МВР

ОД Търговище

 

17 авг 2019

Продължават действията по образувано досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент на околовръстния път край гр. Омуртаг

Подробности бяха оповестени на брифинг на ОДМВР – Търговище и прокуратуратаСигнал за пътен инцидент между два леки автомобила бе подаден малко преди полунощ на 15 срещу 16 август. На място загина 17 – годишен, а друг е настанен в болница и съществува опасност за живота му.  Своевременно след получаване на сигнал за инцидента на единния номер за спешни повиквания 112 на мястото са пристигнали екипи на полицията, „Спешна помощ“ и пожарната, а първият от пострадалите е приет в болничното заведение в Търговище по-малко от половин час след получаване на сигнала. Извършени са всички необходими процесуално-следствени действия, а активната работа по изясняване на обстоятелствата около него продължават. Взети са проби за изследване от двамата водачи, назначени са експертизи. И в момента продължават разпитите  на  свидетели. Близките на пострадалите са информирани за всички предприети до момента действия по разследването – съобщено бе още на срещата с медиите.

Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 343, ал. 3 от НК продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Търговище.

Подробности по случая бяха изнесени на брифинг на ОДМВР – Търговище и прокуратурата. В него участваха зам. директорът на областната дирекция комисар Мариян Михайлов,  началникът на РУ-Омуртаг гл. инспектор Борислав Борисов, окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова и говорителят на Окръжна прокуратура и прокурор в нея Васил Ангелов.

Временно се преустановява движението на МПС в участък от пътя София-Варна в община Омуртаг
От ОД МВР-Търговище съобщават на водачите на МПС, че временно ще бъде преустановено движението на МПС в участък от път I-4/София-Варна/ в община Омуртаг – на км 199.500, поради необходимост да бъде изтеглен с помощта на специализирана техника преобърнал се вчера там влекач „Волво“ с добричка регистрация с прикачено към него полуремарке. До отварянето на пътния участък на водачите на МПС се предлага следния обходен маршрут: за пътуващите в посока гр. София – от разклона за с. Панайот Хитово през с. Камбурово, след което отново се излиза на първокласния път, а за пътуващите в обратна посока – по същия маршрут в обратен ред.  

На място са екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Омуртаг, които ще предупреждават водачите и  ще ги пренасочват към временния обходен маршрут.

16 авг 2019

Лишен от правоуправление и шофиращ след употреба на алкохол водач предложил 100 лв. подкуп на полицейски служители, за да не бъде санкциониран

Задържан е за срок до 24 ч в РУ-Попово, уведомена е Окръжна прокуратура-Търговище


На 6.08.2019 г., при осъществяване на контрол на пътното движение на път III-2002, около 16,30 ч на км 14+813 - между гр. Попово и с. Садина, от екип на РУ-Попово е бил спрян за извършване на проверка 33-годишен водач от с. Студенец, община Лозница, управлявал собствения си лек автомобил „Опел Вектра“ с разградска регистрация.  Установено е  по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че съшият управлява автомобила след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,25 промила. След извършване на теста водачът е хвърлил през отворен прозорец на предна лява врата на служебния автомобил при полицейските служители две банкноти с номинал от по 50 лв. всяка. Същият незабавно е бил задържан. Извършен е оглед на местопроизшествието. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура-Търговище.

    Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. При извършената проверка е установено също, че той управлява МПС, след като е бил лишен от това право по административен ред с влязло в сила наказателно постановление от 11.04.2018 г. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

    По случая  е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ-Попово по три текста от Наказателния кодекс – по  чл. 304а във връзка с чл. 304, ал. 1 /за даване на подкуп на длъжностно лице, за да не извърши действие по служба/, по чл. 343б, ал. 1 /за управление на МПС с алкохол над 1,2 промила в издишания от водача въздух/, и по чл. 343в, ал. 1/за управление на МПС в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява МПС/.

07 авг 2019

ЗА ОД НА МВР ТЪРГОВИЩЕ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО