МВР

ОД Ямбол

 

Информационен бюлетин 20.11.2020 г.

20 ное 2020

Ямболски полицаи задържаха двама мъже за притежание и разпространение на наркотици. Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с държане и разпространение на наркотични вещества, е реализирана вчера в областния град. В хода на полицейските действия е извършена  проверка на жилище, ползвано от  двама ямболии  на 38 и 40 години. При процесуално-следствените действия са намерени и иззети 10 грама метамфетамин, пособия и прекурсори, служещи за приготвяне на наркотични вещества. Мъжете са установени и са задържани за срок до 24 часа.  Разследването продължава под ръководството на Окръжната прокуратура-Ямбол

 

Служители от РУ-Ямбол са задържали 25-годишен мъж и жена на 24 години за нападение над таксиметров шофьор. Незабавните полицейски действия са проведени през нощта срещу 15 ноември, след постъпил сигнал от 58-годишен таксиметров шофьор. Пред полицията мъжът обяснил, че откарал до денонощен търговски обект момче и момиче, като пристигайки, момчето поискало парите му и след като му нанесло удари в лицето, отнело намиращите се в него около 5 лева. На местопроизшествието са извършени процесуално следствени действия, образувано е досъдебно производство. В резултат на предприетите незабавни издирвателни мероприятия,  няколко часа по-късно са установени и задържани 25-годишен мъж и жена на 24 години от Ямбол, съпричастни към деянието. В хода на разследването, 25-годишният  мъж е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл.198 ал.1  от НК и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа, с оглед внасяне на искане за постоянна мярка в Районен съд - Ямбол. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ямбол.

 

Пътнотранспортни произшествия

            На 19 ноември, около 18.00 ч. на тел.112 е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие с пострадал пешеходец, на пътя Ямбол – с. Безмер, в близост до бившето предприятие „Авторемонтен завод“. На място е установено, че лек автомобил „Пежо 407“, управляван от 46-годишен мъж е ударил пресичащ пътното платно 41-годишен пешеходец. В  следствие на настъпилия инцидент пешеходецът е настанен в болница, с хематом в мозъка. Пробата на водача за употреба на алкохол е отрицателна. На  местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.  

 

По линия «Пожарна безопасност и защита на населението»

На 19 ноември към 12:10 ч. дежурните огнеборци от РСПБЗН са се отзовали на сигнал за пожар в сграда на бившето ямболско предприятие „Сила“. Няма пострадали хора. На място е установено, че горят полиетиленови отпадъци и гуми. В гасенето са  участвали три екипа огнеборци.  Пожара  е локализиран към 14:30 часа. Няма нанесени щети. Причините за възникване на пожара са процес на установяване.

 20 ноември 2020 | 11:46