МВР

ОД Варна

 

29 апр 2021

За предстоящите Великденски празнични и почивни дни на територията на ОДМВР- Варна е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и улесняване пропускателната способност  с цел предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия.


За опазване на обществения ред и осъществяване на контрол на движението в дните с най- висока интензивност на трафика, са мобилизирани всички екипи от униформения полицейски състав. В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено полицейско присъствие в районите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се провеждат богослужения. Предвид плануваните пътувания на част от жителите на гр.Варна, служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове. 
За празничните дни ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък 29 и 30 април екипи на сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна.  Спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта. 
В областта се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

С пожелания за светли и спокойни празнични дни, Ви призоваваме към отговорност, предпазливост и безопасно поведение на пътя!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И още няколко препоръки към водачите за предпазване от попадане в риск от пътно – транспортни произшествия, ОД на МВР – Варна съветва:

1) Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си. Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.
2) Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието. Запознайте се с актуалната пътна обстановка.
3) Бъдете отговорни към себе си, семейството си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!
4) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.
5) Шофирайте винаги със съобразена скорост. Бъдете концентрирани!
6) Винаги поставяйте предпазните колани.
7) Не предоставяте автомобила си на неправоспособен водач.
8) Не губете търпение и не предприемайте рисковани маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите.
9) Бъдете особено предпазливи за неравностите по пътното платно!
10) Проверете предварително за валидността на документите си, както й за незаплатени глоби по Закона за движение по пътищатаСлужители

Днес на територията на община Провадия се проведе специализирана полицейска операция

Установени са извършителите на три престъпления, извършени на територията на Общината през последния месец

            При специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната  престъпност, която се проведе под наблюдението на прокуратурата днес в община Провадия, в интервала от 6:00 до 13:00 часа бяха проверени  адресите на 18 лица обявени за общодържавно издирване. Установени са двама, обявени за ОДИ.

На КПП са засечени 14 лица с криминални прояви. Разкрити са три престъпления: Домова кражба на хладилник, микровълнова печка и др. вещи от частен дом в с.Житница, извършена в периода 12.03.-19.03.2021г. от трима криминално проявени мъже от същото село, двама от които вече осъждани.; кражба от МПС; повреждане на микробус „Мерцедес“, изразяващо се в срязване на три гуми и счупен стоп, извършено на 26.03. срещу 27.03.2021г.  в гр.Провадия. Извършителят на деянието е 50 г. мъж, осъждан от същия град,

При операцията служителите от ОД на МВР Варна провериха 231 лица и 160 МПС. Задържани са 9 и профилактирани 14 лица с криминални прояви. Съставени са 6 фиша  и 7 АУАН по ЗДвП и 2 АУАН по Закона за българските лични документи.  


21 апр 2021

Криминалисти от ОДМВР – Варна разкриха депо за наркотици

Трима са задържани в момент на сделка; иззети са различни видове наркотични вещества

Специализираната полицейска операция е проведена от служители на ОДМВР – Варна на 12 април под наблюдението на Варненската окръжна прокуратура. В хода на действията, в момент на покупко-продажба на наркотици, са задържани трима души - на 21, на 37 и на 30 години, и иззети 3 пликчета със суха тревиста маса – марихуана, както и 4 саморъчно свити цигари със суха тревиста маса, напоена с наркотично вещество (дизайнерска дрога).
При последвалите действия по разследването е извършено претърсване на апартамент във Варна, обитаван от 30-годишния задържан – криминално проявен и осъждан, от Шумен. В жилището, което по първоначални данни било използвано като депо за разпространение на наркотици, са открити 7 пликчета със зелена тревиста маса, 4 - с вещество на бучки и един плик - с кристалообразно вещество. Изготвената експертна справка показала, че иззетите при спецакцията вещества са: 70,24 г метамфетамин; 42,89 г дизайнерска дрога; 13,38 г амфетамин; 27,93 г марихуана и производно на амфетамин -8,67г.
По случая е образувано досъдебно производство. С постановление 30 годишния мъж е задържан със срок до 72 часа. Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна.
 

14 апр 2021

ЗА ОД НА МВР ВАРНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО