МВР

ОД Враца

 

Денонощен контрол на скоростта по пътищата на област Враца.

От днес (16 април) до неделя(22 април) 2018г., служителите на „Пътна полиция“ ще проведат специализирана операция за контрол на скоростта. Операцията ще се проведе  на територията на цялата страна, като целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. Специализираната операция е  заложена в календара на Европейската мрежа на службите Пътна полиция (TISPOL).

За времето 06:00ч. на 18.04.2018г. до 06:00 часа на19.04.2018г., ще се проведе 24 часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. На територията на ОД МВР Враца, ще работи цялата налична техника- стационарни и мобилни камери, обяви на брифинг днес старши инспектор  Янко Харалампиев- началник група „Пътен контрол“ при „Пътна полиция“ Враца. Екипите на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета.

За първите три месеца на 2018г., служителите на Пътна полиция-Враца са издали 5730 фиша за превишена скорост, за които ще бъдат наложени санкции на стойност 659 хиляди лева.

16 апр 2018

Контрабандни цигари и тютюн иззеха служители на ОД МВР Враца

            

 

 

На 12/13.04.2018г., на територията на ОД МВР Враца бяха проведени две специализирани полицейски операции с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. По време на операциите  бяха разкрити голямо количество цигари и нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

  1. На 12.04.2018г., след оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, служители от ТДНС - Враца и служители на ОДМВР-Враца извършиха претърсване в цех за обработкана каменни изделия в село Дерманци, община Мездра. В обособено помещение бяха открити и иззети общо 217 000 къса цигари, без български акцизен бандерол. Лицето Д.К.(45г.) от гр. Мездра, стопанисващо помещението, езадържано за срок до 24 часа. Уведомена е Районна прокуратура Мездра. По случаяе образувано бързо полицейско производство.

    В рамките на операцията беше извършено претърсване и в гаражна клетка към жилищна сграда в гр. Враца, ползвана от лицето Д.Д.(49г.)- криминално проявено и осъждано за престъпление по чл. 197 от НК. Намерени  и иззети са общо 30 000 къса цигари без български акцизен бандерол.  По случая  е уведомена Районна прокуратура-Враца. Образувано е бързо полицейско производство. Лицето Д.Д. е задържано за срок до 24 часа.

    Работата по изясняване и доказване престъпната  дейност на лицата продължава.

     

  2. На 13.04.2018г., служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при МВР Враца проведоха специализирана операция с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол, на територията на гр.Враца.

В гр. Враца, при извършенa проверка в багажното отделение на л.а.“Мерцедес“,  управляван А.А./39г./ - криминално проявен и осъждан по чл. 234 от НК, бяха установени 9 найлонови плика, съдържащи ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол, с общо тегло 6,050 кг.

При последваща проверка в търговски обект на ул. „Драган Цанков” /Складова база ОКС/, стопанисван от същото лице, бяха допълнително установени 2.000 кг. ситно нарязан тютюн и 1 000 къса цигари без български акцизен бандерол.  Контрабандната стока е иззета, като по случая е образувано досъдебно производство. Допълнително, в хода на досъдебното производство бе извършен оглед, претърсване и изземване в избено помещение в частен дом в гр. Враца, стопанисвано от А.А., в което бяха открити и иззети общо 158,750 кг. ситно нарязан тютюн в чували и малки разфасовки, празни прозрачни найлонови пликове приготвени за пълнене, два кантара и везна.  

В хода на операцията бяха иззети общо 166,800кг. ситно нарязан тютюн и 1 000 къса цигари,  без български акцизен бандерол.

Лицето А.А. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

16 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ВРАЦА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО