МВР

СДВР

 

14 яну 2021

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани,
Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата и във всяко от дежурните по график районни управления.

Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, работното време е от 8.00 до 17.45 ч.

Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай, че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София в делнични дни:
От 8.00 до 17.45 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месец януари 2021 г., с работно време от 8:30 ч. до 14:30 ч.:

 9 януари - Шесто и Осмо РУ;

16 януари - Девето и Първо РУ;

23 януари - Второ и Седмо РУ;

30 януари - Четвърто и Трето РУ.

 

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:

 

Полицаи от СДВР задържаха двама мъже за държане и разпространение на наркотици

Наложени са им постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“; Иззети са близо 500 грама наркотични вещества – амфетамини, марихуана и кокаин

 

В хода на предприети полицейски действия, около 21.30 часа на 30 декември м.г., на паркинга на хипермаркет на столичния бул. „Ботевградско шосе“, служители на СДВР спрели за проверка лек автомобил „БМВ 520“. Зад волана бил 28-годишен мъж от Ботевград, заедно с когото пътували двама негови съграждани, на 25 и на 24 години. При контрола у 24-годишния били намерени два полиетиленови плика с бяло вещество на прах и бучки и един - с тревиста маса, а в другия пътник - саморъчно свита цигара с тревиста маса. Последвали процесуално-следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство, в хода на които от жилището на 24- годишния ботевградчанин били иззети електронна везна и пликове, съдържащи бяло прахообразно вещество и зелена растителна  маса - 101.02 грама амфетамин, 0.32 грама кокаин и 4.04 грама марихуана - видно от изготвената експертна справка.

В резултата на допълните оперативни и действия по разследването е установено, че младият мъж се снабдявал с наркотици от 29-годишен от Ловеч, като двамата уреждали сделките си на паркинга на супермаркет в ж.к. „Дървеница“. Така, още на следващия ден по обяд, ловчалията бил задържан на паркинга. При извършените обиски и претърсване в жилище, ползвано от него в ж.к. „Дървеница“, полицаите иззели електронна везна, мобилни телефони и множество полиетиленови пликове с бяло вещество на бучки и прах и тревиста маса. Резултатът от изготвената експертна справка показал, че наркотичните вещества са 205.33 грама амфетамин, 1.27 грама кокаин и 159.35 грама марихуана.

След доклад в Софийската градска прокуратура на материалите, събрани по двата случая, двамата задържани мъже от Ботевград и Ловеч са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 354 а от НК. Наложени са им е мерки „задържане под стража“.

05 яну 2021

Столични полицаи разкриха инсцениран грабеж

Задържани са служителка в офис за бързи кредити и съучастникът й; Мерките им за неотклонение са удължени до 72 часа

На 25 декември миналата година, около 18.25 ч., в Седмо РУ постъпил сигнал за извършен грабеж в офис на фирма за бързи кредити в ж.к. „Младост”. Според разказа на 32-годишната служителка, около 18.00 ч. в обекта влязъл непознат мъж с предпазна маска на лицето, заплашил я с нож и тя му предала метална кутия с пари и фирмени документи.

В резултат на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия, предприети в рамките на образуваното досъдебно производство, е установено, че служителката, в съучастие със свой 42-годишен приятел, инсценирали грабежа с цел прикриване на длъжностно присвояване на парична сума. При обиски и претърсвания, извършени в жилището на криминално проявения и осъждан мъж, полицаите открили и наркотични вещества.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 201 от НК, а 42-годишният получил обвинение и по чл. 354а от НК. Наложени са им мерки „задържане под стража” за срок до 72 часа.

04 яну 2021

Задържан шофьор, предложил подкуп на екип от отдел „СПС” - СДВР

Днес отделът и служители на сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия” на ЗЖУ - София получиха голямата колективна награда „Полицай на годината 2020”

     На 21 декември, около 23.00 ч., на кръстовището на бул. „Александър Малинов” и ул. „Самара” в ж.к. „Младост - 4”, екип на отдел „Специализирани полицейски сили” - СДВР забелязал автомобил, който се движил неадекватно по булеварда в посока Околовръстен път. Служителите предприели действия по спиране на превозното средство. При полицейската проверка шофьорът не представил документи, които да удостоверят неговата правоспособност като водач - лична карта и свидетелство за правоуправление, подал единствено талона на автомобила. Мъжът, който бил във видимо нетрезво състояние, опитал да избегне последващите санкции и предложил на полицаите сума пари, за да забавят за случая. Служителите не се поддали на провокацията, реагирали адекватно и сигнализирали за екип на отдел „Пътна полиция”. При тест за алкохол на водача, дрегерът отчел положителен резултат - 2,42 промила в кръвта.
Искам да благодаря на колегите за адекватната им реакция, защото ако този шофьор беше продължил по пътя, можеше да предизвика пътен инцидент и да пострадат невинни хора, заяви комисар Стойно Цветков, началник на отдел „Разследване” при СДВР. Той припомни, че служителите на СПС днес бяха наградени на церемонията „Полицай на годината 2020”.
Мъжът - на 55 години, е задържан в Седмо РУ. Извършени са необходимите действия по разследването, в днешния ден материалите са докладвани в СГП, под чийто надзор се провежда и разследването. Привлечен е в качеството на обвиняем по две престъпления и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа, уточни комисар Цветков.

22 дек 2020

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача