МВР

ОД Бургас

 

18 юли 2019

Отличие за постигнати високи резултати и за конкретен съществен принос за колектива на сектор „Вътрешна сигурност” с месторабота ОДМВР – Бургас

    За постигнати високи резултати и за конкретен съществен принос при изпълнение на служебните си задължения колективът на сектор „Вътрешна сигурност” с месторабота ОДМВР – Бургас към Дирекция „Вътрешна сигурност” – МВР бе награден с „обявяване на благодарност” от Министъра на вътрешните работи – Младен Маринов и парична награда.

      Отличието бе връчено лично от Директора на Дирекция „Вътрешна сигурност” – старши комисар Румен Ганев на началника на бургаското звено – главен инспектор Мирослав Иванов.

       За своята 10 годишна история сектор „Вътрешна сигурност” с месторабота ОДМВР – Бургас е реализирал множество операции по неутрализиране на случаи на корупция, извършени от служители на МВР.

Агресивен мъж нападал домуващи, въоръжен с два ножа

На 30.06.т.г. около 10.20 ч. в Районно управление – Царево е получено съобщение за скандал,      възникнал в частна кооперация, разположена на ул. „Георги Кондолов” № 17 в града, при който агресивен мъж нападал домуващи, въоръжен с два ножа.

Към мястото на инцидента своевременно се отправил полицейски патрул, като агресията на мъжа се насочила към служителите. Същите с цел предотвратяване на противоправното му поведение произвели предупредителен изстрел във въздуха със стоп-патрон, а след това простреляли нападателя в областта на крака отново със стоп-патрон.

Констатирано е, че нападателя е 70 годишен мъж от Царево, който отдал парцела си за строеж срещу обезщетение, но системно се оплаквал от съседите си, влизайки в словесни конфликти с тях. Пострадалият възрастен мъж е откаран до УМБАЛ – Бургас, прегледан и задържан за настаняване в Центъра за психично здраве „Проф. Темелков” - Бургас, където последно е лекуван в края на миналата година.

30 юни 2019

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО