МВР

ОД Плевен

 

Новини

Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда допълнителна организация за работа във връзка с предстоящите избори


 

Служителите от звената на дирекцията при ОДМВР - Плевен ще работят и на 27 октомври 2019 година от 08.30 до 19.30 часа и ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и за кметове.
 
В седмицата преди 27 октомври 2019 година, когато ще се проведат изборите за общински съветници и за кметове, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:
 
1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 година, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

 

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

 
1. Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 22 октомври 2019 година до 26 октомври  2019 година от 08.30 часа до 17.00 часа и на 27 октомври 2019 година от 08.30 часа до 19.00 часа.
2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове (03.11.2019 г.)  ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 година до 03.11.2019 година включително, съгласно описания по-горе начин и време.

 

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 ОКТОМВРИ 2019 ГОДИНА.

21 окт 2019

Плевенските полицаи първи в стрелба с пистолет на турнир „Кракра“ в Перник

Конкуренти им бяха над 80 състезатели от МВР в страната

Турнир по стрелба с пистолет „Кракра“ събра на 18 октомври в Перник 16 отбора от различни структурни подразделения на МВР. Това бе осмото поредно издание на Републиканския турнир. Организатори на събитието бяха ОДМВР – Перник и Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР. Участниците от ОДМВР - Плевен бяха Лидия Петкова, Анелия Петрова, Илиян Георгиев, Людмил Христов и Борислав Чоранов. В комплексното класиране те станаха първи и завоюваха купа. Втора куба беше присъдена след оспорваната надпревара в отборното класиране при жените, където плевенчанки са трети. Достойно се представиха нашите стрелци в индивидуалните надпревари. Лидия Петкова отново демонстрира точен мерник при жените, а Илиян Георгиев при мъжете.
Директорът на ОДМВР – Перник връчи плакет на победителите.
Плевенският тим традиционно печели отличията на турнира „Кракра“ в Перник. На миналия формат през 2018 година те отново се окичиха с медали като победители в комплексното класиране. Новият сезон предстои, а с него и бъдещите отличия.
Ръководството на ОДМВР – Плевен поздравява състезателите и пожелава здраве, спортни победи и професионални успехи в борбата с престъпността и осигуряването на ред и законност.

21 окт 2019

Движението на влаковете по път II в междугарието Левски – Павликени е възстановено в 14:55 часа

Продължават огледите на жп линията в участъка на село Градище, област Плевен

Днес в 12:46 часа чрез НССПЕЕН – 112 в ОДМВР – Плевен е постъпила информация за пътен инцидент на жп прелез при плевенското село Градище. Незабавно са изпратени полицейски служители от РУ Левски, които са запазили местопроизшествието. Установено е, че международен влак по линия София – Русе е блъснал „Тойота Рав 4“. Изяснено е, че прелезът е с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация и пътни знаци. Полицейска проверка е установила, че водачът на лекия автомобил е 73-годишен от село Градище. Той е транспортиран във ФСМП – Левски за медицински прегледи, контактен и в съзнание. Лекарите са констатирали порезни рани и натъртвания. 73-годишният е транспортиран в ЦСМП – Плевен за допълнителни изследвания. На място огледите продължават. Движението на влаковете по път II в междугарието Левски – Павликени е възстановено в 14:55 часа.

 

18 окт 2019

Обучение по първа долекарска помощ се проведе със служители от сектор „Охранителна полиция“ при Първо РУ – Плевен

 

Вчера от 14 часа в сградата на Първо РУ – Плевен на улица „Гладстон“ се проведе обучение по първа долекарска помощ. То е организирано от Български червен кръст – Плевен - като утвърден лидер и основен партньор на полицията. Обучението включваше теоретична подготовка и практическо упражнение в рамките на два часа. Деца - доброволци от БЧК взеха участие за практическото прилагане на основните правила на първата помощ за пострадали при ПТП. Използваха се интерактивни форми, при които полицаите действаха в условия близки до реалните.
При пътни инциденти се случват различни наранявания и телесни повреди. В тези ситуации най-често първи на мястото на произшествието са полицейските служители. За да бъде оказана реална помощ на пострадалите, е важно тя да се приложи правилно. Само така може да се подобри състоянието на пострадалия и да се спасят човешки животи. Акценти на обучението вчера бяха усвояването на животоспасяващи практики и изграждане на навици и умения за действие при различни ситуации, основните стъпки в първата помощ, осигуряването на безопасност и анализиране на ситуацията, проверка състоянието на пострадалия, защото всяка секунда е от значение при животозаплашващ инцидент.

17 окт 2019

Провежда се операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

От 14 октомври до 20 октомври в страната се провежда специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Аналогични действия има на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL. В проверките у нас участват и служители на Криминална и на Икономическа полиция, както и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Операциите за контрол на товарните автомобили и автобусите са заложени в календара на TISPOL, поради факта, че при възникване на тежки пътнотранспортни инциденти с такива превозни средства, последиците са значително по-големи. Сред основните изведени причини са: неспазване на времето за почивка; движение с превишена скорост; употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози; превоз на необезопасени товари; претоварване на машините.  

15 окт 2019

Днес над 30 деца от боксов клуб „Мизия 80“ се запознаха отблизо с работата на полицията

 

Младежи от плевенски спортен клуб „Мизия 80“ с ръководител Александър Владимиров от 15 часа гостуваха в сградата на Второ РУ – Плевен на улица „Тетевен“ №6. Служители от Охранителна, Криминална полиция и разследващи полицаи посрещнаха момичетата и момчетата и ги запознаха със спецификата на своята работа. Инспектор от детската педагогическа стая и разследващи полицаи разясниха наказателната отговорност на малолетните и непълнолетните и ги накараха да се замислят за тежестта на закона и последствията от противообществените прояви. Въпроси по темата детска престъпност с конкретни казуси, свързани с наркотиците, агресивното поведение и различните телесни повреди, сбиванията и увреждането на имущество, кражбите и грабежите бяха изчерпателно разяснени. В открит и непринуден разговор служителите на реда препоръчаха на младите посетители да спортуват активно, но да не пренасят агресията и техническите способи в боя от терена на улицата или в заведенията, защото специфичните им умения, могат да наранят или увредят сериозно. Полицаите подчертаха, че децата ако искат да превърнат спорта в своя кариера са необходими както добра физическа подготовка, така и законосъобразното поведение. За младите хора въвлечени в криминални среди вероятността да израснат като престъпници е изключително голяма. В дългосрочен план тя се измерва в загубен човешки живот, увредена или отнета собственост, присъди, упадащ морал и раздяла с мечтите за спортни отличия. Полицаите припомниха основните правила за безопасно поведение на пътното платно и опасността от пиротехническите изделия. Децата с интерес се запознаха с униформата на действащите полицаи и различните атрибути – пистолет, гумени палки, стоп палки и др. На място младите спортисти имаха възможността да усетят забързаната и динамична дейност на институцията чрез демонстрация на служебните автомобили.
Ръководството на Второ РУ – Плевен искрено благодари на треньора и управителния съвет на боксов клуб „Мизия 80“ за активното съдействие в превенцията за ограничаване на криминалната активност сред младежите.  От Спортния клуб увериха, че и в бъдеще ще работят за изграждането на поведенчески модели за защита и самозащита от престъпни посегателства и за оптимизиране възпитанието на младежите в дух на толерантност и гражданско достойнство. Партньорството  ще продължи и в бъдеще за постигане на непримиримост към проявите на насилие.
Превенцията на детската престъпност е част от усилията за изграждането на една нова, много по-органично интегрирана в обществото и ангажирана с неговите проблеми полиция.

09 окт 2019