МВР

СДВР

 

16 мар 2019

На Тодоровден конни полицаи от СДВР показаха майсторска езда

За поредна година домакин на кушиите бе стадионът в столичния квартал „Бенковски”

С традиционните състезания полицаите от група „Конна полиция” от столичната дирекция на МВР почетоха Тодоровден. Пред много гости и колеги участниците в празничното честване, организирано от СДВР с подкрепата на Столична община, бяха поздравени от главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и кмета на район Сердика Тодор Кръстев. Тържественото откриване на надпреварата започна на площада в квартал „Бенковски” с празничен ритуал и водосвет. В състезанията и демонстрациите служителите от група „Конна полиция” премериха майсторство в ездата и надскачането на препятствия. След оспорвана надпревара бяха отличени най-добрите ездачи. Главния секретар на МВР Ивайло Иванов връчи отличието на първенеца Светлана Търнева с кобила Аида. Второто място зае Димитър Милушев с кон Аркан, който получи наградата си от директора на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски. На трето място се класира Любомир Златанов с кобила Дагда. Наградата му бе връчена от кмета на община Сердика Тодор Кръстев.

След края на състезанията и демонстрациите деца имаха възможност да се запознаят с полицаите, да пояздят служебните коне, да се снимат с тях и да им се порадват.

Столични полицаи задържах 42-годишен мъж за извършено тежко престъпление

Незабавните оперативно-издирвателни действия бяха предприети от служители на СДВР във връзка със сигнал, постъпил в полицията на 12 март, за открита мъртва в дома си в ж.к. „Дианабад” 64-годишна жена. Отзовалите се на място екипи на полицията и на Спешна помощ установили, че смъртта е настъпила по насилствен начин. При първоначалния оглед са фиксирани 15 прободно-порезни рани в областта на корема, гръдния кош и ръцете. В резултат на бързата оперативна работа по случая заподозреният за извършеното престъпление е намерен и задържан в хотел в ж.к. „Люлин”. Според прокуратурата до момента са събрани достатъчно доказателства, че 42-годишният криминално проявен мъж, син на жертвата, е извършителят. По данни на свидетели между него и майка му от доста време съществувал конфликт. Работа по случая продължава.

14 мар 2019

Бъдете внимателни на пътя! - апел на столичната пътна полиция към възрастните пешеходци

От последните анализи по пътна безопасност се забелязва тенденция на зачестяване на пътно-транспортни инциденти с възрастни хора, в ролята им на пешеходци. Това е една от причините служители от отдел „Пътна полиция” при СДВР да инициират срещи и беседи с възрастни хора. Полицейски инспектор Лъчезар Близнаков обясни пред събралите се как безопасно да се движат и на какво да обръщат внимание като участници в движението. Той им припомни, че е добре при възможност да прибавят по някакъв светъл елемент в облеклото си, особено в тъмните часове на деня. Обърна им внимание да са по-бдителни когато вървят по малките квартални улички, най-вече ако забележат автомобил, който извършва маневри на заден ход. Напомни им да пресичат само на обособени за това места /пешеходни пътеки, подлези, светофари/, внимателно, без да бързат. Не на последно място инспекторът ги посъветва, когато пътуват в градския транспорт, винаги да се държат, за да избегнат риск от падане при евентуална рязка маневра. Да избират за качване и слизане най-близката до шофьора врата.

12 мар 2019

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача