МВР

ОД Враца

 

06 ное 2019

Пътна полиция в изпълнение на Акция „Зима“

  


 
Служители на „Пътна полиция“-Враца проведоха  днес специализирана операция, която е част от традиционната Акция „Зима“. По време на проверките за готовност на автомобилите за зимния сезон, на водачите бяха разяснявани необходимите действия по подготовка на моторните превозни средства за движение  в зимни условия.
В оставащите два  дни до 8 ноември, пунктовете на Съюза на българските автомобилисти във Враца и  в Мездра, ще проверяват безплатно светлините на автомобилите, състоянието  на гумите, системите за почистване на стъклата.
През целия зимен сезон, служителите на Пътна полиция ще следят стриктно за грайферите на гумите, които не бива да са под 4 мм. Санкциите ще бъдат налагани от 15 ноември. Акция „Зима ще продължи до края на месец ноември.
СБА и Пътна полиция съветват всички водачи да спазват следните съвети за безопасност през зимата:
• Погрижете се за гумите - от 15 ноември до 1 март трябва да са за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм;
• Сменете водата с антифриз;
• Проверете изправността на чистачките и подменете перата.
• Предстоят мъгли, слани, дъжд и сняг;
• Проверете дали работи парното;
• На път потегляйте само с изправни спирачки;
• Поставете в багажника вериги за сняг и въже за теглене;
• Поддържайте чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите и мигачите;
• Не подценявайте локвите и рисковете от аквапланинг;
При попадане в пътнотранспортно произшествие или в друга рискова ситуация, сигнализирайте на телефон 112.


 
     

 

 

 

 

Пътна полиция започва Акция „Зима“

Традиционната Акция „Зима“ ще започне  на  01 ноември и ще продължи до 30 ноември

Акция „Зима“ ще бъде проведена на три етапа, в които ще се акцентира върху превантивни и контролни мерки за безопасност на водачите и пешеходците; безопасното шофиране; техническата изправност на автомобилите; поведението на водачите  спрямо пешеходците.

Пътна полиция ще налага санкции на водачи, които управляват автомобил с грайфер на гумите под 4мм.

В пунктовете на Съюза на българските автомобилисти  в гр. Враца и в гр. Мездра, до 8 ноември безплатно ще се проверяват светлините на автомобилите, протекторите на гумите, системите за почистване на стъклата.

На брифинг в ОД МВР Враца целите на предстоящата Акция „Зима“ бяха обяснени от главен инспектор Иван Коцев, началник на сектор „Пътна полиция“ - Враца, Митко Стаменов- началник на Съюза на българските автомобилисти –Враца, Гергана Михалчева- директор на Български червен кръст - Враца.

СБА и Пътна полиция съветват всички водачи да спазват следните съвети за безопасност през зимата:

 • Погрижете се за гумите - от 15 ноември до 1 март трябва да са за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм;
 • Сменете водата с антифриз;
 • Проверете изправността на чистачките и подменете перата.
 • Предстоят мъгли, слани, дъжд и сняг;
 • Проверете дали работи парното;
 • На път потегляйте само с изправни спирачки;
 • Поставете в багажника вериги за сняг и въже за теглене;
 • Поддържайте чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите и мигачите;
 • Не подценявайте локвите и рисковете от аквапланинг;

При попадане в пътнотранспортно произшествие или в друга рискова ситуация, сигнализирайте на телефон 112.

 

31 окт 2019

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОД МВР Враца ще съдейства на гражданите за втория тур на местните избори

За втория тур на местните избори в населените места, където ще се проведат такива, служителите ще работят на 02 ноември 2019 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 03 ноември 2019 г. от 08.30 до 19.30 ч.

Ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. вкл., тъй като издадените удостоверения за първи тур на изборите на 27.10.2019 г. са невалидни.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 01 ноември 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

 1. Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 29 октомври 2019 г. до 02 ноември2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 03 ноември 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
 2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
 3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 03 НОЕМВРИ 2019 Г.

30 окт 2019

ЗА ОД НА МВР ВРАЦА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО