МВР

ОД Кюстендил

 

Новини

Награди за служители на ОДМВР – Кюстендил, по случай Празника на МВР

 

4-ма служители са носители на награда от главния секретар на МВР – „писмена похвала“, директорът на ОДМВР ст.  комисар  Е. Стамболийски награди 10 служители с“ писмена похвала“ и 3 – с „обявяване на благодарност“. 10 служители на Областната дирекция получиха грамоти от административния секретар на МВР. Всички награди са мотивирани с конкретен професионален принос в изпълнението на задълженията им.

Наградите бяха връчени на тържествено събрание от директора на ОДМВР ст.комисар Е.  Стамболийски. Той изпрати и поздравителни писма до двамата  служители на дирекцията – Климент Панев и Симка Анастасова, които са доайени по стаж. В писмото му се казва: За мен е чест да Ви поздравя като най-дългогодишни служители на дирекцията, благодаря Ви за достойнството и професионализма, с които продължавате да работите.

В поздравлението си към служителите на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Стамболийски припомни думите на първия български премиер след Освобождението и първи министър на вътрешните работи Тодор Бурмов от обръщението му към съотечествениците си:“Обстоятелствата, в които народът ни започва своя независим политически и граждански живот, са твърде важни, а мъчнотиите – твърде големи“.

140 години по-късно думите на министър-председателя Бурмов са актуални,  аз съм сигурен, че въпреки мъчнотиите, ние ще продължим с усърдие и отговорност да вършим работата си в полза на обществото, подчерта ст. комисар Стамболийски , благодари на всички партньори и граждани, с които вървим по един път за опазване на законността и сигурността в нашата област. Пожела на колегите си здраве , устойчивост и удовлетворение.

04 юли 2019

15 служители на РДПБЗН награди награди комисар Светослав Георгиев по случай Празника на МВР ​

 

 

Директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Св. Георгиев награди 15 служители  с „писмена похвала“ по случай 140-годишнината на МВР и професионалния празник – 5 юли, на работещите в структурата.  Той поздрави служителите и подчерта, че въпреки усложнените  ситуации  - увеличение на пожарите, природни явления,налагащи  професионалната им реакция и  помощ,  е горд, с това, че в дирекцията работят смели и отговорни хора, професионалисти, които  взимат бързи и адекватни решения в сложни ситуации. „Колеги, благодаря ви за бързата  реакция, когато трябва да оказваме техническа  помощ  за разчистването на пътищата, да помагаме на гражданите, когато е засегнат имотът им, когато трябва да съдействаме на здравни структури . Не са малко случаите, в които  нашата помощ е животоспасяваща. Благодаря за резултатната превантивна работа, за резултатите, които постигате в работата си с младите хора. По случай Празника на МВР благодаря и на гражданите, които ни оказват съдействие, благодаря на колегите от доброволните формирования, чиято помощ винаги е била от значение, благодаря за подкрепата на органите на местна власт, на горските стопанства за отличното партньорство.

Честит Празник,  колеги, бъдете здрави, нека усилията, които полагаме, срещат заслужено признание и уважение“, се казва в поздравлението на комисар Георгиев.

04 юли 2019

Турнири по спортен риболов, спортна стрелба и картинг, посветени на 140 години от създаването на МВР ​

Спортните прояви са посветени на 140-годишнината на МВР

 

 

Приключиха спортните състезания на служители на МВР, работещи в ОДМВР, РДПБЗН и РДГП – Кюстендил.

В Турнира по спортен риболов призьорите са Емил Владимиров от РУ Бобов дол, Ивайло Александров от РДГП – Кюстендил, и Васил Иванов от РУ Кюстендил.

Наградата Стрелец на сезона в Турнира по спортна стрелба завоюва служителят на РУ Дупница Петър Шопов, на Емил Ников от РДГП бе присъден призът Точен мерник, а призът Пушка мечта отиде при служителя на РСПБЗН Даниел Стоянчов.

Грамотите и подаръците на риболовците и стрелците връчи ст. Комисар Е. Стамболийски – директор на ОДМВР.

Заместник-директорът на ОДМВР комисар В. Рангачев награди най-добрите състезатели в Турнира по картинг. Безапелационно първото място спечели служителят на РДГП Бойко Величков, на второ място се класира служителят на РСПБЗН – Кюстендил, Алекс Стефанов, а на трето – служителят на РСПБЗН Дупница Ангел Котев. 

03 юли 2019

Турнир по стрелба с пистолет, посветен на 140 години от създаването на МВР

Днес служители на МВР, работещи в ОДМВР, РДПБЗН и РДГП – Кюстендил, и журналисти от местни медии проведоха Турнир по стрелба с пистолет „Макаров“. Турнирът бе посветен на 140-годишнината от създаването на МВР.

Сред служителите на МВР най-добър бе резултатът на комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН, криминалистът от РУ Бобов дол Марио Миланов се класира на второ място, на трето място е ръководителят на група „Контрол на пътното движение по главните пътища и автомагистрали“ Ивайло Паунов.

В отборното класиране на първо място се класира отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на второ място е отборът на група „Контрол на пътното движение по главните пътища и автомагистрали“ – ОДМВР, на трето място е отборът на РУ Бобов дол.

Сред журналистите, участвали в турнира, най-добри резултати показа Ивайло Стоянов от ТВ „Запад“, представителят на „Кюстендил инфо“ Ярослав Ставрев е на второ място и на трето място се класира Ивайло Александров – ТВ „Запад“.

Грамотите на призьорите и подаръците връчиха директорът на ОДМВР старши комисар Е.Стамболийски и директорът на РДПБЗН комисар Св. Георгиев.

Спортните прояви на служителите, посветени на годишнината на ведомството, продължават 

02 юли 2019

Специализирана полицейска операция "Пътна безопасност"

Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки пътни инциденти

 

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

 

18 юни 2019