МВР

ОД Кюстендил

 

28 май 2020

Специализирана полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред и извършването на престъпления по време на прибирането на селскостопанската реколта в Кюстендилска област ​

 

 

На брифинг в ОДМВР началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Паргов представи предстоящата операция, която стартира на  1 юни.

 

До пика  на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на ОДМВР – Кюстендил,  и   РДГП – Кюстендил, след 8 юни  ще се включват и служители на  дирекция „Жандармерия“ на МВР. Предвижда се  по време на  операцията да бъдат изградени 2 КПП в района на черешовите масиви, ще се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция  ще предотврати посегателства,  ще пресече опити за извършване и на други  престъпления. Комисар Паргов подчерта, че традиционното осъществяване на тази операция има положителен ефект – значително е снижението на конвенционалната престъпност.
И тази година в  осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. И тази година ще се следи след 20.00 ч в масивите да е преустановена работата, ще се следи за спазването на правилата, които приема местната власт, за  наемането на  работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, за работното време  на пунктовете за изкупуване на черешите. Охранителната операция ще се осъществи на територията на 4 общини, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол.

Специализираната охранителна и превантивна операция  ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

39-годишна чужда гражданка е задържана за незаконно преминаване на границата на страната и неподчинение на полицейски разпореждания

39-годишна водачка на л.а. «Ситроен» с швейцарска регистрация не се е подчинила на полицейските сигнали за спиране и проверка, с висока скорост е преминала през ГКПП – Гюешево, като е повредила бариерата, не е спряла за проверка при подаден сигнал от граничен патрул в с. Гърляно. Служителите подали  сигнал към дежурната част в ОДМВР – Кюстендил, и при  влизане в града, отново не се подчинява на полицейски сигнал за спиране, ударила се е в служебен автомобил на РУ Кюстендил, спряна е след минути преследване на ул. «Спартак»  и след удар в друг служебен автомобил. Служителите на реда са установили, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария, във видимо неадекватно състояние е била, закарана е в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. Действията по започнатото досъдебно производство се осъществяват под прякото наблюдение на прокурор от РП Кюстендил, взета й е кръв за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества.  

15 май 2020

Академията на МВР с полезна информация за кандидатстуденската кампания 2020

За пореден път Академията на МВР отваря врати за прием на курсанти, студенти и докторанти. Пълна информация за кандидатстудентската кампания 2020 можете да откриете в интернет страницата на висшенто учебно заведение – www.mvr.bg/academy в меню „Прием на курсанти, студенти и докторанти“.  Академията на МВР предоставя и телефони за връзка -  02982 9236 или 02982 9212, в случаи на възникнали  допълнителни въпроси.

За кандидатите от Кюстендилска област телефоните за връзка са:078 557 444, 078 557 386,  078 557 274

05 май 2020

Информация за жителите на Кюстендилска област при издаването на български лични документи ​

 

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност. За улеснение гражданите могат да заявяват и електронни услуги

Гражданите с постоянен адрес на територията на Кюстендилска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко  от звената БДС – в ОДМВР и сектор „Пътна полиция“ в  Кюстендил, в РУ Дупница, в РУ Бобов дол и РУ Рила.

 Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите, като гражданите стриктно спазват епидемичните мерки – спазване на отстояния в помещенията за административно обслужване и носене на предпазни маски.

С оглед  въведеното извънредното положение в страната и спазването на епидемичните мерки се удължава срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март – 31 октомври 2020 г .  Тези документи са валидни само за територията на страната.

        
Готовите лични документи се получават в звеното, където е подадено заявлението.

Ххх

Вчера, 21.4.2020 г., в звената на БДС в Кюстендилска област са подадени 91 заявления – в БДС в Кюстендил – 30, в РУ Дупница – 34, в РУ Бобов дол – 6, м РУ Рила – 3.

 

22 апр 2020

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача