МВР

ОД Пловдив

 

Новини

Служители на сектор „Пътна полиция“ и Второ РУ изнасоха открит урок по безопасност на движението пред децата от детска градина „Дружба“

С инициативата си служителите на реда под тепетата се включиха в отбелязването на Европейската седмица на мобилността

Под формата на песни, забавни игри, редене на пъзели, отговори на въпроси и отгатване на гатанки всяка група взе участие в различни ситуации, свързани с безопасността на  пътя. В уроците с включена и състезателна надпревара за съобразителност и бързина, участие взеха и родителите.  „Малчуганите се учат като подражават, обучават, тренират целенасочено, и играят. Нека им дадем най-добрия личен пример за безопасно и културно поведение на пътя“, са категорични от полицията. С инициативата си служителите на реда под тепетата се включват в отбелязването на Европейската седмица на мобилността.

17 сеп 2020

При акция в Столипиново: Трима задържани с близо 300 кг безакцизен тютюн

140 кг безакцизен тютюн откриха в багажните отделения на два автомобила служители на Шесто РУ. „Форд галакси“ , управляван от 39- годишен водач, бил проверен на улица „Ландос“.  При отваряне на шофьорската врата от  превозното средство се издавала силна миризма на тютюн. След извършена проверка в товарното отделение били открити 7  платнени чувала със ситно нарязана листна маса. В близост до мястото на проверка бил паркиран товарен автомобил „Мерцедес“, ползван от същия водач. В него били открити още 7 чувала пълни с безакцизна стока. Водачът, който е криминално проявен по линията,  е задържан в полицейския арест. По – рано същия ден на друг адрес в квартал  Столипиново са задържани  54 -годишна жена и нейния 34- годишен син. На улица „Донбас“ в квартала, в избено помещение служители на криминална полиция открили електронна везна  и чували с  тютюн- 86 кг от които нарязан и готов за пушене и още 70 кг под формата на обезжилени листа, подготвени за рязане.  Членовете на семейството нямат предишни криминални прояви.  По случаите са започнати досъдебни производства.

17 сеп 2020

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

Пресцентърът на ОДМВР – Пловдив предоставя информация за натовареността на гишетата в сектор “Български документи за самоличност” на ул. “Волга” № 70 и звената за български документи в тринадесетте районни управления. Целта е да се подпомогнат гражданите в избора им на подразделение, в което да подменят личните си документи.

Припомняме, че всички, които имат постоянен адрес на територията на пловдивска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на дирекцията на МВР. 

Справка за извършените административни услуги на17 септември 2020

Уважаеми граждани,
Уведомяваме  Ви, че може да подмените личните си карти и
преди изтичане срока на тяхната валидност.

17 сеп 2020

Пловдивската полиция отбеляза по нестандартен начин Европейския ден без загинали на пътя

В инициативата участват Регионално управление по образование и Областна администрация Пловдив

Малко след 10,00 часа на 16 септември в небето на Пловдив полетя цифрата НУЛА, сплетена от 400  броя  бели и сини балони с хелий. Цветовете са избрани неслучайно- те са и отличителни за полицейските униформи и автомобили На площадката по безопасност на движението служители на „Пътна полиция„ проведоха открит урок с второкласници, а в голямото междучасие деца от различни възрастови групи заедно пуснаха в небето своето послание, което символизира липсата на жертви по пътищата. По този начин силите на реда под тепетата почетоха Европейския ден  без загинали на пътя провеждан под мотото:  „Остани жив!  Пази живота!" . Основен координатор на проекта  за България е Главна дирекция ,,Национална полиция", а инициативата за отбелязването му е под  патронажа на министъра на МВР. 
Дните на безопасност ОД на МВР Пловдив отбелязва с различни превантивни кампании и с активна дейност по контрол на пътя.

16 сеп 2020

С първия учебен ден: Полицията засилва мерките за сигурност около и в училищата

От днес освен охранителните служители в районите на учебните заведения има и представители на "Пътна полиция". Патрулни автомобили ще бъдат разположени пред училища и детски градини всеки ден от началото до края на учебната година. Униформени и цивилни полицаи ще се грижат за сигурността и опазването на обществения ред. Със специализирани акции полицията ще продължи и с проверките за разпространение на наркотици сред учениците. Органите на реда ще следят още дали в заведенията около училищата се продават алкохол  и цигари на непълнолетни лица. Проверки ще се правят и на всички питейни заведения за това дали се допускат деца в тях. При нарушения се предвиждат сериозни глоби. Изготвени са и протоколи за възстановяване на изтритите маркировки на пешеходни пътеки около учебните заведения.

15 сеп 2020

Служители на РУ Хисаря задържаха 42- годишен мъж, собственик на плантация за канабис

Марихуана е открита и иззета от адреси, обитавани от мъжа в две села на територията на областта, а на един от тях полицаите намерили и незаконно оръжие

42 годишен мъж е задържан в ареста на РУ Хисаря, след като служителите на реда открили, че отглежда марихуана в наследствен имот в хисарското село Красново.  В хода на последвалите процесуално следствени действия са иззети над 40 растения  с различна височина и стадии на развитие, много добре култивирани с образувани глави- съцветия. Плантацията била снабдена и с капково напояване.  При претърсване на имота полицаите открили още 260 гр суха марихуана, натъкнали се и на незаконни боеприпаси, за които лицето не притежавало разрешително. Последвало претърсване и на територията на друго пловдивско село -Бойково,  където лицето имало настоящ адрес.Там полицейските служители  открили и иззели още 100 гр. суха марихуана на глави. Общото количество наркотично вещество възлиза на 360 грама. Пловдивчанинът, който се придвижвал между имотите си с лек автомобил "Ауди" бил  причакан и спрян за проверка  малко преди прибирането му в къщата на територията на хисарското село, а дръгчек тестът реагирал положително за употреба на наркотици. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив, а на задържания мъж ще бъдат повдигнати общо 4 обвинения.

 

13 сеп 2020

С полицейски сирени и мотор, пловдивската полиция нахлу на първия етаж на МОЛ Марково тепе!

По нестандартен начин полицията под тепетата избра да покаже на децата, че зад униформите се  крие човешко сърце. На първия етаж деца и родители бяха посрещнати от усмихнати полицейски служители, които показаха на най- нетърпеливите и любопитни посетители  отличителните знаци, атрибути и полицейска техника. Със стартирането на социално отговорната кампания на пловдивската полиция от първия учебен ден: полицейски патрул пред всяко училище с цел осигуряване на обществения ред и подпомагане на най- уязвимите, както и провеждане на специализирани акции, свързани с разпространение на наркотици на територията на училищата, ежедневно подрастващите ще се срещат с представители на реда. Инициативата на полицията цели да изгради лично доверие и да вдъхне обществен респект на деца, подрастващи и възрастни.  На щанд бяха поставени брошури от ГДНП МВР предупреждаващи за опасностите около нас- игри,  среща с непознати, безопасно пресичане на улицата, риск от  употреба на упойващи и наркотични вещества, както и действия насочени срещу корупцията. Най- щастливи бяха малчуганите, които държаха полицейски щит и облякоха 15 килограмови жилетки. Не бяха малко и родителите, които изпълниха една своя мечта- да се снимат като полицаи. Само за час през обособената с конуси площ, преминаха повече от 200 души, а по- срамежливите тайно си направиха снимки отдалече.
С поредната инициатива ОДМВР Пловдив показа, че полицаите също са хора- дори зад каски и щитове. Напомнихме на тръгналите за покупки преди първия учебен ден в МОЛ-а, да мислят преди всичко за безопасността и живота на децата на пътя, където всяко дете може да е тяхното!

12 сеп 2020