МВР

ОД Разград

 

Новини

Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и близо 2000 литра алкохол без акцизен бандерол иззеха при спецакция полицаи от ОДМВР-Разград

Криминално проявен мъж от исперихското село Райнино е задържан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на РУ-Исперих под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. В хода на предприетите процесуално-следствени действия в имота на 58-годишния мъж са открити и иззети три нерегистрирани по надлежния ред пушки, 144 броя боеприпаси за нарезно оръжие и 98 патрона за гладкоцевно оръжие. На същия адрес са установени 20 ловни трофея от сръндак и благороден елен, които са придобити по незаконен начин, както и 1700 литра алкохол без акцизен бандерол. В хода на спецоперацията са извършени претърсвания на имоти в селата Свещари, Вазово и Къпиновци. Установено е, че собственикът на имот в село Къпиновци незаконно е придобил и укрива в дома си нерегистрирано по надлежния ред огнестрелно оръжие - пистолет с неустановена марка и модел и 10 броя боеприпаси калибър 6х35 мм. В частен дом в село Вазово са открити и конфискувани 100 литра ракия без акцизен бандерол. По време на проведената специализирана полицейска операция са образувани две досъдебни производства по чл. 339, ал.1 и по чл. 234, ал. 1 от НК и две проверки по чл.345, ал 2 и по чл. 234, ал. 1 от НК .

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните пътища в селата. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност в малките населени места бяха проверени 84 лица и 60 моторни превозни средства. За установените нарушения по ЗДвП са съставени са 27 фиша и 9 акта. В акцията взеха участие 36 служители с 12 автомобила.

 

21 окт 2020

Над половината от проверените камиони - нарушители!

Приключи организираната по линия на „ROADPOL“ операция „Товарни автомобили и автобуси“. В дните от 12 до 18 октомври приоритет бе контролът по спазване на максимално допустимата скорост, употреба на алкохол, проверка на тахографи, нарушения, свързани с ADR и заплатена такса за движение по пътната мрежа. В рамките на спецоперацията на територията на ОДМВР-Разград са проверени 198 ТИР-а, от които 6 с чужда регистрация. При 111 от камионите са констатирани различни нарушения. Засечени са 70 нарушения на скоростните режими, един случай на употреба на алкохол, 4 тахографски нарушения, 7 нарушения, свързани с техническа неизправност на превозното средство и товара, както и 12 случая на камиони с нередовни документи. Заради неплатени глоби са отнети шест свидетелства за управление и са връчени четири електронни фиша. При 12 от общо 47 проверени автобуса са констатирани нарушения – 9 са превишили допустимата скорост на движение, трима превозвачи са били с неизрядни документи. Засечено е и тахографско нарушение.

787 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 12 до 18 октомври 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 657 фиша и 76 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен шофьор.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на едно моторно превозно средство –причината е неправоспособност на водача.

През изтеклата седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие с един пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

20 окт 2020

Мобилен екип на АПИ и служители на Пътна полиция в акция на ROADPOL в Разград

Мобилна лаборатория на АПИ се включи днес в специализираната полицейска операция по линия на ROADPOL, която се провежда на територията на ОДМВР-Разград. С мобилен кантар екипът на Пътната агенция контролираше натоварването и претоварването на преминаващите ТИР-ове по главен път Е-70. Само за час три камиона, един автовоз и извънгабаритен товар с багер бяха проверени от униформените служители на Пътна полиция – Разград и мобилния екип на АПИ. Актовете за извършено нарушение, налагани от Пътната агенция са от 1000 до 5000 лв в зависимост от засеченото претоварване на ТИР-овете.

Към 17 часа на 14 октомври установените нарушения на скоростните режими са 567, от които 129 са констатирани извън населените места. От проверените 82 тежкотоварни камиона са установени 50 нарушения, свързани с максимално допустимата скорост на движение, две тахографски нарушения/превишаване на часовете за шофиране/ и шест, свързани с техническа неизправност. Отнети са три СУМПС. При автобусите са извършени проверки на 10 превозни средства и са установени четири нарушения на скоростните режими.

Полицейска операция „Скорост” продължава до 15 октомври, а операция „Автобуси и товарни автомобили” до 18 октомври включително.

14 окт 2020

Две полицейски операции - "Скорост" и "Товарни автомобили и автобуси," се провеждат тази седмица

625 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 5 до 11 октомври 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 586 фиша и 59 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на 6 моторни превозни средства – при три от случаите причината е неправоспособност на водача, а при другите три – употреба на алкохол от страна на шофьора.

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия с двама загинали и трима пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

Две специализирани полицейски операции се провеждат тази седмица от Пътна полиция. От 12 до 18 октомври върви организираната по линия на „ROADPOL“ операция „Товарни автомобили и автобуси“. Приоритет е контролът по спазване на максимално допустимата скорост, употреба на алкохол, проверка на тахографи, нарушения, свързани с ADR и заплатена такса за движение по пътната мрежа. От 9 до 15 октомври на територията на ОДМВР-Разград се провежда и операция „Скорост“. Засиленият контрол за спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътно-транспортната обстановка. През първите девет месеца на 2020 година, заради такива нарушения, са възникнали 25 тежки катастрофи с двама убити и 31 ранени.

