МВР

ОД Ямбол

 

06 ноември 2020

На Архангеловден българските полицаи отбелязват своя професионален празник


Уважаеми колеги,

         От името на ръководството на Областна дирекция на МВР-Ямбол и лично от свое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай Професионалния празник на българската полиция 8-ми ноември – „Архангеловден“!

         По традиция, датираща от 1924 г. българската полиция чества своя патронен празник на Деня на Архангел Михаил – светецът, символизиращ властта, реда и законността.

         Във времето, когато спокойствието е ценност, за гражданите е важно да знаят, че има хора, които всекидневно рискуват живота си в името на реда, сигурността и спокойствието им. През изминалата година, в кризисни условия - обявяване на извънредно положение и извънредна обстановка, заплахата за здравето на гражданите, за социалната и икономическа стабилност, ОДМВР – Ямбол успя да се мобилизира, да защити интересите на обществото и да постигне успехи в борбата с престъпността.

         Рискът е неотменен спътник на полицейската работа. Нека в този тържествен ден да отдадем почит на  всички онези доблестни мъже на пагона, които отдадоха живота си, в името на една хуманна кауза.

         Уважаеми колеги,

         Изразявам дълбоко уважение към вашия труд, воля и готовност да служите на България, за доброто на сегашните и бъдещите поколения български граждани. Пожелавам на вас и вашите близки здраве, благополучие и много мигове на споделена радост в нелекото ни поприще на пазители на закона и справедливостта!

        Честит празник!

 

СTАРШИ КОМИСАР ИВАН РУСЕВ

 

Изображения

 19 ноември 2020 | 11:08