МВР

ОД Плевен

 

Новини

Честит професионален празник на служителите на МВР

Уважаеми колеги – служители на Министерство на вътрешните работи,   
Поздравявам ви по повод професионалния празник – 5 юли и 141 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Пожелавам Ви все така с отговорност и себеотдаване да изпълнявате служебните си задължения! Работете за увеличаване на общественото доверие към служителите на МВР!
Бъдете все така неуморни, за постигане на още по-големи успехи в борбата с престъпността и опазването на добрия обществен ред.
Изказвам своята благодарност към всички вас за ефективното партньорство и всеотдайност при изпълнение на ежедневните задачи. 
На Вас и хората, които обичате, пожелавам здраве, благоденствие и успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! 
                                                                                 
ДИРЕКТОР НА ОДМВР - ПЛЕВЕН   СТАРШИ КОМИСАР:  ВЕСЕЛИН ВЪТОВ

05 юли 2020

Плевенските полицаи отново първи на Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в „Албена“ - 2020

Успешно се представи плевенският тим с победа 5:1 над отбора от Пазарджик, а на финала победи СДВР с 1:0

 

 

Отборът на ОДМВР - Плевен се представи блестящо на Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в КК „Албена“. Той надигра с 5:1 тима от Пазарджик, като точни за успеха бяха Цветан Петров на два пъти, Виктор Иванов, Петьо Славчев и Десислав Русев.  Плевенските полицаи играха протоколна среща в мач от групата срещу тима на ОДМВР – Разград. Отборът на ОДМВР – Плевен победи на финала СДВР с 1.0.

Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в „Албена“ протича в две фази – групова и елиминационна. В надпреварата, която се провежда на игрищата в село Оброчище в последните дни на юни 2020 година, участваха 14 отбора от системата в цялата страна, като жребият разпредели тимовете в пет групи. За елиминационната фаза се класираха заелите първите места, както и трите отбора с най-добри показатели, финиширали втори.

02 юли 2020

Специализирана полицейска операция за противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества е проведена в област Плевен

С постановление на наблюдаващия прокурор петима мъже са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК

Специализирана полицейска операция за противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества е проведена в област Плевен

За времето от 19.00 часа на 30 юни 2020 година до 07.00 часа на 1 юли на територията на село Дебово, община Никопол, е проведена специализирана операция. Целта на акцията е привеждане в известност и задържане на лица, извършители на престъпление по чл.354 „в“, ал. 1 от НК. Мероприятието е проведено с участието на служители РУ - Никопол, екипи на "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР - Плевен, разследващи полицаи в сектор Разследване РУ - Левски, РУ - Белене, РУ - Никопол и РУ – Гулянци, Базова научно-техническа лаборатория в ОДМВР - Плевен и в присъствието на наблюдаващ прокурор. Около 20.45 часа в необитаем поземлен имот в близост до частен дом в село Дебово, полицейски екип задържа 44-годишен, в момент на полагане от него на грижи  /поливане/ на засадени растения от рода на конопа. Незабавно е извършено проникване в друг частен дом в село Дебово, където са установени и задържани 63-годишен - ползвател на имота, 61-годишен, 30-годишен и 51-годишен. Четирите лица са задържани в двора на имота, под навес, около система за изваряване на химически продукт, състояща се от газова бутилка, стъклена колба с налично в нея червено на цвят вещество и прикачен маркуч към гърловината на същата, подвързан с бутилки,  поставени в контейнер с вода за охлаждане на конденза. По данни на един от групата системата е за производство на синтетични наркотици "Пико". В хода на проведените претърсване и изземване в двора на същия адрес е открит обособен терен с площ около 200 /двеста/ кв. метра, обграден с пояс от царевични насаждения, върху който се установени засадени растения от рода на конопа, общо 225 стръка с дължина от 45 см. до 135 см., с видима индикация за полагани грижи - прекопаване и поливане на насажденията. При извършено претърсване и изземване в частен дом на адрес - собственост на 63-годишния, в двора на имота в обособен и поддържан терен между редове с царевица се откриха засадени растения от рода на конопа, общо 133  стръка с дължина от 20 см. до  40 см. Проведени са процесуално следствени действия в частен дом на адрес село Дебово, където е открит засаден стрък растение от рода на конопа с дължина 127 см. и в частен дом на друг адрес в селото,  се откриха още две растения с височина 12 см. и 22 см. При проведените полеви нарко - тестове, откритите насаждения са реагирали на канабис. Петимата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. На 1 юли те са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор са приведени в ОЗ "Арести" - Плевен, с мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до "72 часа".

