МВР

ОД Разград

 

Мъж и жена, занимавали се със сводничество и проституция, са задържани при полицейска операция

Двама души /мъж и жена/ са задържани за сводничество при специализирана полицейска операция под ръководството на Районна прокуратура - Разград. Процесуално-следствените действия се проведоха рано тази сутрин в хода на образувано досъдебно производство по чл.155, ал.3 от НК. Извършени са претърсвания и изземвания на два имота – апартамент в Разград и къща в град Попово.

Задържаният 54-годишен мъж от Попово склонявал жени към извършване на секс услуги срещу заплащане, подпомаган от 22-годишната жена. Престъпната дейност е развивана на територията на град Разград, а клиентите - набирани чрез обява в интернет сайт за запознанства.

При обиските са иззети мобилни апарати, СИМ-карти, лаптоп, бижута и други вещи, които имат отношение към извършваната дейност. Мъжът е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици.

Продължава работата по документиране и разследване на престъпната дейност. Задържаните за склоняване на лица от женски пол към проституция са приведени в ОДМВР-Разград.

 

09 юли 2020

Над 350 нарушения по пътищата са констатирани за седмица в Разградско

352 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 29 юни до 5 юли 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 548 фиша и 68 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани са и трима пешеходци за неправилно поведение на пътя.

Установени са 11 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При шестима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на осем моторни превозни средства са прекратени – при четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, три МПС са спрени поради употреба на алкохол от шофьорите и едно заради употреба на наркотични вещества.

През изтеклата седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия с двама ранени, сочи още справката на „Пътна полиция“.

07 юли 2020

Алкохол без акцизен бандерол е иззет при спецоперация в Завет


Мобилни телефони, сим-карти, компютърни конфигурации, както и 3 автомобила са иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе на 3 юли под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. На територията на град Завет и село Прелез бяха извършени проверки с цел противодействие на престъпления, свързани с измами, както и държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Веществените доказателства бяха иззети при претърсвания на три имота в град Завет, обитавани от двама мъже на 43 и 69 години и две жени на 36 и 27 години. Престъпната дейност, извършвана от тях, е съставомерна по чл.209 от НК.

При процесуално-следствени действия на други два адреса в заветското село Прелез, обитавани от майка и син на 69 и на 48 години, са установени и иззети 230 литра етилов алкохол /ракия/ без акцизен бандерол.

Три контролно-пропускателни пункта бяха изградени в петък на входно-изходните пътища в град Завет. В хода на специализираната операция бяха проверени 288 лица и 204 моторни превозни средства. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване. Констатирани са 36 нарушения по ЗДвП. Съставени са 15 акта и 21 фиша. Връчени са 5 електронни фиша. Проведени са беседи с 33 лица от активния криминален контингент.

Образувано е едно бързо производство, а работата по две досъдебни производства /по чл.209, ал.1 и по чл.234, ал.2/ продължава.

 

 

 

 

05 юли 2020

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО