МВР

ОД Враца

 

03 април 2019

270 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в рамките на операцията „ 24 часа контрол на скоростта“

   За времето от 06:00ч. на  2 април  до 06:00ч.  на  3 април 2019г., на територията на област Враца  беше проведе специализирана операция  „24 часа контрол на скоростта“ по линия на TISPOL.
Служителите  на „Пътна полиция“ Враца  са работили  на 16 контролни точки (места за контрол), като са ползвали  общо  5   мобилни и стационарни  камери за  скорост. Контролът е осъществяван  в населени места, главни пътища, както и пътища трети клас.  В светлата част на денонощието са установени  192  нарушения на скоростта,  а през тъмните часове на денонощието са установени  49 нарушения.
 По време на операцията са констатирани   други  30 различни по вид нарушения на Закона за движение по пътищата. Резултатите от операцията бяха огласени пред медиите от старши инспектор Янко Харалампиев  от  сектор „Пътна полиция“ Враца.
Специализираната операция „24 часа контрол на скоростта“ е проведена на територията на цялата страна и е по  линия на TISPOL-  европейската мрежа на службите на Пътна полиция.  Основната цел на операцията е да бъде намален пътнотранспортния  травматизъм, както и постигане на превантивен и възпитателен ефект  върху водачите на МПС. В ЕС, както и в Република България основната причина за възникване на тежки ПТП със загинали и тежко ранени лица е движението на МПС  с висока скорост.

Изображения

 08 април 2019 | 11:03