МВР

ОД Пловдив

 

Новини

Временно ограничение на движението на 22 март 2019 г.

Във връзка с провеждане на традиционното откриване на Първа пролет, организирано от мотобратство “Вагабонтс”, на 22.03.2019 г. (петък), за времето от 11.30 ч. до 12.30 ч. при необходимост в Пловдив ще бъде спряно движението по ул. ”Дилянка”. 

След потегляне на мотошествието се очакват временни ограничения и промени в организацията на движението в града по бул.”България”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, бул.”Найчо Цанов”, Асеновградско шосе. 

През деня са възможни и затруднения по направлението: Пловдив – Асеновград – Бачково и в района на Бачковски манастир. 

Пловдивската полиция призовава водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи  по време на въвеждане на временната организация на движеното за недопускане на необосновани затруднения  на трафика по посочените маршрути.

21 мар 2019

Представители на сдружение “Паралелен свят” гостуваха на служителите от сектор “Специализирани полицейски сили” в Пловдив

В края на миналата седмица униформените от пловдивския сектор “Специализирани полицейски сили” посрещнаха младежи и техните родители от сдружение “Паралелен свят”. Емоционалната и изпълнена с вълнение за всички среща се проведе в  рамките на активното партньорство и подкрепа от страна на полицията към усилията на неправителствената организация за защита на хората с различна степен на увреждане при интеграцията им в обществения живот.

Домакините показаха на гостите си въоръжението и техническите и предпазни средства, ползвани в дейностите по опазване на обществения ред и неутрализиране на извършители на престъпления. Специално място в демонстрацията бе отредено и за  полицейските кучета и техните водачи. Особено интерес сред младите хора предизвика възможността да се качат на специализираните моторни превозни средства и да изпробват полицейските жилетки и шлемове. 

19 мар 2019

Директорът на ОДМВР – Пловдив проведе среща с кметове на населени места от Карловския регион

  

Старши комисар Атанас Илков проведе работна среща с кметове от населените места от Карловския регион, по покана на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Пред представителите на местната власт директорът на полицията анонсира накратко постигнатите резултати в работата на дирекцията и районното управление през изминалата година и предстоящите цели и задачи за изпълнение.  Той подчерта, че и  през 2019 година водещи приоритети в дейността на пловдивската полиция остават борбата с битовата престъпност, особено в малките и отдалечени населени места, както и подобряването на пътнотранспортната обстановка и намаляване на пътния травматизъм. По време на разговорите бяха обсъдени подробности около посещенията на мобилните полицейски екипи и включването в състава им и на представители от пожарната, а също и насочените общи усилия за изграждане на цялостна система за видеонаблюдение на територията областта.

 

18 мар 2019

Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово

Директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков и кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчиха отличия на спасителите на 11-годишното момиченце и две нейни връстнички, озовали се в рискова ситуация на 10 март край водопад Сучурум.

На тържествена церемония в сградата на общината почетни грамоти, плакети и златни значки с образа на Левски получиха младите карловци Тони Танчев, ефрейтор Никола Върбанов от 61-а Стрямска бригада, Станимира Иванова и Радина Петрова и полицейските служители от районното управление мл. инспектори Ивайло Свиленов и Симеон Иванов. От името на близките на децата специална благодарност към шестимата отправи и майката на пострадалата тийнейджърка.

Връчвайки отличията, искам да пожелая на всички да продължават да бъдат преди всичко хора с големи сърца и с поведението си да са образец на доброта и човечност. С тези думи директорът на полицията изказа своето дълбоко уважение към четиримата млади хора за проявената смелост и изпълнен граждански дълг при бързата и адекватна реакция в спасяването на детския живот. Едновременно с това старши комисар Илков не скри гордостта си от проявения висок професионализъм и хуманност от страна на отзовалите се на сигнала двама полицаи, определяйки ги като пример за подражание сред останалите служители в ОДМВР – Пловдив.

18 мар 2019

Три деца от Карлово бяха спасени с усилията на двама мъже и полицаи от града

 

Към 18 часа в неделя на тел. 112 е подаден сигнал за паднало дете във вир на водопада Сучурум край Карлово. Незабавно натам бил изпратен автопатрул на районното управление, който  установил двама 29-годишни мъже, които полагат усилия да възвърнат жизнените функции на 11-годишно момиченце. Те обяснили, че току-що били извадили тялото на детето, след като го забелязали да пада в реката заедно с ярка раница. Единият от униформените се включил активно в оказването на първата долекарска помощ и в резултат на общите им действия, детето дало признаци на живот. С пристигналата линейка, която била насочвана по пътя от другия полицейски служител, момиченцето било откарано в болница в Карлово, а впоследствие е настанено в УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив. По данни на лекарите, детето няма сериозни наранявания и се възстановява успешно. Междувременно на мястото дошла майката и станало ясно, че заедно с тийнейджърката били още две нейни връстнички, които в паниката побегнали нагоре в планината. Благодарение на бързата реакция на двамата полицейски служители  момиченцата били открити на висока скала, до която достигнали по изключително опасна и необезопасена пътека. Децата били свалени и предадени невредими на своите близки. Като изключително доблестна и достойна за уважение определи постъпката на двамата 29-годишни карловци и на двамата полицейски служители директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Атанас Илков. На брифинг днес той изрази дълбоко уважение и благодарност към четиримата, с чиито общи усилия бе възвърнат живота на едно дете, а други две бяха спасени.

11 мар 2019

Шестима участници в престъпна група за разпространение на наркотици в Пловдивско и Новозагорско са задържани

 

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Пловдивска област и Новозагорско. Те бяха задържани на 9 март при операция на ТС БОП-Пловдив, Пазарджик, Смолян, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. В рамките на извършените процесуално -следствени действия от участниците в групата и от техни жилища са иззети 1,6 кг марихуана, три везни за разфасоване на наркотици, машина за вакуумиране на дози, както и пари в различни валути, равняващи се на 50 000 лева.

Освен обвинения за участие в организирана престъпна група, на трима от задържаните са повдигнати и вторични обвинения за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Днес Специализираната прокуратура внесе искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на четирима от обвинените. На другите двама са наложени парични гаранции.

 

11 мар 2019