МВР

ОД Перник

 

14 май 2021

На 17 май стартира ремонтът на пътя София – Кулата от границата със столицата до пътен възел „Даскалово“

От понеделник 17.05.2021 г., по път І-1 „София – Кулата“ от км 282+485 (бензиностанция „Лукойл“) до км 286+865 (пътен възел Даскалово на АМ „Струма“), вход/ изход за град София, през проход Владая, започва осъществяването на проект за дълготрайни строително монтажни работи. За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за София като трафикът ще преминава двупосочно в платното за Перник. След завършването им работата ще продължи в платното за Перник, а движението ще се прехвърли в ремонтираното платно за София.
Строителните дейности ще доведат до затрудняване на пътното движение и образуване на задръствания с колони от чакащи автомобили.
За пътуващите към югозападната част на град София да се използват два обходни маршрута:  за посока Перник-София през с. Мърчаево;  посока София – Перник,  през махала Горно Драгичево на с. Драгичево.
Въведена е забрана за „ляв завой“ на движещите се от София за с. Рударци на кръстовище „Драгичево“, с организиран обходен маршрут. 
Пътуващите към западната част на град София могат да използват АМ „Струма“. Живущите в гр. Перник могат да използват пътя през с. Големо Бучино.


Пернишки полицаи Втори на Републикански турнир по стрелба с пистолет в гр. Плевен

Стрелците от ОДМВР – Перник с добри постижения както в индивидуалното, така и в отборното класиране

В периода 14-16 април се проведе XXVI-тия Републикански турнир по стрелба с боен пистолет „Величко Величков“ в гр. Плевен. Пернишкият отбор в състав – Александър Стоянов, Мартин Малинов, Ивайло Ангелов, Силвия Атанасова и Даниела Георгиева завоюва второ място в комплексното класиране. Първи е отборът на ОДМВР – Плевен и трето място за стрелците от ОДМВР – Бургас. В отборното класиране при мъжете Перник е на трето място, а при жените на шесто.
В надпреварата са участвали отбори от различни структурни подразделения на МВР и над 100 индивидуални състезатели. Първенците са получили купи, грамоти и медали. Наградите на победителите са връчени от старши комисар Веселин Вътов – директор на ОДМВР – Плевен, в качеството му на домакин на събитието.

Крайно класиране: Индивидуално /жени/ – златен медал Лидия Петкова от ОДМВР–Плевен.    
Индивидуално /мъже/ - златен медал Свилен Иванов от ОДМВР – Плевен;
Отборно /жени/ – Първо място – ОДМВР – Плевен, второ място – ОДМВР – Пловдив и трето място – СДВР;
Отборно /мъже/ – Първо място – ОДМВР – Плевен; второ място – ОДМВР – Пазарджик и трето място – ОДМВР – Перник;
Комплексно – Първо място - ОДМВР – Плевен, второ място – ОДМВР – Перник и трето място ОДМВР – Бургас.


21 апр 2021

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача