МВР

СДВР

 

Столични полицаи иззеха над 450 килограма тютюн без бандерол

На 30 май, в хода на спецоперация за противодействие на престъпления с акцизни стоки, служители от отдел „Икономическа полиция” при СДВР, съвместно с техни колеги от Пето и Осмо районни управления, предприели проверка на адрес в София. В обособено производствено хале, в процес на работа, са задържани трима мъже на 23, 25 и 46 години. В помещението са установени 4 варела с накиснат тютюн, машина за рязане на тютюн - в работен режим, около 60 килограма нарязан тютюн и подготвени още 450 килограма тютюневи листа, множество предмети, служещи за приготвянето и пакетирането на тютюна, везни, пликове.

Тримата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в прокуратурата и под нейно ръководство работата по документирането на случая продължава.

02 юни 2020

Служители на СДВР иззеха голямо количество наркотици, предназначени за пазарите в Азия и Западна Европа

Работата продължава под надзора на СГП

Служители на сектор „Наркотици“ на СДВР и Седмо РУ иззеха голямо количество наркотици. Оперативно-издирвателните действия са в продължение на работата по случая от 24 май, когато бяха иззети 40 кг кокаин. Направени са 2 следствени експеримента – в жилище, обитавано от обвиняемия и автомобил. Действията на полицията са проведени в условията на неотложност и под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

В апартамента са намерени наркотични вещества – разпределени в 327 пакета и укрити в различни части на жилището. Общото количество е над 320 кг. Пакетите били опаковани по един и същи начин, с 8 различни щампи, в зависимост от чистотата на кокаина. Иззети са още професионална машина за пакетиране и везна. Извършени са разпити на свидетели.

Цената на иззетото снощи количество е около 10 млн. евро, а при улично разпространение би достигнала около 81 млн. лева. Според събраната оперативна информация, наркотикът е бил предназначен за пазара в Азия и Западна Европа. Много малка част от него е била предвидена за разпространение в България – уточни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Действията по разследването продължават По случая са назначени и съответните експертизи.

27 май 2020

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР