МВР

ОД Благоевград

 

18 фев 2019

Временна организация на движението по време на състезанията от Световната купа по ски за мъже в Банско

За времето от 20.02.2019г. до 24.02.2019г. гр.Банско ще бъде домакин на стартовете от Световната купа по ски за мъже в дисциплините Алпийски комбинация, Супер гигантски слалом и Гигантски слалом, като от ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на стартовете и съпътстващите ги мероприятия. Създадена е оптимална организация за осигуряване на охраната на спортните съоражения, маршрутите за придвижване и местата за настаняване на състезателите, официалните и длъжностните лица, гостите и зрителите.  С цел обезпечаване на сигурността и преминаването на мероприятието при добър обществен ред са проведени срещи с организаторите на спортните и съпътстващите мероприятия. Създадена е и необходимата организация за безопасността на движението на територията на РУ-Банско.

За времето от 08:00 часа до 17:00 часа на 21,22,23 и 24 февруари 2019 г., е въведена временна организация на движението на МПС и граждани от местността Мотиката до Бъндеришка поляна и местността Шилигарника, като същото ще се осъществява с пропуски, получени от организаторите на събитието. В района на мероприятието граждани ще бъдат допускани с карта за ски влека, която е валидна за деняи с акредитации, получени от организаторите.

ОДМВР-Благоевград апелира за съобразяване със създадената организация и спазване на разпорежданията на контролните органи.

 

 

Акция по линия на противодействието на съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград

 

На 14.02.2019г. в качеството си на обвиняеми са привлечени М.Т. /32г./ и А.М./21г./ и двамата от гр.Банско. В хода на проведена, на 13.02.2019г. в гр.Банско, акция по линия на противодействието на съхранението и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на РУ-Банско, е извършена проверка на частен дом, обитаван от А.М., при която е намерена и иззета около 0,36 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.   В хода на работата по случая е извършена проверка на къща и прилежащи към нея стопанска постройка и гараж, обитавани от М.Т., при която  са намерени и иззети: три полиетиленови топчета, съдържащи около 1,72 грама кокаин, полиетиленов плик, съдържащ около 0,61 грама кокаин и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354, ал.1 от НК.

 

 

 

15 фев 2019

В ОДМВР-Благоевград се проведе пресконференция във връзка с криминогенната обстановка

 

На 24.01.2019г. от 10:30 часа в ОДМВР-Благоевград бе проведена пресконференция, свързана с дейността на дирекцията, на която основна тема бе криминогенната обстановка на територията на област Благоевград и постигнатите резултати. 

От директора старши комисар Николай Хаджиев и зам. директора комисар Димитър Кръстев бе предоставена статистика, според която регистрираните престъпления за месец декември 2018г. са  236 бр., от тях разкрити 118 бр. За месец декември 2018г. са извършени 49 кражби, а 30 от тях са разкрити, като са задържани 23 лица. Спрямо постигнатите резултати в тази насока по процент разкриваемост  се оформя следната класация на районните управления, обслужващи областта, а именно: на първо място РУ-Сандански, на второ – 01 РУ-Благоевград и 02 РУ-Благоевград, на трето – РУ-Петрич, на четвърто – РУ-Гоце Делчев, на пето – РУ-Разлог и на шесто – РУ-Банско. За цялата 2018г. са регистрирани 3 271 престъпления, като от тях са разкрити 1 687. 

За изминалата 2018 година спрямо постигнатите резултати, по процент разкриваемост се оформя следната класация на районните управления, обслужващи областта: на първо място – РУ-Банско, на второ място – РУ-Гоце Делчев, на трето място – 02 РУ-Благоевград, на четвърто място РУ-Петрич, на пето място – РУ-Разлог, на шесто място – 01 РУ-Благоевград и на седмо място РУ-Сандански. От 01.01. 2019 г. до 22.01.2019г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград са регистрирани 139 престъпления.

От старши комисар Хаджиев бе оповестено, че съвместната работа със служители на жандармерията по линия на противодействие на битовата престъпност продължава и ще се осигури максимално полицейско присъствие и в малките населени места. Той подчерта също, че с оглед зимния сезон и присъствието на голям брой чуждестранни туристи, с цел опазване на обществения ред има засилено полицейско присъствие на входовете и изходите на Банско, както и начална станция на ски зоната. Успешно продължава и работата на съвместните екипи от български, гръцки и румънски полицейски служители. Във връзка с предстоящия кръг от Световната купа по ски за мъже в гр.Банско, от ОДМВР-Благоевград, ще бъдат предприети всички необходими мерки мероприятието да се проведе при добър обществен ред.

 

 

 

На пресконференцията присъстваха представители на: РТЦ Благоевград, Радио Благоевград, Информационна агенция Фокус, 24 часа, вестник „Струма“, информационен сайт „Инфомрежа“,  информационен сайт „Pirinsko.com“ и информационен сайт “Благоевград нюз“.

 

24 яну 2019

ЗА ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача