МВР

ОД Пловдив

 

Новини

Под надзора на Окръжна прокуратура пловдивската полиция провежда акция срещу битовата престъпност на територията на Стамболийски

До момента са задържани 6 лица, а по случаите са образувани са две бързи и две досъдебни производства, започнати са и две проверки

Полицейската операция в гр. Перущица, селата Златитрап и Оризари  се извършва от служители на РУ Стамболийски, специализирани полицейски сили и пътна полиция. До момента в ареста на районното управление са задържани 6 лица. 23 ма души от криминалния контингент са доведени, за да бъдат профилактирани и дактилоскопирани.   30 годишен мъж е установен и задържан с три престъпления по Закона за движение по пътищата- управление на МПС с чужди регистрационни табели,  неправоспособен водач, в срок на лишаване на управление на превозно средство.  При проверка на друг лек автомобил са установени трима мъже, които пренасяли в багажника на превозното средство  технически инструменти от различни марки с цел продажба. Произхода на откритите инструменти ще бъде изяснен в хода на започналата проверка.  50 годишна жителка на Стамболийски е задържана за унищожаване на имущество. Срещу жената, която е увредила стъклата на хранителен магазин, е започнато бързо производство.  В дома на 70 годишна жена от  Перущица, униформените служители са открили над 4,5 куб. метра незаконно притежавана дървесина. От жилищата на мъж в село Оризаре и на жена от Перущица, униформените служители са иззели тютюн. По случаите са започнати две проверки за притежание на акцизни стоки без бандерол. 

03 юни 2020

ПРИЗИВ: Не оставяйте подмяната на лични документи за последния момент !

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им. В периода от 1 май до края 2020 г. в област Пловдив предстои подмяната на още  70 000 лични карти, 40 000 паспорта и на 64  000 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че след отмяна  на извънредното положение пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани. По време на въведеното извънредно положение с 6 месеца бе удължен срока на валидност на изтичащите в периода от 13 март до 31 октомври лични документи. В тази връзка се очаква натоварването в сектор БДС да е през месеците септември- октомври.
Съветваме ви : Не оставяйте подмяната за последния момент!
Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Документите могат да се подменят документите и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите. Заявителите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега, но задължително снабдени с предпазни средства.    
Жителите на област Пловдив  могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, подмяна на СУМПС и дубликат на СУМПС, преди изтичане на срока им на валидност във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на областта.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.

Благодарим Ви за разбирането!

31 май 2020

В ход е кандидатстудентската кампания за прием в Академията на МВР за учебната 2020/2021 г.

Кандидатите за курсанти подават документи в срок до 3 юни 2020 година

За пореден път Академията на МВР отваря врати за прием на курсанти, студенти и докторанти. Специалностите за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в редовна форма на обучение във факултет „Полиция“ и факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ са: „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Гранична полиция“ и „Пожарна и аварийна безопасност“. 
Кандидатите подлежат на специализиран подбор – медицинско изследване; проверка на физическата годност; психологическо изследване, състоящо се от тест за интелигентност, личностен въпросник и психо-диагностично интервю.
Информация, свързана с кампанията, както и документите, необходими за кандидатстване, са публикувани на интернет страницата на Академията на МВР: 
www.mvr.bg/academy

15 май 2020

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят личните си документи за самоличност в ОДМВР – Пловдив

Пресцентърът на ОДМВР – Пловдив предоставя информация за натовареността на гишетата в сектор “Български документи за самоличност” на ул. “Волга” № 70 и звената за български документи в тринадесетте районни управления. Целта е да се подпомогнат гражданите в избора им на подразделение, в което да подменят личните си документи.

Припомняме, че всички, които имат постоянен адрес на територията на пловдивска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на дирекцията на МВР. 

Справка за извършените административни услуги на 01 юни 2020 г.

Уважаеми граждани,
Уведомяваме  Ви, че може да подмените личните си карти и
преди изтичане срока на тяхната валидност.

02 юни 2020

Служителите на Шесто РУ задържаха дилър на хероин на улично ниво, познат в квартала с прякора «Картофа»

В дома на мъжа са открити приспособления за пакетиране на дрогата

Служители на криминална полиция в Шесто РУ задържали с хероин 43- годишен криминално проявен мъж. Проверката е извършена рано сутринта на 29 май на улица «Кармен» в кв. Столипиново. Мъжът, който е криминално проявен по линия наркоразпространение често бил забелязван в района на пощата и е добре познат на жителите в квартала. В момента на задържането се опитал да се освободи като изхвърли, близо 30 броя свити ъгълчета с наркотичното вещество, което носел. В хода на последвало претърсване и изземване от адреса обитаван от лицето на улица «Клисура», са открити множество празни найлонови пликчета и инструментариум, свързан с подготвка за пълнене и пакетиране- бръснарско ножче и пластмасова бъркалка с форма на лъжица. Откритият хеорин е с тегло 1,95 грама, а притежателят му е задържан в полицейския арест. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 354а ал 1 от НК. Материалите по случая се внесени за доклад в Окръжна прокуратура Пловдив и мъжът вече е в ареста със 72 часова мярка. Справка в масивите на МВР сочи, че на 22 май 2017 г, дилърът е бил задържан за разпространение на наркотици и за извършеното престъпление е лежал в затвора, от където е освободен през 2019г.   

29 май 2020