МВР

ОД Пловдив

 

19 яну 2022

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

В пловдивския сектор „Пътна полиция“ се въвежда промяна в реда за предоставяне на регистрационни табели на МПС с номер по избор

Със заповед на директора на ОДМВР – Пловдив, от понеделник, 10 януари, в сектор „Пътна полиция“ се променя редът за предоставяне на табели на МПС с регистрационен номер по избор и отпада досегашната практика за предварително заявяване на предпочитан номер от собствениците на МПС.

С новата организация се цели да бъде осигурена възможност на всеки гражданин да избере номер в самия ден на регистрирането на автомобила си.

Комбинация от цифри АААА, АА-ВВ, АВ-АВ, АВ-ВА и всяка друга комбинация, където А и В са различни числа от 0 до 9, ще може да се заявява чрез Портала за електронно административно обслужване на МВР или на място в сектора.

За информация на гражданите пълният текст на заповедта ще бъде изложен на видно място в салоните за административно обслужване на ул. „Напредък“ № 2 в Пловдив.

07 яну 2022

На Богоявление в Пловдив се въвежда временна организация на движението

Утре, 6 януари, по повод провеждане на традиционния Богоявленски водосвет, се въвеждат временни промени в организацията на движението на моторни превозни средства в Пловдив.

Очаква се около 12 ч. да премине литийно шествие по маршрут от Катедрален храм “Успение Богородично” - ул. „Съборна” - ул. „Криволак” - ул. „Железарска” – бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” – Водна палата на бул. “Марица-юг”.

В тази връзка, за времето от 11.30 ч. до 14 ч., поетапно ще бъде спирано движението на автомобили по бул.“Цар Борис ІІІ Обединител”, в отсечката от бул. „Шести септември“ до бул. „България“ и по бул. „Марица-юг“, между кръстовищата с ул. „Никола Войводов“ и бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”. Забраната не важи за МПС, извършващи обществен превоз на пътници от редовните автобусни и маршрутни линии на градския транспорт.

За улеснение на пътната обстановка е създадена необходимата организация от сектор „Пътна полиция“ за пренасочване на автомобилния поток по обходни маршрути.  

Апелираме водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители за недопускане на необосновани затруднения на трафика.

05 яну 2022

Непълнолетен е установен и задържан за стрелба по автобуси от градския транспорт в Пловдив

След четиридневна усилена и упорита работа е установена самоличността на 16-годишно момче, стреляло по автобуси от обществения транспорт на Пловдив. Активните действия на разследващите от Четвърто РУ и колегите им от отдел „Криминална полиция“ започват в събота, веднага след постъпилия сигнал към 18.15 ч. Според информацията, докато се движили по бул. „Цар Борис III Обединител“, на три превозни средства бил спукан по един страничен прозорец при стрелба с неустановено оръжие. Няма пострадали хора. С решение на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Пловдив по случая е образувано досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК и създадена организация за издирване на извършителя. Още от първоначалния оглед криминалистите изясняват мястото, от където са произведени изстрелите, както и вида на оръжието – въздушен пистолет. В краткия период на разследването са проведени множество оперативни и следствени действия, които вчера приключват със задържането на непълнолетния стрелец. По време на беседите с него, той обяснява, че е действал от любопитство да разбере какви са възможностите на оръжието и затова стрелял десетина пъти по преминаващи автомобили и автобуси по булеварда. Посочил е различни версии за начина, по който се е снабдил с  въздушния пистолет, като последно заявил, че го е закупил от оръжеен магазин с чужда лична карта.

Подробности за случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг с участието на районния прокурор Чавдар Грошев, заместника му Атанас Илиев и главен инспектор Мирослав Петков, началник на група в пловдивския отдел „Криминална полиция“. 

22 дек 2021

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението