МВР

ОД Силистра

 

В Силистренска област изборният ден започна спокойно

Изборният ден на територията на Силистренска област започна спокойно, без инциденти и нарушения. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и за осигуряване на нормалното протичане на вота.

Оперативен щаб, оглавяван от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов, ръководи силите и средствата на областната дирекция и координира взаимодействието с всички институции, имащи отношение към изборния процес.

За да могат гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти да упражнят правото си на глас, сектор „Български документи за самоличност” в Силистра и паспортните гишета в Дулово и Тутракан ще работят и днес от 08.30 часа до 19.30 часа и ще издават удостоверения за гласуване.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail: [email protected]

26 май 2019

Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра с допълнителни мерки за сигурност по време на абитуриентските балове

Практически препоръки за абитуриенти - балът е забавление, шофирането отговорност!

Ръководствата на Областна дирекция на МВР и на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Силистра разпоредиха допълнителни мерки за сигурност във връзка с предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви, свързани с 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В районните управления са изготвени планове за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността във връзка с празничните мероприятия. Проведени са срещи с училищните ръководства и органите на местно самоуправление и са набелязани конкретни действия за обезпечаване на сигурността, пътната и пожарната безопасност. Под наблюдение ще бъдат местата, където ще се събират абитуриентите, маршрутите на тяхното придвижване и обектите, в които ще се провеждат баловете.

Извършени са проверки относно пропускателния режим, пожарната и аварийната безопасност на увеселителните заведения, където ще се организират абитуриентски тържества.

В празничните дни ще има засилен пътен контрол, за да не се допускат автопроизшествия. Като превантивна мярка е предвидено полицейски автомобили да съпровождат автоколоните на абитуриентите до местата на баловете. В тази връзка ще бъдат въвеждани временни ограничения на движението, за да се избегнат рискове от пътнотранспортни произшествия.

От Пътна полиция призовават водачите да шофират със съобразена скорост и да не допускат рисково поведение на пътници като показване през прозорците на колите, което може да има тежки последствия.


Препоръки на Пътна полиция за безопасно поведение по време на абитуриентските тържества

21 май 2019

Положителни резултати от полицейската дейност през месец април отчете ръководството на ОДМВР-Силистра

Положителни резултати от полицейската дейност през месец април 2019 г. отчете ръководството на ОДМВР-Силистра на редовния месечен брифинг, проведен днес с представители на национални и регионални медии. С 13.48% е намалял броят на регистрираните престъпления, а криминогенната обстановка в областта остава относително стабилна и устойчива. Коефициентът на престъпност през изтеклия месец е 60.93 престъпления на 100 000 души, което е с близо 10 престъпления по-малко от същия период на миналата година.

Като основни непосредствени задачи в предстоящата дейност на дирекцията областният директор старши комисар Юлиян Караславов открои осигуряването на добър обществен ред и безопасност по време на абитуриентските балове и изборите за членове на Европейския парламент. Той увери, че са взети всички необходими мерки, създадената е оптимална организация и е ангажиран целият охранителен и оперативен състав на дирекцията, за да се гарантира безпроблемното им протичане.

Според данните от полицейската статистика, представени от заместник-директора комисар Мартин Недялков, през месец април т.г. са регистрирани 77 престъпления, а за същия период на м.г. 89, т.е. налице е спад с 13,48%. През периода няма регистрирани умишлени убийства и грабежи, кражбите са 13, срещу 12 през април 2018 г., измамите 3, срещу 2 през април м.г., престъпленията, свързани с наркотици 10, срещу 9 през предходния период.

През изтеклия месец са проведени 51 специализирани полицейски операции, издирени са 26 лица, извършени са 19 проверки на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, 18 – на заложни къщи и 18 на автоморги и депа за разглобяване на автомобили. Полицейски служители са провели 151 срещи с органите на местното самоуправление за идентифициране и търсене на решение на конкретни проблеми, а ръководни служители са осъществили прием на граждани в 10 населени места.

От 01 до 30 април т.г. в Силистренска област са регистрирани 14 пътнотранспортни произшествия, 3 от които тежки, с 1 загинал и 3 ранени граждани, съобщи началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Димо Василев. За същия период на м.г. автопроизшествията са били 14, 3 от които тежки, без загинали и с 4 ранени. През изтеклия месец са съставени 141 акта и 2472 фиша, 1312 от които електронни. Наложени са 73 принудителни административни мерки.

Служителите на „Охранителна полиция“ са реагирали на 848 сигнала, 86 от които за нарушения на обществения ред. Полицейски и младши полицейски инспектори от „Териториална полиция“ са приели 1159 граждани, отработили са 1379 преписки и са изготвили 202 сигнални писма.

21 май 2019

ЗА ОД НА МВР Силистра

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО