МВР

ОД Перник

 

Новини

Пернишки полицаи Втори на Републикански турнир по стрелба с пистолет в гр. Плевен

Стрелците от ОДМВР – Перник с добри постижения както в индивидуалното, така и в отборното класиране

В периода 14-16 април се проведе XXVI-тия Републикански турнир по стрелба с боен пистолет „Величко Величков“ в гр. Плевен. Пернишкият отбор в състав – Александър Стоянов, Мартин Малинов, Ивайло Ангелов, Силвия Атанасова и Даниела Георгиева завоюва второ място в комплексното класиране. Първи е отборът на ОДМВР – Плевен и трето място за стрелците от ОДМВР – Бургас. В отборното класиране при мъжете Перник е на трето място, а при жените на шесто.
В надпреварата са участвали отбори от различни структурни подразделения на МВР и над 100 индивидуални състезатели. Първенците са получили купи, грамоти и медали. Наградите на победителите са връчени от старши комисар Веселин Вътов – директор на ОДМВР – Плевен, в качеството му на домакин на събитието.

Крайно класиране: Индивидуално /жени/ – златен медал Лидия Петкова от ОДМВР–Плевен.    
Индивидуално /мъже/ - златен медал Свилен Иванов от ОДМВР – Плевен;
Отборно /жени/ – Първо място – ОДМВР – Плевен, второ място – ОДМВР – Пловдив и трето място – СДВР;
Отборно /мъже/ – Първо място – ОДМВР – Плевен; второ място – ОДМВР – Пазарджик и трето място – ОДМВР – Перник;
Комплексно – Първо място - ОДМВР – Плевен, второ място – ОДМВР – Перник и трето място ОДМВР – Бургас.


21 апр 2021

Двама столичани са привлечени като обвиняеми във връзка с разкритата високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис в Перник

Акцията беше проведена на 15 април, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ под наблюдението на Окръжна прокуратура – Перник. След извършено  претърсване в сграда в бившия завод „Кристал“, криминалистите открили  оранжерия за  отглеждане на растения от рода на конопа. От три пригодени за целта помещения органите на реда иззели над 1000 саксии със засадени растения. Помещенията били снабдени със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, имало измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита. Тогава на място са установени и задържани двама 42-годишни мъже с постоянен адрес гр. София - криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност. Първоначално им е наложена 24 часова полицейска мярка, а в последствие  мярка за неотклонение „задържане под стража“. Привлечени са като обвиняеми по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.


19 апр 2021

Криминалисти от ОДМВР – Перник разкриха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис

На място са задържани двама, иззети са над 1 000 растения от рода на конопа

Специализирана полицейска операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ под наблюдението на Пернишката окръжна прокуратура. В сграда, в пернишкия кв. „Кристал“ е открита високотехнологична лаборатория за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са   над 1 000 саксии с различна големина на посадените в тях наркотични вещества. Посадъчният материал е бил разположен в три помещения със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита. На място са установени и задържани двама криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 ч.
Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.
Подробности за операцията съобщиха директорът на ОДМВР - Перник старши комидар Димитър Попов и окръжният прокурор Галина Антова


16 апр 2021

Поздравителен адрес от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов по повод Деня на Конституцията и юриста

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЮРИДИЧЕСКАТА ОБЩНОСТ,

 

Приемете моите и на служителите от ОДМВР – Перник най-искрени пожелания по случай 16-ти април – Ден на Българската конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители!

За мен е чест и удоволствие да се обърна към Вас на този ден и да засвидетелствам още веднъж своето и на моя екип уважение към Вашата професия.

Поднасям искрената си благодарност за високия професионализъм и отговорност, с които практикувате една от вай-почитаните, достойни и уважавани професии.

Всички Вие, прилагайки правото, ежедневно работите за върховенството на закона, за защита правата и свободите на гражданите. Радвам се, че на територията на поверената ми дирекция, аз и колегите ми имаме възможността  да работим с хора като Вас.

Желая Ви здраве, лично щастие, благополучие, професионална удовлетвореност и успех!

       

Честит празник!  


16 апр 2021