МВР

ОД Пловдив

 

РУ Хисар

РУ Хисар

Адрес: гр. Хисар, ул.”Васил Петрович” №10
тел. градска линия : 0337/6 20 20- дежурна част

e-mail: [email protected]

Началник: главен инспектор Пламен Арабски

приемен ден: вторник от 10.00 до 12.00 часа

 Началник сектор „КП“ старши инспектор Венцислав Акалийски
приемен ден: сряда  от 10.00 до 12.00 часа

Началник сектор „ОП“ старши инспектор Стойчо Китин
приемен ден: сряда  от 14.00 до 16.00 часа

Полицейски участък - Калояново:

Н-к участък Калояново старши инспектор Радослав Генов
приемен ден: понеделник от 13.00 ч до 17.00 ч. и сряда от 08.00ч. – 12.00ч

Сектор Български Документи за Самоличност градска линия 0337 /60 437

             РУ Хисар обслужва общините Хисар и Калояново, които имат обща площ около 900 кв. км. и население над 24 000 жители, разположени в един град и 26 села. Обслужваната територия граничи на север с РУ Карлово, на запад  с РУ  Панагюрище  ОД на МВР  Пазарджик, на северозапад с РУ  Пирдоп  ОД на МВР София, на юг с РУ  Труд, на изток  с РУ  гр. Раковски.

            Района обслужван от РУ Хисар е с богато културно – историческо наследство и множество паметници на културата. Местоположението на гр. Хисар и статута му на курортен център са определящи за състоянието на оперативната обстановка по линии на криминално икономическа престъпност.

            Най-гъсто населен е гр. Хисар, в който има  три  квартала в които живеят  около 6 000 жители.  Друга характерна демографска особеност е наличие на множество села в двете общини Калояново и Хисар, със затихващи функции. В тях е останало предимно възрастно население /над 60 год./, което предполага слаби възможности за самоохрана и от там извършване на множество  домашни кражби или кражби на селскостопанска продукция и животни и зачестилите напоследък телефонни измами. През района преминава жп линия Пловдив - Карлово с гара с. Калояново. На територията на РУП Хисар преминават и пътища от второкласната пътна мрежа, Пловдив - Карлово път  ІІ 64, Хисар –Панагюрище.

 

Полицейски инспектори