МВР

ОД Враца

 

18 фев 2020

Екипи на „Паспортна служба“ приемат заявление за нови лични документи в големи фирми и администрации

 

Мобилен екип от звено „Български документи за самоличност“ при ОД МВР Враца  обработва  документи за нови паспорти и лични карти извън „Паспортна служба“. Служителите на МВР посещават общински и държавни администрации, и частни фирми, където извършват необходимата процедура включваща заснемане, приемане на заявления за нов документ, сваляне на пръстови отпечатъци. Изнесената  форма на обслужване на гражданите се прави с цел избягване на струпвания пред гишетата на звена „Български документи за самоличност“. Към днешна дата са обслужени повече от 300 граждани в гр. Враца и областта.

От паспортна служба могат да приемат  заявления за обслужване на по-големи групи хора- държавни администрации, отдалечени кметства и населени места, и  фирми, след отправяне на искане. Новите документи за самоличност  могат да се получават лично в областната дирекция ,а така също от служител на МВР, който  ще посети  местоработата на гражданите.

ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ОБСЪДИХА МВР И БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ

По идея на старши комисар Янко Янколов- директор на ОД МВР Враца, днес  в сградата на дирекцията беше проведена среща с  представители на банкови институции, офиси  за плащане на битови сметки, охранителни фирми работещи  в този сектор. Поводът за срещата  е повишаване на сигурността  в местата за работа  с финансови средства, комуникацията между отделните институции  в случаи на опити за грабеж или други посегателства. Към представителите на финансовите институции и охранителните фирми бяха отправени препоръки за повишаване на сигурността  по време на  работа  в пунктовете, реакцията на служителите в случаи на реално посегателство или  предотвратяване на подобни прояви, осигуряване на допълнителни мерки за сигурност по време след приключване на работния процес. Служители на РУ Враца и „Охранителна полиция“ дадоха конкретни  насоки  и  примери за реакция на служителите зад касите, в случай на опит за посегателство.

На срещата присъстваха представители на 18 финансови институции и фирми.

           

17 фев 2020

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЕЛО ТЪРНАК, ОБЩИНА БЯЛА СЛАТИНА

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Враца, служители на ОД МВР - Враца и екипи на ЗУ „Жандармерия“ проведоха  днес специализирана операция в село Търнак.   Операцията  е цел противодействие на битовата престъпност, в изпълнение на заповедта на главния прокурор Иван Гешев за повишаване ефективността за противодействие  на престъпността  чрез  разкриване  на цялостната  престъпна дейност и ускоряване на разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, спазването на мерките за неотклонение на криминално проявените лица, с неприключили съдебни и досъдебни производства.

Извършени бяха проверки  на 189 лица и  162 автомобила. Установено  е едно лице обявено за общодържавно издирване. Съставени 15 акта за различни по вид нарушения, 20 фиша по Закана за движение по пътищата. Отнети са 3 свидетелства за правоуправление на МПС за неплатени глоби, връчени са 10 ел. фиша по ЗДвП. Проверени са 4 търговски обекта, като на един обект е съставен акт  за липса на разрешително за развиване на търговска дейност. Образувани са 4 бързи полицейски производства.

14 фев 2020

ОД МВР ВРАЦА ОТЧЕТЕ СПАД НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПРЕЗ МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2020г.

 

В първия месец на 2020г., служителите на ОД МВР Враца са установили 12 лица притежаващи наркотични вещества, разкрити са извършителите на два грабежа, лицето уличено в убийството в село Галиче е задържано, като по случая е образувано досъдебно производство.
Анализът за работата на дирекцията през месец януари отчита  спад с 57% на престъпления от различен характер. Данните бяха представени пред медиите от старши комисар Янко Янколов- директор на ОД МВР Враца. Резултатите показват  продължаващата от миналата година устойчивост на разкрити престъпления  от всякакъв вид, като по този показател ОД МВР Враца е на едно от челните  места  в страната.
През месец януари 2020г., служителите на „Пътна полиция“-Враца са издали 437 акта и 4270 фиша за нарушения по Закана за движение по пътищата. Основна причина за настъпилите ПТП продължава да бъде несъобразената скорост, показва анализа на данните от сектор „Пътна полиция“.
 

07 фев 2020

ЗА ОД НА МВР ВРАЦА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО