МВР

ОД Бургас

 

Новини

Задържано муле, в което са открити сума пари в банкноти от различни валути и номинали

При проведена специализирана полицейска операция от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас на 17-18.08.т.г. е задържано муле, в което са открити сума пари в банкноти от различни валути и номинали, както и бижута със специфични белези и отличителни знаци.

Съществуват данни, че въпросните предмети са взети от мъжа на 18.08.т.г. в резултат на осъществена телефонна измама от възрастна жена.

Призоваваме гражданите на Бургас, разполагащи с информация относно самоличността на възрастната жена – станала жертва на телефонната измама и предала паричната сума и златните бижута на задържания мъж, да съобщят незабавно на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Очакваме заявителя да разполага с данни относно спецификата на златните бижута, както и мястото на предаването им заедно с парите на мулето.

20 авг 2019

СЪОБЩЕНИЕ във връзка с инцидент н Несебър на 15.08.2019 г.

Във връзка с публикации в медиите, визиращи инцидент в Несебър от 15.08.2019 год. с основен мотив „расова ненавист”, при който е пребит 31 годишен индиец, Ви информираме, че се касае за лоши личностни взаимоотношения между работещите на два съседни конкурентни павилиона за сувенири. Непосредствено след спречкването между 31 годишния индиец и продавачката от съседния търговски обект, на място дошли полицейски служители, които потушили конфликта. Малко по-късно в Районно управление – Несебър е депозирана жалба срещу индиеца, по която се изяснява обективната истина. 31 годишния мъж е търсен в медицинското заведение, където отишъл след инцидента, но същия отказал да ангажира служителите на реда. Дошъл впоследствие за да бъде разпитан във връзка с депозираната жалба. 

20 авг 2019

42 годишен помориец, въоръжен с огнестрелно оръжие е задържан от служители на „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас

42 годишен помориец, въоръжен с огнестрелно оръжие е задържан от служители на „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас след три часови преговори с екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие. Не е допуснато използване на оръжието, като от инцидента няма пострадали.

В 13.48 ч. днес е получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца, разположен на ул. „Княз Борис I”, като спречкването било между него и двамата му родители. Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че 42 годишния мъж се държал агресивно с родителите си и бил въоръжен с пистолет. Забелязвайки полицаите помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи, като майка му успяла да излезе от къщата. Баща му / трудноподвижен/ останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира. Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

Към момента 42 годишния помориец е задържан за срок от 24 часа. Огнестрелното оръжие е иззето – констатирано е, че същото е законно притежавано, тъй като мъжа до преди осем години работел в Районно управление – Поморие в „Патрулно постова дейност”. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Поморие.  

17 авг 2019

31 годишен мъж от Казанлък е настанен в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота, след като се е самонаранил със счупена бутилка в областта на гърлото.

    31 годишен мъж от Казанлък е настанен в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота, след като сутринта в Морската градина в района до ресторант «Воденицата» се самонаранил със счупена бутилка в областта на гърлото.

    Мъжът е локализиран от полицейските служители след подаден около 08.35 ч. сигнал от млада жена, която разхождала в Морската градина двугодишното си дете за това, че безпричинно е замеряна от непознат мъж с буци пръст и подръчни средства. Жената дала описание на непознатия, който минути по-късно е установен от полицейски автопатрул и забелязвайки служителите на реда, бръкнал в раницата си, звадил стъклена бутилка, счупил я и с остатъка от стъклото се наранил в областта на гърлото.

    До пристигане на екипа на «Спешния център» полицейските служители оказали първа долекарска помощ, като се опитали да спрат обилната кръвозагуба, настъпила вследствие на самонараняването.

    31 годишния мъж от Казанлък е откаран в УМБАЛ – Бургас и настанен за лечение. Разпитани са свидетели – очевидци на инцидента. Иззети са видеозаписи от разположени в близост до местопроизшествието камери. По случая е образувано досъдебно производство.

14 авг 2019

Задържани младежи за хулигански прояви

   На 13.08.т.г. около 19.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 36 годишен бургазлия за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в района на ул. «Копривщица» в к-с «Лазур», забелязал компания от момиче и петима младежи, единия от които безпричинно счупил прозореца на коридора на къщата му.

