МВР

ОД София

 

Новини

2 тона нередовно дизелово гориво и 40 кг безакцизен тютюн са иззети от служители на РУ- Костинброд и РУ- Самоков

При други полицейски операции, проведени вчера на територията на областта, са установени още два случая на незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа, както и нарушения във фирмена документация; иззета е незаконно добита дървесина

В хода на специализирана полицейска операция, проведена през вчерашния ден на територията на РУ- Костинброд, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София и Агенция „Митници“ е извършена съвместна проверка на обект в Костинброд, стопанисван от криминално проявен местен жител. Установено е неправомерно съхранение на 2000 литра дизелово гориво, разпределено в пластмасови съдове, за което управителят не представил необходимите документи. Горивото е иззето от митническите инспектори, а случаят е докладван в районната прокуратура. По случая е регистрирана преписка.

40 кг ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол бе иззет при друга полицейска операция, проведена от служители на РУ- Самоков. Нередовната акцизна стока е открита при проверка на лек автомобил „Опел Зафира“. За срок до 24 часа е задържана 63- годишна самоковка. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.

В хода на продължаващите съвместни проверки със служители на ЧЕЗ Разпределение с цел противодействие на нерегламентираните действия по електроразпределителната мрежа, в предиобедните часове на вчерашния ден са констатирани два нови случая на незаконно присъединяване към мрежата, осъществено в частни имоти в Ботевград. Образувани са досъдебни производства, разследването по които продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Специализирана полицейска операция бе проведена вчера и от служители на РУ- Сливница. В хода на извършени проверки, съвместно с представители на Инспекцията по труда,  са установени нарушения в два обекта в Драгоман. В офис на спедиторска фирма е констатирана липса на график за работа и правилник за вътрешния ред, а в митническа агенция е установена работа на 24- часови смени и отново липса на правилник за вътрешния ред. Управителите на двата обекта са призовани за съставяне на актове за извършените нарушения. По случая е регистрирана преписка. В хода на акцията в ареста на РУ- Сливница е задържан криминално проявен и осъждан местен жител. Около 14.10 часа, при извършената му полицейска проверка, 44- годишният мъж не изпълнил дадените му разпореждания от органите на реда, а впоследствие, в сградата на районното управление, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като отправял обидни и нецензурни изрази към полицейски служител. Срещу задържания е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 270, ал.1 от НК. Уведомена е районната прокуратура.

Полицейска операция по линия „горско стопанство“ провели вчера служители на РУ- Елин Пелин и Регионалната дирекция по горите. В хода на съвместните проверки са иззети общо 3.40 кубика дърва за огрев без превозни билети и документи за законен произход, установени в частни адреси в селата Доганово и Лесново. Съставени са актове по Закона за горите.

 

18 яну 2019

Срещи на началниците на районни управления на МВР с жителите на малките населени места

График за периода 14– 18.01.2019 г.

1. Началник на РУ Ботевград:

- на 16.01.2019 г. от 10:00 ч. – с. Врачеш, кметство.

- на 16.01.2019 г. от 14:00 ч. – с. Трудовец, общината.

           

2. Началник на РУ Годеч:

 - на 17.01.2019 г. от 14:00 ч. – с. Гинци, кметство

 

3. Началник на РУ Елин Пелин:

- на 18.01.2019 г. от 11:00 ч. до 12:00 ч. – с. Мусачево, кметство.

 

4. Началник на РУ Етрополе:

- на 18.01.2019 г. от 11:30 ч. до 12:00 ч. – с. Брусен, кметство.

 

5. Началник на РУ Ихтиман:

- на 16.01.2019 г. от 10:00 ч. до 11:00 ч. – с. Белица, кметство.

 

6. Началник на РУ Костенец:

- на 18.01.2019 г. от 11:00 ч. до 12:00 ч. – с. Марица, кметство.

 

7. Началник на РУ Костинброд:

- на 16.01.2019 г. от 13:00 ч. до 14:00 ч. – с. Богьовци, кметство.

 

8. Началник на РУ Пирдоп:

- на 16.01.2019 г. от 10:00 ч. до 11:00 ч. – с. Смолско, кметство;

- на 16.01.2019 г. от 11:00 ч. до 12:00 ч. – с. Бенковски, кметство.

 

9. Началник на РУ Правец:

- на 17.01.2019 г. от 09:30 ч. – с. Равнище, кметство;

- на 17.01.2019 г. от 10:30 ч. – с. Осиковица, кметство.

- на 17.01.2019г. от 11:30 ч. – с. Осиковска лакавица, кметство

         

10. Началник на РУ Самоков:

- на 18.01.2019г от 11:00 ч. до 12:00 ч.  – с. Ковачевци , кметство.

 

11. Началник на РУ Своге: 

- на 17.01.2019 г. от 11:00 ч. до 12:00 ч. – с. Бов, кметство;

- на 17.01.2019 г. от 13:00 ч. до 14:00 ч. – с. гара Бов, кметство.

 

12. Началник на РУ Сливница:

- на 17.01.2019 г. от 14:00 ч. – с. Гълъбовци, кметство.

 

           

17 яну 2019

Шесто досъдебно производство за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа е образувано в рамките на последната седмица

Продължават активните действия на ОДМВР- София и ЧЕЗ Разпределение за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата

В хода на продължаващите съвместни действия на полицейските служители и представителите на електроразпределителното дружество, през вчерашния ден, на територията на Сливница, е констатиран и документиран пореден случай на нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа, осъществено в частен адрес. След извършен оглед на местопроизшествието е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234В от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Сливница. 

В рамките на последните седем дни, в резултат на извършените проверки, са образувани общо шест досъдебни производства за кражба на електроенергия: две на територията на РУ- Ботевград, две на територията на РУ- Елин Пелин и по едно на територията на РУ- Костенец и РУ- Сливница.

Районните управления към ОДМВР- София  и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.

 

17 яну 2019

Три досъдебни производства са образувани вчера след съвместни проверки на служители на РУ- Елин Пелин, РУ- Костенец и ЧЕЗ Разпределение

Продължават активните действия за противодействие на незаконното присъединяване към електроразпределителната мрежа

В хода на продължаващите съвместни действия на полицейските служители и представителите на електроразпределителното дружество, през вчерашния ден, са констатирани и документирани три случая на нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа, осъществено в частни имоти в Костенец, Елин Пелин и с. Гара Елин Пелин. Вследствие на извършената незаконна дейност потребената от абонатите електрическа енергия не е била отчетена и надлежно заплатена. След извършен оглед на местопроизшествието, са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 234В от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Районните управления към ОДМВР- София и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.

16 яну 2019

Засилени мерки за сигурност по повод баскетболна среща в Ботевград

Във връзка с предстоящата баскетболна среща между отборите на „Балкан“ и „Левски Лукойл“ днес от 19 часа в зала „Арена“- Ботевград е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и недопускане на сериозни инциденти, застрашаващи сигурността на гражданите.

Отново са предприети сериозни мерки за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на проявата. Полицейските действия ще се осъществяват съвместно от служители на ОДМВР- София, Дирекция „Жандармерия“ и районните управления в Ботевград, Правец и Елин Пелин.

Засилено ще е полицейското присъствие около спортната зала, както и по автомагистрала „Хемус“ и пътя Мездра- Ботевград. С цел недопускане на стълкновения между агитките на двата отбора и извършването на прояви, нарушаващи обществения ред, организирано пътуващите фенове ще бъдат съпровождани с полицейски ескорт.

Засилен пропускателен режим ще се осъществява на специално изградените за целта КПП, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

С охранителната фирма, ангажирана с охраната на срещата, са координирани начините на взаимодействие, като в тази връзка привържениците на двата отбора ще бъдат настанени в отделни зони в залата.

Напомняме, че в залата е забранено внасянето на  алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите;  спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени; носещи забранени за внасяне предмети; такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

ОДМВР- София приканва гражданите, в това число и привържениците на двата отбора,  към спазване на указанията и изпълнение на разпорежданията на полицейските органи, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността в  прилежащата спортна зона. Спрямо всеки извършител на противоправно деяние ще бъдат предприети безкомпромисни мерки и санкции в рамките на законоустановените полицейски правомощия.

16 яну 2019

Продължават активните действия за противодействие на незаконното присъединяване към електроразпределителната мрежа

Две досъдебни производства са образувани вчера след съвместни проверки на служители на РУ- Ботевград и ЧЕЗ Разпределение

В хода на продължаващите съвместни действия на полицейските служители и представителите на електроразпределителното дружество, през вчерашния ден, на територията на Ботевград, са констатирани и документирани два поредни случая на нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа, осъществено в частни имоти. След извършен оглед на местопроизшествието, са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 234В от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград. 

Районното управление и дружеството ще продължат съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за хората в региона.

11 яну 2019

Ученици от Етрополе са отличени в конкурса за рисунка „ПОЛИЦАЯТ Е МОЙ ПРИЯТЕЛ И УЧИТЕЛ“

Третокласниците от СУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе  Иван Павлов и Самуил Христов бяха наградени за отличното им представяне в конкурса за детска рисунка „ПОЛИЦАЯТ Е МОЙ ПРИЯТЕЛ И УЧИТЕЛ“, който се провежда за втора поредна година от Главна дирекция „Национална полиция“.  Целта на конкурса е да популяризира полицейската професия сред подрастващите. Общо три са децата в областта с отличени творби.

Талантливите малки художници бяха наградени от началника на РУ- Етрополе гл. инсп. Георги Стаменов, който ги поздрави за прекрасните рисунки и заетите призови места, като им пожела още по- големи бъдещи успехи. За значимото си постижение децата бяха поздравени и от директора на учебното заведение, както и от инспектора Детска педагогическа стая в РУ- Етрополе Миглена Сиракова.

10 яну 2019