МВР

ОД Благоевград

 

Новини

Резултати от специализирана полицейска операция, проведена на територията на общините Кресна, Струмяни и Сандански

 

Операцията по противодействие на конвенционалната престъпност е осъществена от служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специализирани полицейски сили“ в отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР- Благоевград, РУ- Сандански и Зонално жандармерийско управление - София, под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград .

В хода на полицейските действия са проверени 179 моторни превозни средства и 217 лица, 11 от тях са задържани по Закона за МВР. Съставени са 31 акта за установени административни нарушения, от които 7 по Закона за българските лични документи, 24 - по Закона за движението по пътищата и 28 фиша за извършени нарушения по същия закон.

Образувани са две досъдебни производства за извършени престъпления – управление на МПС с регистрационна табела, издадена за друго превозно средство, и за незаконно държане на високорискови наркотични вещества.

16 окт 2020

Двама са задържани при акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества

Под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград, на 28.09.2020 г., е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която са задържани двама мъже на 27 и 41 години. През нощта на 27.09.2020 г., в местността „Клетище“ в района на с. Влахи, област Благоевград, двамата, в съучастие, без надлежно разрешително държали коноп с цел разпространение. Общото количество на дрогата възлиза на 130,39 килограма, разпределено на 7 части. В хода на работата по случая е установено, че от пролетта на 2020 г. до 28.09.2020 г., в обособена нива с площ от 700 кв.м. на същото място, обвиняемите засадили и отглеждали 411 растения от рода на конопа (марихуана). Общото им тегло възлиза на 781,585 килограма. Образувано е  досъдебно производство за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените правила. Престъпните деяния са квалифицирани по чл. 354а, ал. 1 от НК и по чл. 354в, ал. 1 от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор лицата са задържани за срок до 72 часа. Работата по случая продължава. Установява се съпричастността на други лица към извършените престъпления.

 

29 сеп 2020

ОДМВР-Благоевград с предприети мерки за безопасна учебна година

Стартира и Акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !"

От ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението във връзка с новата учебна учебна година. Полицейското присъствие в района на учебните заведения, рискови пешеходни преходи, кръстовища, участъци и спирки на градския транспорт е засилено още от първия учебен ден. Цивилни и униформени полицаи следят за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред, като от полицейските патрули ще се следи за неправилно и рисково движение на деца по улиците, неправилно паркиране на МПС в района на учебните заведения, а също така ще се подпомага и безопасното пресичане на пътното платно. При установяване на нарушения от страна на водачи на ППС ще се взимат незабавни мерки в съответствие на ЗДвП.

Стартира и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !”. От 16 до 22 септември ще се проведе „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“. Тя ще е под наслов „Остани жив! Пази живота!“. При  провеждането й, приоритетно в началото и края на учебния ден, ще се осъществява засилен полицейски контрол за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците от страна водачите в районите на училища с най-голямо натоварване на движението около тях. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.

 

Ръководството на ОДМВР – Благоевград  пожелава на всички ученици, родители и учители успешно начало на Новата учебна 2020-2021 година !

15 сеп 2020

Официално бяха открити реновираните сгради на РУ-Разлог и РСПБЗН-Разлог

 

На официална церемония  днес в присъствието на кмета на град Разлог инж. Красимир Герчев, Д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – гр.Разлог, зам. министър Стефан Балабанов, главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН и старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на ОДМВР-Благоевград бяха открити реновираните  сгради на РУ-Разлог и РСПБЗН-Разлог.

Проектът “Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ - Разлог и РСПБЗН – Разлог“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Реализирането на проекта допринася за подобряване на работната среда на служителите, които се грижат за опазването на обществения ред и пожарната безопасност. След обновяването на сградите е повишена енергийната ефективност, изпълнени са строително-монтажни работи, включващи цялостно топлинно изолиране на външните стени, покрив и под, извършена е подмяна на прозорци и врати и е осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

В словото си по повод  откриването на обновената сграда, зам. министър Балабанов благодари на кмета Герчев за доброто партньорство в името на общата цел – подобряване средата за сигурност на населението в общината и заяви, че този проект е един отличен атестат на съвместната работа на районното полицейско управление и пожарната служба с местната общинска администрация. “ Пожелавам на нашите колеги да нямат работа. Да са живи и здрави. Броят на излезлите на сигнал пожарникари да е равен на броя на завърналите се. На полицаите успех в борбата с престъпността. Бъдете живи и здрави!”-каза той.

10 сеп 2020

Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на 21.08.2020 територията на община Гърмен под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград

 

 

Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена днес на територията на община Гърмен. Действията с участието на служители на ОДМВР – Благоевград и на дирекция „Жандармерия“ са реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград.

В хода на акцията са проверени 118 души и 87 моторни превозни средства. За срок до 24 часа са задържани петима души. Образувани са 5 досъдебни производства, от които три - за извършено престъпление по чл. 354 а, ал. 3 от Наказателния кодекс (незаконно държане на наркотични вещества), едно - за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, по чл. 343б, ал. 3 НК, и едно - за управление на нерегистрирано МПС, по чл. 345, ал. 2 НК.

Издадени са актове за установяване на административни нарушения, в това число три по Закона за движението на пътищата и четири по Закона за българските лични документи. Връчени са 41 фиша за пътни нарушения.

 

21 авг 2020