МВР

ОД Разград

 

Новини

С над 100 км/ч в населено място - нарушението е констатирано през изминалата седмица

357 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 11 до 17 януари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 554 фиша и 54 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Засечени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. И при тримата концентрацията на алкохол е била над 1,2 промила. За констатирани нарушения са санкционирани трима пешеходци.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употреба на наркотични вещества и в един – употреба на алкохол от страна на водача.

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали четирима души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

На 17 януари в 13.40 часа в град Цар Калоян „триногата“ е заснела автомобил „Ауди А8“, който се движи със 101 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Това е и най-фрапиращото нарушение на скоростните режими, установено в периода от 11 до 17 януари 2021 година.


19 яну 2021

350 санкции за констатирани нарушения по пътищата са наложени при акция по безопасност на движението

124 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 19:00 часа на 8 януари до 19:00 часа на 13 януари 2021 година.

Най-голям брой наказателни документи – 120 фиша и 6 акта, униформените са съставили на водачи, които не спазват пътните знаци и маркировката. В хода на проверките са установени двама неправоспособни шофьори – един в Исперих и един в Кубрат. За неизползване на обезопасителни колани, системи и каски са наложени 5 глоби. На двама водачи, отнели предимство на пешеходци, са съставени актове. В същото време за неспазване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци. Един шофьор си е позволил да премине на забраняващ сигнал на светофара, а двама са хванати да управляват автомобили без задължителната застраховка «Гражданска отговорност». По време на акцията са проверени 1074 МПС и 1297 лица. Връчени са 23 електронни фиша. 21 шофьори са проверени за употреба на алкохол – нарушения не са констатирани. Съставени са общо 294 фиша и 55 акта.

Продължава целенасочената контролна дейност на целия полицейски състав с правомощия по ЗДвП за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП на обслужваната територия.

 


14 яну 2021

Двойно по-висока скорост от позволената е засечена с камера на Пътна полиция в населено място

638 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 януари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 613 фиша и 69 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Засечени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употреба на наркотични вещества.

На 6 януари в 13.40 часа в село Благоево „триногата“ е заснела автомобил, който се движи с 99 км/ч. Най-фрапиращото нарушение на скоростните режими е установено по коледните празници на път Е-70, сочи още статистиката на „Пътна полиция“. Водач на лек автомобил шофирал със 149 км/ч при ограничение 90.


12 яну 2021

Полицейска операция по безопасност на движението се провежда от 8 до 13 януари

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОДМВР-Разград от 19:00 часа на 8 януари до 19:00 часа на 13 януари 2021 година.

През последните две седмици пътно-транспортната обстановка на територията на страната бележи влошаване. В периода от 23.12.20 год. до 06.01.21 год. са загинали 15 участници в движението и са ранени 219 лица. На територията на ОДМВР – Разград пътно-транспортната обстановка е относително спокойна, но продължава целенасочената контролна дейност на целия полицейски състав с правомощия по ЗДвП за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП на обслужваната територия.

В тази връзка на територията на ОДМВР - Разград се провежда акция, която цели засилен контрол за спазване на правилата за движение.

За да не се допускат тежки катастрофи и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, спазване на правилата за движение по пешеходни пътеки, правоспособност, спазване на скоростните режими, пътните знаци и маркировка.

 


09 яну 2021

Три деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия, получиха подкрепа от Национален дарителски фонд

Три деца от Разградска област, пострадали при катастрофи през 2020 година, получиха днес парични средства от Дарителския фонд на БЧК и „Пътна полиция”. Кампанията стартира през 2005 година, а партньори в нея са БЧК, Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, ДОККППБ /Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността/, Съюзът на българските автомобилисти, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили, Българска асоциацията на пострадали при катастрофи и други.

Началникът на сектор „Пътна полиция”- Разград главен инспектор Теодор Тодоров приветства инициативата, за чиято реализация си взаимодействат различни институции и организации. Той сподели, че колкото и да е засилена превантивната дейност сред участниците в движението по пътищата, колкото и да се вземат мерки срещу неблагоразумните водачи, всичко опира до самосъзнанието и културата на пътя. Директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова информира родителите на пострадалите деца, че могат да разчитат на психологическа помощ в случай на нужда.

Заради разпоредените противоепидемични мерки кратката церемония се проведе на открито, като на нея присъстваха родителите на две от децата. 14-годишният Николай, който бе блъснат на пешеходна пътека на 13 януари в Разград и 4-годишният Сали от село Веселина, който пострада в катастрофа на 14 юли, когато ТИР удари автомобила на майка му, получиха по 700 лв от Дарителския фонд. Третото дете – 7-годишният Митко от Кубрат, бе блъснат от автомобил, докато пресичал пътното платно на 26 юли. Той ще получи утре определената сума, заради невъзможността на семейството да пътува до Разград.

Паричните суми връчиха началникът на „Пътна полиция“- Разград Теодор Тодоров и директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова. Родителите получиха и календар на БЧК, който популяризира инициативите, насочени към намаляване на пътния травматизъм.

 


29 дек 2020