02 юли 2020

За осигуряване на пожарна безопасност през летния сезон 2020 година

През лятото рискът от пожари е повишен. Статистиката сочи, че основната причина за възникването им през този период е човешка небрежност. Например едва в 1 % от случаите горските пожари се причиняват от мълнии, а в останалите 99 %  причината за огнените бедствия е човешка дейност - небрежност или умишлени действия. Реална е опасността пламъкът от една клечка кибрит да прерасне в горски пожар или да обхване масив с житни култури, с трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки и да нанесе значителни икономически и екологични щети.
Заради това напомняме, че е категорично забранено паленето на открит огън и извършването на огневи работи в горските територии извън определените за целта места, като  санкциите за нарушителите са в размер от 200 до 2 000 лв.
Изрично се забранява паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви със зърнено житни култури и в непосредствена близост до тях от настъпването на восъчна зрялост до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата, както и паленето на стърнища и други растителни остатъци и използването на открити огнеизточници в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици). При започване на жътвата житните култури трябва да се парцелират на площи за еднодневна работа чрез ожънване, отстраняване на сламата и изораване на противопожарни ивици, с ширина не по-малко от 6 м. Същите ивици трябва да се направят между житните масиви и сметищата и гробищните паркове. Около съоръженията (жерета, стълбове, мачтови трафопостове и др.) на въздушните електропроводи, преминаващи над житни площи се обособяват пожарозащитни ивици с ширина не по-малко от 6 м.
През целия пожароопасен сезон служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Плевен ще осъществяват засилен контрол за спазване изискванията за пожарна безопасност от страна на всички юридически и физически лица – собственици и ползвателите на горски територии и земеделски земи, както и лицата пребиваващи или извършващи дейности в близост да тях.
За да се намали риска от пожари през летния сезон е необходимо:
- Да не се пали огън на открито във ветровито време.
- Да се проявява изключителна предпазливост при палене на огън за битови цели в селските дворове. Огнището трябва да бъде обезопасено!
- Огънят следва да бъде обилно загасен с вода и засипан с пясък.
- Да се почистят сухата растителност и горимите отпадъци на разстояние 5 метра около сгради, вили, открити складове, промишлени, търговски обекти и стопанските дворове и сеновали и от терасите на апартаментите.
- Да не се предприема запалване на слогове, поляни, крайпътни ивици, треви в междублоковите пространства, където има паркирани много автомобили, както и близост до бензиностанции и газостанции, складове за леснозапалими и горими течности.
- Изключително опасно е изхвърлянето на фасове в близост до горски и земеделски площи, както и на стъклени бутилки, които могат да имат ефекта на лупа.

При пожар в дома, в двора, в полето или в гората, незабавно да се съобщава на телефон 112.

02 юли 2020

За издаване на български лични документи

Всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР-Плевен, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти и паспорти/ с обикновена услуга във всяко Районно управление на територията на ОДМВР-Плевен, както и в ОДМВР-Плевен /гр.Плевен, ул.Сан Стефано №3/. Мярката е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор за предпочитано от тях звено.

Готовите документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Във връзка с приетите изменения в ПИБЛД и ЗБЛД, Ви уведомяваме, че заявления за издаване на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) с обикновена услуга (до 30 дни) могат да бъдат подавани както в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен, така и във всяко едно Районно управление в ОДМВР-Плевен, в следните случаи.

  • При подмяна на СУМПС, поради изтичане срок на валидност;
  • При вече изтекъл срок на валидност;
  • При промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация;
  • При издаване на дубликат на изгубено, откраднато, повредено или унищожено СУМПС.

Гражданите могат да посочат къде желаят да получат готовото СУМПС – в районно управление, където е заявена услугата, в друго РУ при ОДМВР-Плевен или в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен.

Тези български граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги от „Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи“, достъпен на интернет адрес: https//e-uslugi.mvr.bg .

 

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността на РУ, както следва:

Поделение

 

22.06.2020

23.06.2020

24.06.2020

25.06.2020

26.06.2020

Общо за седмицата обслужени граждани

ОДМВР-Плевен

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

ОДМВР-БДС

95

59

51

56

41

302

01 РУ Плевен

67

75

71

77

57

347

02 РУ Плевен

59

55

53

35

28

230

РУ Белене

18

22

9

15

10

74

РУ Гулянци

11

8

10

3

3

35

РУ Д.Митрополия

12

10

12

7

4

45

РУ Долни Дъбник

4

8

7

8

7

34

РУ Кнежа

15

16

12

8

15

66

РУ Левски

23

14

13

8

16

74

РУ Никопол

10

7

2

14

6

39

РУ Пордим

5

14

5

2

2

28

РУ Червен бряг

24

14

13

32

15

98

Сектор „Пътна полиция“

55

46

40

31

28

200

Общо:

398

348

298

296

232

1572

 

29 юни 2020

Специализирана полицейска операция за контрол на водачите на мотоциклети

Акцията на пътна полиция се провежда от 25 юни до 1 юли

 
От вчера до 1 юли е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети.
Екипите на Пътна полиция ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.
Във фокуса на контрола на пътните полицаи ще е и недопускане на управление на мотоциклети без регистрация, а също и правилното поставяне на регистрационната табела.
Екипите ще  следят за недопускане на управление на МПС от  водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и използването на защитни каски от пътниците  и водачи.

По данни на Пътна полиция, от началото на годината до момента с мотоциклетисти в страната са настъпили 136 пътни транспортни произшествия, при които са загинали 12, а 140 са ранени.
В сравнение със същия период на миналата година пътните инциденти през 2020 са с 19 по-малко, а броят на загиналите – с 3 по-малко; ранените – 19 по-малко.

26 юни 2020