   Бургазлията заедно с баща си настигал младежката компания и влязал в словестно пререкание. Младежите се държали агресивно, като заобграждайки опонентите си, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36 годишния бургазлия, произвел изстрел към него. Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.

   Предприети са бързи издирвателни действия, като младежите са установени и задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа – това са бургазлии на възраст между 14 и 19 години, трима от които криминално проявени. Установено е, че изстрела е произведен от 18 годишен бургазлия, а стъклото е счупено от негов 16 годишен съгражданин. При извършения личен обиск на задържаните пистолета и два газови патрона за него са открити в 14 годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици /пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол/.

   В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в к-с «Лазур» е осъществила хулигански действия на територията на Централна градска част, изразяващи се в счупване на огледало на кола и заплаха на случаен гражданин с газовия пистолет.

   Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето Районни управления - Бургас.

14 авг 2019

ПТП на 05.08.т.г. около 08.25 ч. по пътя Приморско - Созопол

         На 05.08.т.г. около 08.25 ч. по пътя Приморско - Созопол, км. 21+800, в района на отсечката от с. Равадиново към Созопол възниква ПТП, при което водачката на л.а. „Хонда Акорд”, с бургаска регистрация – 45 годишна жена от Приморско, поради движение с несъобразена с интензитета на трафика скорост и загуба на контрол, навлиза в насрещната пътна лента и допуска страничен сблъсък с движещия се там л.а. „Опел Вектра”, с монтанска регистрация, управляван от 39 годишен мъж от Монтана, а впоследствие се завърта и отскачайки се удря в л.а. „Киа Сийд”, с врачанска регистрация, управляван от 29 годишен мъж от с. Крушовица, обл. Враца.

         От инцидента пострадали общо осем души, сред които и две деца. Всички пострадали са откарани в УМБАЛ – Бургас, където към момента се уточняват получените от възникналия пътен инцидент наранявания..

05 авг 2019

ПТП по пътя Приморско - Созопол

         На 05.08.т.г. около 08.25 ч. по пътя Приморско - Созопол, км. 21+800, в района на отсечката от с. Равадиново към Созопол възниква ПТП, при което водачката на л.а. „Хонда Акорд”, с бургаска регистрация – 45 годишна жена от Приморско, поради движение с несъобразена с интензитета на трафика скорост и загуба на контрол, навлиза в насрещната пътна лента и допуска страничен сблъсък с движещия се там л.а. „Опел Вектра”, с монтанска регистрация, управляван от 39 годишен мъж от Монтана, а впоследствие се завърта и отскачайки се удря в л.а. „Киа Сийд”, с врачанска регистрация, управляван от 29 годишен мъж от с. Крушовица, обл. Враца.

         От инцидента пострадали общо осем души, сред които и две деца. Нараняванията на пострадалите са, както следва :

- водачката на л.а. „Хонда Акорд” е настанена за лечение в отделение „Ортопедия” на болница „Бургасмед” с фрактура на прешлени и лява раменна ключица, без опасност за живота

- пътуващото на задната седалка в лекия автомобил „Хонда” 10 годишно момиче е прегледано в болница „Бугасмед” и освободено за домашно лечение, без опасност за живота

- водачът на л.а. „Опел Вектра” е настанен за лечение в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ – Бургас с контузия на коремната област, без опасност за живота

- неговата спътничка, пътуваща на предната дясна седалка – 31 годишна жена с комоцио, без опасност за живота, е настанена за лечение в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ – Бургас

- 5 годишната дъщеря на водача на л.а „Опел”, пътуваща на задната лява седалка - настанена за наблюдение в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ – Бургас с комоцио, без опасност за живота

- водачът на л.а. „Киа Сийд”, с врачанска регистрация - прегледан и освободен за домашно лечение с контузия в  коремната област, без опасност за живота

- неговата спътничка, пътуваща на предната дясна седалка – 21 годишна жена / прегледана и освободена за домашно лечение с контузия в коремната област, без опасност за живота/

- неговия спътник, пътуващ на задната дясна седалка – 50 годишен мъж / прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота/

05 авг 2019