МВР

ОД София

 

Трима мъже, подпомогнали група мигранти незаконно да преминат през страната, са установени и задържани от служители на ОДМВР-София

Под ръководството на Районна прокуратура - Елин Пелин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК

Групата била засечена от униформените на 29.03.2021 г., в района на с. Нови хан, община Елин Пелин. Установено е, че нелегалните мигранти – сред които и 7 деца, ненавършили 16-годишна възраст, са граждани от Афганистан и Пакистан. В хода на раследването е изяснено, че за незаконното им преминаване през страната чужденците били подпомогнати от трима мъже, осигурили им транспорт и превоз с набавяне за себе си имотна облага.

След задържането на тримата в полицейския арест до 24-часа, те са привлечени в качеството на обвиняеми и задържани за срок до 72 часа. Предстои произнасянето на съда по искането на Районна прокуратура – Елин Пелин за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата.

Установен е и подбудителят за извършването на престъплението, който е  обявен за общодържавно издирване.

Разследването по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

 


02 апр 2021

ОДМВР-София предприе действия във връзка със създадени затруднения на движението по АМ "Тракия"

Не бяха допуснати инциденти и нарушения на обществения ред

Автомобилно протестно шествие, организирано днес, след потегляне от столицата се отправи по автомагистрала "Тракия" с цел блокирането й. С оглед недопускане на инциденти то беше съпроводено от общо 4 полицейски автомобила. Протестиращите спряха в активната и изпреварващата ленти непосредствено преди тунел "Траянови врата" в посока Пловдив. С цел осигуряване възможност на останалите граждани свободно да осъществят пътуването си,  движението беше пропускано поетапно в аварийната лента, а специално разположени екипи на ОДМВР-София на пътен възел Мухово регулираха и подпомагаха движението през осигурените обходни трасета през Ихтиман и Костенец. По време на скандиранията полицейските служители не допуснаха ескалация на напрежението, провокации или възникване на пътни произшествия. Предстои по случая да бъде взето отношение по административен ред.

27 мар 2021

ЗА ОД НА МВР София

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО