МВР

ОД Благоевград

 

Новини

Звено „Български документи за самоличност” при ОДМВР-Благоевград ще работи с променено работно време

Във връзка с увеличения прием на заявления за издаване и подмяна на български лични документи и с цел улесняване на гражданите при тяхното административно обслужване от 10.08.2020г. до 11.09.2020г. включително, звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще работи със следното работно време:

 

Сектор „БДС“ в ОДМВР-Благоевград

от понеделник до петък от 08:00ч. до 17:30 ч. без прекъсване

 

02 РУ-Благоевград 

от понеделник до петък от 08:00 ч. до 17:30ч. без прекъсване

 

РУ-Гоце Делчев

от понеделник до петък от 08:00 ч. до 17:30ч. без прекъсване

 

РУ-Петрич

от понеделник до петък от 08:00 ч. до 17:30 ч. без прекъсване

РУ-Сандански

от понеделник до петък от 08:00ч. до 17:30ч. без прекъсване

РУ-Банско

от понеделник до петък от 08:00 до 17:30 ч. без прекъсване

РУ-Разлог

от понеделник до петък от 08:00ч. до 17:30 ч. без прекъсване

 

 

 

05 авг 2020

Служители на ТС „БОП“- Благоевград извършват действия по разследване на престъпна група за незаконен добив, превоз и продажба на дървесина

Операцията се провежда днес под ръководството на Специализираната прокуратура

Под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура служители в ТС „БОП“ – Благоевград извършват действия по разследване на организирана престъпна група за незаконен добив, превоз и продажба на дървесина. Към момента за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани 9 лица, съпричастни към групата,  действала на територията на общините Симитли, Разлог и Банско в област Благоевград. Извършват се претърсвания и изземвания на адреси и автомобили, разпитват се свидетели, както и лица, за които има данни, че са свързани с престъпната дейност. Провеждат се и огледи в четири местности, където е добивана незаконна дървесина.

 

След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор предстои да прецени кои от лицата да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

05 авг 2020

Главният секретар на МВР: Превантивната работа и взаимодействието с местната власт са важен фактор за намаляване на конвенционалната престъпност

Резултати от полицейска акция, проведена днес в Гоце Делчев и селата Абланица и Дебрен: 18 задържани, образувани досъдебни производства, съставени 14 акта за установени административни нарушения, издадени 30 фиша по ЗДвП

В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност участваха служители на отдел „Криминална полиция“ и на Специализираните полицейски сили при ОДМВР - Благоевград, на РУ – Гоце Делчев и на дирекция „Жандармерия“. Действията бяха реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград и Районна прокуратура - Гоце Делчев.

 

В хода на спецакцията са проверени 226 души. Задържани за срок до 24 часа са 18, като трима от тях са привлечени към наказателна отговорност. Органите на реда са инспектирали 3 места за обществен подслон и 6 заложни къщи. Извършени са проверки на 250 моторни превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, издадени са 30 фиша по Закона за движението по пътищата.

 

При проверка в частен дом в с. Дебрен, община Гърмен, служителите на реда са намерили и иззели около 1,4 килограма тревиста маса, реагираща положително на канабис, две засадени в саксии канабисови растения, около 6,2 грама амфетамин и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 и 354в, ал. 1 от НК. В друго жилище в същото село полицаите са открили около 1, 060 килограма нарязан тютюн.

 

Машина за рязане на тютюн, около 38 килограма ненарязан тютюн и 160 литра алкохол без задължителен бандеролен знак иззели проверяващите от частен имот в с. Абланица, община Хаджидимово. В хода на действията са проверени също частен дом и автоморга в Гоце Делчев, където са открити няколко записи на заповеди, лична карта, талони на леки автомобили и около 370 грама златни накити. Тези вещи били разпределени в полиетиленови пликове с изписани имена и телефонни номера. По случая е започнало разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 от НК.

02 юли 2020