МВР

ОД Перник

 

18 окт 2019

ОДМВР – Перник първи в индивидуалните надпревари в турнира по стрелба „Кракра“

За осма поредна година, днес в Перник се проведе традиционния Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“. Организатори на събитието са ОДМВР – Перник и Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР.
На откриването присъстваха Генералният секретар на „Спортна асоциация“ – МВР Чавдар Атанасов, областният управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова, изпълняващият длъжността председател на Общински съвет Перник Милан Миланов, заместник-кметът на Община Перник Йордан Павлов, Камелия Ненкова – съдия в Районен съд - Перник и директорът на Териториална агенция „Национална сигурност“ – Перник Красимир Костадинов
Старт на съревнованието даде директорът на Областна дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов. „Надявам се, състезанието да бъде оспорвано. Благодаря Ви, че отново сте при нас. Състезавайте се и се забавлявайте и нека най-добрия да победи“, заключи Попов.
Участниците бяха поздравени и от областният управител г-жа Соколова. Губернаторът пожела на състезателите да постигнат високи резултати в надпреварата и да покажат професионалните си умния и опит. „Турнирът, освен традиционен, става и популярен с привличането на все повече стрелци от цялата страна. Гордея се, че всички Вие освен добри професионалисти, сте и достойни хора. Пожелавам Ви да проявите своите силни личностни качества и да докажете, че в системата на МВР работят доказани и отдадени на работата си служители в полза на обществото“, завърши Соколова.
Турнирът се провежда за осма поредна година в Перник. Тази година участниците в надпреварата са 15 от цялата страна, като всеки отбор се състои от по трима мъже и две жени, както и индивидуални участници.
На всички отбори бяха връчени плакети от името на ръководството на ОДМВР - Перник.

Гостите бяха поздравени то Хип Хоп формация „Ден склад“ и вокална формация „Синева“ към Общински младежки дом – Перник.

В състезанието мериха сили отбори от:   

 1. Главна дирекция „Национална полиция“
 2. Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“
 3. Специализирания отряд за борба с тероризма
 4. Дирекция „Жандармерия“
 5. Дирекция „Комуникационни и информационни системи“
 6. Академия на МВР
 7. СДВР
 8. ОДМВР – Перник
 9. ОДМВР – София
 10. ОДМВР – Бургас
 11. ОДМВР – Пловдив
 12. ОДМВР – Плевен
 13. ОДМВР – Враца
 14. ОДМВР – Пазарджик
 15. ОДМВР – Ловеч
 16. Служители от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

            След оспорвано състезание, класирането е следното:

Индивидуално жени:

 1. Александра Атанасова – ОДМВР – Перник
 2. Радостина Очкова – СДВР
 3. Бетина Блажева – Академия на МВР
 4. Веселина Гайдарова – Дирекция „Жандармерия“
 5. Лидия Петкова - ОДМВР – Плевен
 6. Анелия Петрова – ОДМВР - Плевен

Индивидуално мъже:

 1. Мартин Малинов– ОДМВР - Перник
 2. Александър Стоянов – ОДМВР - Перник
 3. Ивайло Флоров – ОДМВР – Враца
 4. Крум Георгиев  – ГДНП
 5. Цветан Колев – ОДМВР - Пазарджик
 6. Илиян Георгиев – ОДМВР - Плевен

Отборно жени:

 1. Академия на МВР
 2. СДВР
 3. ОДМВР - Плевен
 4. Дирекция „Жандармерия“
 5. ОДМВР – Пловдив
 6. ОДМВР - Перник

Отборно мъже:

 1. ОДМВР - Перник
 2. ОДМВР - Враца
 3. ОДМВР - Бургас
 4. ОДМВР - Плевен

5. Академия на МВР

6. ОДМВР - Пазарджик

Комплексно класиране:

 1. ОДМВР - Плевен
 2. Академия на МВР
 3. ОДМВР – Перник
 4. СДВР
 5. Дирекция „Жандармерия“
 6. ОДМВР - Бургас

Наградите бяха връчени от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов и зам.-директорът Сашко Христов.

Важно за гражданите на Пернишка област: Проверете валидността на документите си за самоличност, за да можете да упражните правото си на глас!

Уважаеми граждани, уведомяваме Ви, че:

Сектор „Български документи за самоличност” при ОД МВР – Перник  ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Общински съветници и за кметове. 
В седмицата преди 27 октомври  2019г., когато ще се проведат изборите за Общински съветници и кметове  е създадена необходимата организация, българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или лични /зелени/ паспорти) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Сектор „Български документи за самоличност” е създал следната организация за работа:

 1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта ще бъде ускорено издаването й, или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност /лична карта, личен /зелен/ паспорт/ или лична карта с изтекъл срок на валидност;
 2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г.,по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото имудостоверение, с което да гласуват.

  За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

 3. Гражданите лично да подадат искане в периода в ОД МВР и РУ при ОД МВР за дните от 22 октомври 2019г. до 26 октомври 2019г.от 08:30ч. до 17:00ч. и на 27 октомври 2019г. от 08:30ч. до 19:00ч.
 4. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Общински съветници и за кметове, се издават след приемане на заявление за нова лична карта.
 5. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ВТОРИ ТУР НА ИЗБОРИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И ЗА КМЕТОВЕ /03.11.2019г./ ЩЕ СЕ ИЗДАВАТ НОВИ УДОСТОВЕРЕНИЯ ОТ 29.10.2019г. до 03.11.2019г. ВКЛЮЧИТЕЛНО, СЪГЛАСНО ОПИСАНИЯ ПО-ГОРЕ НАЧИН И ВРЕМЕ.
Удостоверенията за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
Удостоверението се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на 27 ОКТОМВРИ и 03 НОЕМВРИ 2019г.

Работното време на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Перник на 26 и 27 октомври 2019 г. е:

            26.10.2019 г./събота/ от 08, 30 ч. до 17, 30 ч.

            27.10.2019 г./неделя/ от -8,30 ч. до 19, 30 ч.

РЕД ЗА ИЗДАВАНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ ПРИ ИЗГУБЕНИ (ИЛИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК) ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ  И НЕРЕДОВНИ  ГРАЖДАНСКИ /ЗЕЛЕНИ/ ПАСПОРТИ

 1. ПОПЪЛВА СЕ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИЗГУБЕН ДОКУМЕНТ.

Формулярът се взема от гишето. Служител от „БДС” обявява документа за невалиден.

 2. ПРИ НЕОБХОДИМОСТ СЕ СЪСТАВЯ АКТ ПО ЗБЛД.

На 26 и 27.10.2019г. глобата може да бъде платена веднага на гишето или по-късно в банка  и квитанцията да бъде представена при  получаването на новата ЛК.

 3. ПОДАВАТ СЕ ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА  

  ИЗДАВАНЕ НА  НОВА ЛК. СНЕМАТ СЕ БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ.

Таксите за издаване на лични документи на 26 и 27.10.2019г. се внасят задължително на гишето.

 4.ПОДАВА СЕ ИСКАНЕ ЗА ИЗДАВАНЕ УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ.

Формулярът се взема от гишето.

Забележка: Нередовни граждански паспорти са зелените паспорти, които са притежание на родените след 31.12.1931г. граждани.

 

 

17 окт 2019

Полицаи и горски провериха и инструктираха ловни дружинки в областта

199 ловци от няколко ловни дружинки бяха проверени и инструктирани в началото на новия ловен сезон 2019/2020 г. Инспектори по „Контрол на общоопасните средства“ при Районните управления на МВР и представители на Регионална дирекция по горите – Кюстендил обърнаха специално внимание на мерките за безопасност и сигурност, както и на тези за биосигурност и дезинфекция. Контролните органи призоваха за повече бдителност по време на ловния излет за установяване на умрели животни или такива с нетипично поведение. Акцентирано бе и на стриктното спазване на правилата за безопасност и изискването за пренасянето на огнестрелното оръжие. Всички ловци са изпробвани за употреба на алкохол, като нарушения не са констатирани. Съставен е един акт за установяване на административно нарушение на ловец в Радомирския район от служител на Регионална дирекция по горите – Кюстендил, за липса на облекло с ярък сигнален цвят.
Засиленият контрол ще продължи през целия ловен сезон.

 

 

07 окт 2019

ОДМВР – Перник със специални мерки за сигурност по време на новия ловен сезон

Във връзка с откриването на ловния сезон 2019/2020 г., от страна на полицията в региона са предприети редица мерки, които да гарантират безопасност и сигурност при ловуването на дребен и едър дивеч и диви свине.
Информацията беше изнесена днес, на пресконференция в сградата на Областната дирекция, в която участваха старши инспектор Митко Митков  и инспектор Калоян Павлов от отдел „Охранителна полиция“ и инспектор Росен Добринов от Регионална дирекция по горите  - Кюстендил.
„Вече сме провели срещи с представители на ловните стопанства. Ловуването ще се извършва при стриктно изпълнение на мерките за безопасност и сигурност, както и тези за биосигурност и дезинфекция“, заяви Калоян Павлов. Ще се следи за това, дали ловците са инструктирани от ръководителите на лова, както и стриктното спазване на правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждане на ловните излети. Участниците в групов лов на диви свине задължително трябва да бъдат екипирани по време на ловуването с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят. Полицията ще следи и за пренасянето на огнестрелното оръжие в затворен транспортен куфар или калъф със заключващо устройство на спусъка.
От анализа на Главна дирекция "Национална полиция" е видно, че най-честите причини за допускане на инциденти са стрелба по шум, неясно видима цел или по такава с възможност за злополука. Използване на сачми с диаметър над 6 мм по време на групов лов на дива свиня. Неправилно боравене с огнестрелно оръжие, напускане самоволно позицията определена от ръководителя на лова, употребата на алкохол и упойващи средства.
На ловните дружинки ще се извършват съвместни проверки заедно с горските и по време на излет. Ще се следи дали се спазват разпоредбите на Агенцията по храните, за пренасяне на убито прасе. Освен това ще се извършва дезинфекция на самите ловци и автомобилите им.
„Заради първия открит случай на африканска чума по свинете в Брезнишко се налага забрана за ловуване в радиус от 1 кв. километър от мястото, където бе намерен мъртвия глиган“, каза инспектор Добринов.

 

04 окт 2019

39-годишен е привлечен като обвиняем за престъпление против политическите права на гражданите

На 20 май тази година, с постановление на Районна прокуратура – Перник е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от НК. Проведени са множество действия по разследването от служители на ОДМВР – Перник, под ръководството на прокуратурата. Установено е, че 39-годишен мъж с постоянен адрес гр. Банкя, а живущ в пернишкото с. Мещица е предложил на няколко човека парична сума, за да гласуват за определена политическа партия по време на изборите за Европейски парламент. Мъжът е познат на органите на реда с кражби, измама и обсебване. През 2006 година е осъден от Софийски районен съд за обсебване. При доказване на вината му го заплашва наказание „лишаване от сводова“ от 1 до 6 години и „глоба“ от 10 до 20 хиляди лева.
Работата продължава съвместно с прокуратурата в областния център.

02 окт 2019

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача