МВР

ОД Плевен

 

Честит професионален празник на служителите на МВР

Уважаеми колеги – служители на Министерство на вътрешните работи,   
Поздравявам ви по повод професионалния празник – 5 юли и 141 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Пожелавам Ви все така с отговорност и себеотдаване да изпълнявате служебните си задължения! Работете за увеличаване на общественото доверие към служителите на МВР!
Бъдете все така неуморни, за постигане на още по-големи успехи в борбата с престъпността и опазването на добрия обществен ред.
Изказвам своята благодарност към всички вас за ефективното партньорство и всеотдайност при изпълнение на ежедневните задачи. 
На Вас и хората, които обичате, пожелавам здраве, благоденствие и успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! 
                                                                                 
ДИРЕКТОР НА ОДМВР - ПЛЕВЕН   СТАРШИ КОМИСАР:  ВЕСЕЛИН ВЪТОВ

05 юли 2020

Плевенските полицаи отново първи на Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в „Албена“ - 2020

Успешно се представи плевенският тим с победа 5:1 над отбора от Пазарджик, а на финала победи СДВР с 1:0

 

 

Отборът на ОДМВР - Плевен се представи блестящо на Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в КК „Албена“. Той надигра с 5:1 тима от Пазарджик, като точни за успеха бяха Цветан Петров на два пъти, Виктор Иванов, Петьо Славчев и Десислав Русев.  Плевенските полицаи играха протоколна среща в мач от групата срещу тима на ОДМВР – Разград. Отборът на ОДМВР – Плевен победи на финала СДВР с 1.0.

Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в „Албена“ протича в две фази – групова и елиминационна. В надпреварата, която се провежда на игрищата в село Оброчище в последните дни на юни 2020 година, участваха 14 отбора от системата в цялата страна, като жребият разпредели тимовете в пет групи. За елиминационната фаза се класираха заелите първите места, както и трите отбора с най-добри показатели, финиширали втори.

02 юли 2020

Специализирана полицейска операция за противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества е проведена в област Плевен

С постановление на наблюдаващия прокурор петима мъже са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК

Специализирана полицейска операция за противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества е проведена в област Плевен

За времето от 19.00 часа на 30 юни 2020 година до 07.00 часа на 1 юли на територията на село Дебово, община Никопол, е проведена специализирана операция. Целта на акцията е привеждане в известност и задържане на лица, извършители на престъпление по чл.354 „в“, ал. 1 от НК. Мероприятието е проведено с участието на служители РУ - Никопол, екипи на "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР - Плевен, разследващи полицаи в сектор Разследване РУ - Левски, РУ - Белене, РУ - Никопол и РУ – Гулянци, Базова научно-техническа лаборатория в ОДМВР - Плевен и в присъствието на наблюдаващ прокурор. Около 20.45 часа в необитаем поземлен имот в близост до частен дом в село Дебово, полицейски екип задържа 44-годишен, в момент на полагане от него на грижи  /поливане/ на засадени растения от рода на конопа. Незабавно е извършено проникване в друг частен дом в село Дебово, където са установени и задържани 63-годишен - ползвател на имота, 61-годишен, 30-годишен и 51-годишен. Четирите лица са задържани в двора на имота, под навес, около система за изваряване на химически продукт, състояща се от газова бутилка, стъклена колба с налично в нея червено на цвят вещество и прикачен маркуч към гърловината на същата, подвързан с бутилки,  поставени в контейнер с вода за охлаждане на конденза. По данни на един от групата системата е за производство на синтетични наркотици "Пико". В хода на проведените претърсване и изземване в двора на същия адрес е открит обособен терен с площ около 200 /двеста/ кв. метра, обграден с пояс от царевични насаждения, върху който се установени засадени растения от рода на конопа, общо 225 стръка с дължина от 45 см. до 135 см., с видима индикация за полагани грижи - прекопаване и поливане на насажденията. При извършено претърсване и изземване в частен дом на адрес - собственост на 63-годишния, в двора на имота в обособен и поддържан терен между редове с царевица се откриха засадени растения от рода на конопа, общо 133  стръка с дължина от 20 см. до  40 см. Проведени са процесуално следствени действия в частен дом на адрес село Дебово, където е открит засаден стрък растение от рода на конопа с дължина 127 см. и в частен дом на друг адрес в селото,  се откриха още две растения с височина 12 см. и 22 см. При проведените полеви нарко - тестове, откритите насаждения са реагирали на канабис. Петимата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. На 1 юли те са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор са приведени в ОЗ "Арести" - Плевен, с мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до "72 часа".

02 юли 2020

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО