МВР

ОД Хасково

 

17 ное 2019

Литургия за възпоменание на жертвите от пътни инциденти

На днешния Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП, в църквата „Св.Богородица“ в Хасково бе отслужена литургия от отец Антон Янев. На нея присъстваха граждани, старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР Хасково, областният управител Стефка Здравкова, кмета на града Станислав Дечев, директорът на БЧК Минка Мечеринкова и управителят на СБА Ангел Янков.

Всяка година броя на загиналите и тежко ранените при катастрофи са стотици. За деветмесечието на годината на територията на областта са станали над 175 ПТП с 12 убити и над 220 ранени. 

Денят за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за любовта между хората, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. От ОДМВР Хасково призовават всички заедно- институции, организации и участници в движението, в името на живота да дадем своя принос за безопасността и за намаляване броя на пострадалите в движението по пътищата. 

17 НОЕМВРИ 2019 - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

Мотото на тазгодишното възпоменание е „Животът не е резервна част“

 

По решение на Генералната асамблея на ООН, от 2005 г., всяка трета неделя от месец ноември, се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На тази дата почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната. Тази година датата е 17 ноември.

Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко ранени деца, младежи, зрели и възрастни хора. За деветмесечието на годината на територията на хасковска област са загинали 10 души, а 219 са ранени в 172 тежки ПТП. Огромни са човешките страдания, които понасят жертвите на пътнотранспортни произшествия и техните семейства.

Безопасността на пътя е споделена отговорност. Нека на 17 ноември тази година отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека. И най-важното – да бъдем непримирими към нарушителите на пътя.

На този ден да изразим нашата дълбока почит към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

По повод световният ден, каним гражданите на 17-ти от 11ч. в църквата „Св.Богородица” в Хасково, където ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. 

В Харманли, на 17-ти:

  • в храм ”Св.Атанасий” ще се проведе:
  • литургия от 09:00часа до 10:30часа   
  • панахида от 10:00часа до 10:30часа

 -  в Храм ”Иван Рилски”:

  • литургия от 09:00часа до 10:30часа   
  • панахида от 11:00часа до 11:30часа

Полицейските служители призовават  да бъдем отговорни участници в движението по пътищата, да възпитаваме децата си в спазването на закона, да пазим здравето и живота си, с което се гарантира пред обществото, че безопасността на движението по пътищата е не само служебна, но и лична мисия.
Почитта си към жертвите в хасковската църква ще отдадат ст.комисар Цанков и кмета на Хасково Ст.Дечев.

15 ное 2019

Сърдечни пожелания отправи към служителите си ст.комисар Цанков в деня на професионалния празник на българската полиция

На 8 ноември – „Св.Архангел Михаил“ традиционно се чества празника на Българската полиция. В тази връзка директорът на ОДМВР Хасково, със своя заповед отличи за съществен принос при изпълнение на служебните им задължения двама служители от ПУ Симеоновград. С „Писмена похвала“ са наградени ст.полицаите Андрей Профиров и Емил Гогов.

Ст.комисар Цанков отправи и пожеланията си към състава на Дирекцията:

Уважаеми колеги,

Днес отбелязваме една годишна традиция – професионалния празник на българската полиция. В този ден православната църква почита пазителя на реда и законността, Свети Архангел Михаил. Нашият празник не е случайно на този ден. Според канона, Свети Архангел Михаил е пазител на душите, борец със злото. Българската полиция е изпълнителя на тази уникална мисия в днешно време, защото има ново призвание - да защитава държавността, да гарантира сигурността на гражданите, да отстоява законността и правата на гражданите, да противодейства на престъпността във всичките й форми и проявления.

Благодаря на всички Вас, за енергията и усилията, които влагате всеки ден. Благодаря Ви за честта и достойнството, с които посрещате трудностите. Благодаря Ви за смелостта да посрещате опасностите ежедневно и да изпълнявате своя дълг. Достойният труд на достойните български полицаи заслужава уважение.

 Честит празник на Вас и Вашите семейства!

Обзор за дейността на хасковската дирекция за деветмесечието на 2019г – в прикачения файл.

08 ное 2019

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача