МВР

ОД Плевен

 

Новини

Водач на лек автомобил пострада при пътен инцидент на пътя между плевенските села Дебово и Асеново

 

Днес в 09:55 часа в ОДМВР – Плевен е постъпил сигнал за пътно-транспортно произшествие на пътната отсечка между селата Дебово – Асеново. Мястото е посетено от полицейски служители, които са извършили оглед. Установено е, че инцидентът е между лек автомобил „Фолксваген Голф“ и товарен автомобил. Пострадал е шофьорът на лекия автомобил – 58-годишен. Транспортиран е в спешно отделение на плевенска болница, където е установено, че има фрактура. Медицински преглед е извършен и на двете му спътнички – 83-годишна и 69-годишна. Няма опасност за живота им. Алкотестът на водача на камиона е отрицателен. На ранения водач ще бъде взета кръвна проба за наличие на алкохол и упойващи вещества. По случая работата продължава.


07 юни 2021

По горещи следи плевенски полицаи задържаха крадци на кутия за дарение за болно дете

Престъплението е извършено на 31 май 2021 година. Около 14:00 часа от магазин в ж.к."Дружба" в Плевен е извършена кражба на кутия с дарения. Извършителите са заснети от камерите за видеонаблюдение в магазина. По данни на собственичката на търговския обект кутията е съдържала дарения на стойност около 400 лв, събирани за момиченце от Бургас. Незабавно са проведени оперативно – издирвателни мероприятия. След прецизна работа криминалисти от Първо РУ – Плевен са установили извършителите – 49-годишна от град Варна и 35-годишен от врачанското село Попица. Инкриминираната сума е похарчена от извършителите и не е възстановена. Двамата са направили пълни самопризнания, като описват механизма на извършване на деянието. Задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл.194, ал.1 от НК работата продължава.


02 юни 2021

Двама са задържани в Плевен за производство на наркотици

На 1 юни 2021 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия "Наркотици".  В 15.30 часа служители на Второ РУ – Плевен са извършили проверка в жилище в плевенския квартал „Мара Денчева“. В апартамента се усещала остра задушлива специфична миризма. На адреса са установени 38-годишен плевенчанин и 36-годишен от Червен бряг. Мъжете са засечени в момент на приготвяне на наркотици. Виждайки служителите 36-годишният изритва стъклен предмет, поставен върху включен ел. котлон. Започнал е да хвърля по тях предмети и да ги залива с неустановена течност с остър мирис. Той не се подчинил на разпорежданията на полицаите като оказва яростна съпротива. При задържането му са използвани помощни средства - белезници и стоп патрон. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по Закона за МВР. На 36-годишния е оказана медицинска помощ. Мъжът е с повърхностни рани, без опасност за живота. В апартамента са намерени множество предмети – прекурсори и материали, имащи отношение към престъплението. От незаконната лаборатория са иззети пластмасови бутилки, съдържащи различни течности, стъклено бурканче с бяло кристалообразно вещество, самозалепващи се прозрачни пликчета с кристалообразно вещество, електронна везна, стъклена колба с полепнало по стените бяло вещество, пластмасови кутии с кристалообразно вещество, сгъваем нож с черна дръжка, два мобилни телефона, нож с черна пластмасова дръжка с 32 см. острие, хартиен свитък, съдържащ суха зелена тревиста маса, найлонов плик, съдържащ пет блистера. Предстоят експертизи. Уведомен е прокурор при ОП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.


02 юни 2021

Сигнал със сирени на 2 юни в 12 часа ще възвести почитта ни към Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на Родината

 

С решение №211/31.05.1993 година на Министерския съвет, 2-ри юни е обявен за ден на Ботев и на загиналите за свободата на България, чиято памет се почита с вой на сирени.
В тази връзка и в изпълнение на чл.34 от „Наредба за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност”, приета с ПМС №48 от 01.03.2012 година, обн. ДВ бр.20 от 09.03.2012 година, изм. и доп. ДВ бр.61 от 02.08.2019 година, на 2 юни 2021 година в 12:00 часа ще се проведе тест със сиренната система.
Тестът ще се проведе чрез реално задействане на крайните акустични устройства (сирени) в продължение на две минути, като ще бъде излъчен акустичния сигнал „Въздушна опасност”.


31 май 2021