МВР

ОД Враца

 

05 април 2019

ОД МВР Враца е на трето място в страната по разкрити престъпления

 


Разкритите престъпления на територията на ОД МВР Враца през месец март са 51%, което поставя дирекцията във Враца на трето място в страната. Данните  бяха огласени  на брифинг  от старши комисар Янко Янколов-директор на ОД МВР Враца.
Добрите  показатели  са  плод  на съвместната работа и добрата комуникация   между всички  служби в дирекцията, подчерта ст.комисар Янколов.
През месец март 2019г. са  разкрити  17 лица притежавали  наркотични вещества,  а един водач на МПС е установен да шофира след прием на опиати.  През същия период, на територията на ОД МВР Враца няма регистриран грабеж, като заслугата е предимно на служителите на „Охранителна  полиция“, които съвместно със сили на ЗУ“Жандармерия“ са извършвали превантивна дейност и  съвместни проверки. Проверени са общо 332 лица, а установените административни нарушения са 84.
Ползването  на данни от  системата за видеонаблюдение  във Враца, която  е една от най-добрите  в страната, е допринесла за разкриването на телефонни измами, нарушения на ЗДвП и кражби от строителни обекти  в различни части на града.

Изображения

 08 април 2019 | 11:03