 

13 окт 2020

Двойно повече са нарушенията по фиш за изтеклата седмица в сравнение с предходния период

570 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 28 септември до 4 октомври 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 718 фиша и 69 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори, а един – за управление на МПС без заплатена винетна такса. За неспазване на правилата за движение е санкциониран пешеходец в Разград.

Установени са седем водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на 3 моторни превозни средства – при два от случаите причината е неправоспособност на водача, а при третия – употреба на алкохол от страна на шофьора.

През изтеклата седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие с един пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

06 окт 2020

Алкохол без акцизен бандерол е иззет при специализирана полицейска операция в Кубратско

Близо 1 800 безакцизен алкохол са открити и иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на град Кубрат и селата Савин и Каменово. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград са извършени процесуално-следствени действия /претърсвания/ на 5 адреса в посочените населени места. При извършена проверка в частен имот в Кубрат, собственост на 47-годишен мъж, са намерени 1 100 л алкохол. В животновъдна ферма извън регулация в землището на Кубрат, чийто ползвател е същият мъж, са открити още 50 л алкохол без акцизен бандерол и документи. Мъжът притежавал имот и в село Каменово, където са намерени други 140 л алкохол. В хода на спецоперацията на адрес в село Савин е установено, че 54-годишен мъж съхранява 500 л безакцизен алкохол. Полицейските служители иззели два броя капаци и две медни лули от казан за изваряване на ракия. В недвижим имот /пчелин/ в село Савин е засечена кражба на вода, осъществена от 44-годишна жена. Образувани са четири досъдебни производства по чл.234, ал.2 от НК и едно бързо производство по чл.234 В от НК.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени на входно-изходните артерии на град Кубрат. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 142 лица и 125 моторни превозни средства. За констатираните нарушения по ЗДвП са съставени 26 фиша и 9 акта. Връчени са и 22 електронни фиша.

 

30 сеп 2020

Мобилни екипи от полицейски служители се срещат с представители на местната власт и граждани в малките населени места

График на срещите през месец октомври

Възобновяват се срещите на мобилни полицейски екипи с граждани и представители на местната власт по малките населени места. Инициативата бе прекратена през март 2020 г. заради въведените противоепидемични мерки в страната, свързани с разпространението на COVID-19. От 1 септември отново ще има изнесени приемни в селата на област Разград.

От ноември 2017 г. мобилни екипи от полицейски служители от охранителна, криминална и икономическа полиция на ОДМВР-Разград провеждат ежемесечни срещи с представителите на местната власт и гражданите в малките населени места.
Изнесените приемни се организират независимо от служителите, определени за обслужване на съответния район. Целта е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред. Гражданите и представителите на местната власт могат да подават сигнали за нарушения на Закона за движение по пътищата, нарушения на обществения ред и престъпления, както и сигнали, които налагат предприемането на действия от други компетентни институции. Със заповед на областния директор и по разпореждане на главния секретар на МВР инициативата продължава да се осъществява.

През октомври графикът на мобилните екипи е:

 

Дата

Населено място

Време на провеждане

1

30.09.2020г.

с.Топчии /кметство/

09.00ч.-09.30ч.

2

30.09.2020г.

с.Каменово /кметство/

09.40ч.-10.15ч.

3

30.09.2020г.

с.Равно /кметство/

10.30ч.-11.00ч.

4

30.09.2020г.

с.Медовене /кметство/

11.30ч.-12.00ч.

5

07.10.2020г.

с.Гецово /кметство/

09.00ч.-09.30ч..

6

07.10.2020г

с.Дряновец /кметство/

09.40ч.-10.15ч.

7

07.10.2020г

с.Балкански /кметство/

10.30ч.-11.00ч.

8

07.10.2020г

с.Благоево /кметство/

11.15ч.-11.45ч.

9

14.10.2020г.

с.Костанденец /кметство/

09.30ч.-10.00ч.

10

14.10.2020г.

с.Езерче /кметство/

10.30ч.-11.00ч.

11

14.10.2020г.

с.Осенец /кметство/

11.15ч.-11.45ч.

12

21.10.2020г.

с.Каменар /кметство/

09.30ч.-10.00ч.

13

21.10.2020г.

с.Гороцвет /кметство/

10.10ч.-10.40ч

14

21.10.2020г.

с.Веселина /кметство/

10.50ч.-11.20ч.

15

21.10.2020г.

с.Студенец /кметство/

11.30ч.-12.00ч.

16

28.10.2020г.

с.Манастирско /кметство/

09.30ч.-10.00ч.

17

28.10.2020г.

с.Трапище /кметство/

10.10ч.-10.40ч.

18

28.10.2020г.

с.Чудомир /кметство/

10.50ч.-11.20ч.

19

28.10.2020г

с.Тръбач /кметство/

11.30ч.-12.00ч.

28 сеп 2020