МВР

ОД Разград

 

Новини

КПП-та около стадиона ще ограничават придвижването на посетители по време на мача Лудогорец - ЦСКА

Във връзка с футболната среща между ПФК “Лудогорец” и ПФК “ЦСКА”, която ще се проведе на 27 февруари 2021 г. от 15.00 часа на стадион “Хювефарма арена”, ОДМВР-Разград съобщава, че предприема мерки за опазване на обществения ред по време на спортната проява.

За да се гарантира спазването на разпоредените от здравния министър ограничения, свързани с извънредната противоепидемична обстановка в страната и да не се допускат нарушения на Закона за спортното хулиганство /ЗООРПСМ/ , от 13.00 часа в съботния ден няма да се допуска придвижване на посетители в спортната зона. По улиците “Ветеринарна”, “Мраморно море” и Северен булевард ще бъдат изградени КПП-та, които ще лимитират и ограничат движението по тях.

Временната забрана за движение на МПС няма да важи за живущите в района на спортната зона.

ОДМВР-Разград призовава гражданите да се съобразяват с въведените мерки и да изпълняват указанията на полицейските служители.

 


26 фев 2021

Превишение на допустимата скорост с над 70 км/ч е засечено в населено място

585 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 15 до 21 февруари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 525 фиша и 63 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани за неправилно поведение на пътя са и двама пешеходци.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водачите, а при един – употребата на алкохол.

През изминалата седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което е пострадал един човек, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на контролната дейност за нарушение на скоростните режими на 21 февруари около 15 часа в град Цар Калоян е засечен лек автомобил „Фолксваген Голф“, който се движи в населено място със 124 км/ч.

 


23 фев 2021

Конкурс за назначаване на държавна служба в ОДМВР-Разград

Конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР – Разград на вакантни младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, както следва:

1. Районно управление – Разград

Сектор „Охранителна полиция“

Група „Охрана на обществения ред“

- полицай - старши полицай - 3 (три) вакантни длъжности;

- полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил) - 2 (две) вакантни длъжности;

2. Районно управление – Кубрат

Група „Охранителна полиция“

- младши полицейски инспектор - 1 (една) вакантна длъжност;

3. Районно управление – Исперих

Група „Охранителна полиция“

- полицай - старши полицай - 1 (една) вакантна длъжност;

- полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил) - 1 (една) вакантна длъжност.

Заповед за конкурса

 

Списък с допуснати и недопуснати кандидати

23 фев 2021

112 нарушения при камиони и автобуси са засечени по време на операция по "ROADPOL"

565 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 февруари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 499 фиша и 75 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани за неправилно поведение на пътя са и двама пешеходци.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства–причината е неправоспособност на водачите.

През изминалата седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали петима души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 8 до 14 февруари се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“, организирана от ROADPOL. Контролните органи следиха за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ. По време на акцията са проверени 227 товарни автомобила и 34 автобуса. По-голям брой от констатираните нарушения – 105, са засечени при товарните автомобили. 14 от водачите са били с нередовни документи, а на един от камионите е наложена забрана да продължи поради техническа неизправност. Установени са и 41 нарушения на скоростните режими. При автобусите са засечени 6 нарушения за скорост, един водач е бил с нередовни документи.


16 фев 2021

Засилено полицейско присъствие и КПП-та на изходите на Разград

144 превозни средства са проверени по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе от 9.30 до 11.30 часа днес на територията на Разград. Четири КПП-та бяха изградени на входно-изходните артерии на града. Екипите от полицейски служители са проверили 177 лица.

Целта на полицейската акция бе да се засили контролът и да се ограничат предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Водачите бяха проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

В хода на специализираната операция за констатирани нарушения са съставени 34 фиша и 3 акта. Мобилните полицейски екипи, осъществяващи контрол върху спазването на противоепидемичните мерки и опазване на обществения ред в районите на детските градини и учебните заведения, не са засекли нарушения.


11 фев 2021

Близо 700 нарушения са засечени за седмица на пътя

691 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 1 до 7 февруари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 372 фиша и 89 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен шофьор. Санкционирани за неправилно поведение на пътя са и шестима пешеходци.

Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на две моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на водачите, в другия – употребата на алкохол.

На 05.02.2021 г. в 16.58 ч. по път E-70 км 84+915 до отклонението за с.Веселина е засечен автомобил „Рено Лагуна“, който се движи със 122 км/ч. На 03.02.2021 г. в 11.42 ч. в гр. Разград по бул.“Априлско въстание“ до КАТ е измерена скорост 94 км/ч на „Мерцедес С 320“, сочи още статистиката на „Пътна полиция“ за изтеклата седмица.


09 фев 2021

Стартира специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“

От 8 до 14 февруари контролните органи ще следят за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ.

Полицейската операция е организирана от ROADPOL заради факта, че голяма част от тежките пътно-транспортни произшествия по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и товарни автомобили. Основните причини за злополуките с голям брой човешки жертви са неспазването на разрешената скорост за движение, неползването на регламентираните почивки, превоз на необезопасени товари и претоварването на камионите. В проверките ще се включат служители на Пътна полиция, както и на Териториална и Охранителна полиция с правомощия за работа по ЗДвП. Те ще бъдат подпомагани от Криминална полиция при осъществяването на контрол по транспортирането на незаконни стоки, нелегални емигранти и трафик на хора.


08 фев 2021

Двама криминално проявени са задържани за разпространение на дрога

Двама криминално проявени мъже са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. Акцията се проведе на 1 февруари вечерта на територията на град Разград. Под ръководството на Окръжна прокуратура са извършени процесуално-следствени действия /претърсвания/ на 2 адреса и един автомобил. Около 17 часа е спрян „Фолксваген Голф“, управляван от 36-годишен мъж от Разград. В хода на полицейската проверка в колата са открити 0,3 грама бяло прахообразно вещество /метаамфетамин/ и 0,3 грама кафяво вещество /опиат/. При последвалия личен обиск на 25-годишен младеж, пътуващ в автомобила, са намерени 0,3 грама марихуана и 0,3 грама „чай“. В дома му, който обитава заедно с 27-годишния си брат, са открити 33 грама суха тревиста маса, реагираща на канабис. Двамата братя са задържани в Районните управления на Разград и Лозница.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че лицата са съпричастни към извършването и на други криминални деяния на територията на град Разград. Продължава работата по разследване и документиране на престъпленията.

 


02 фев 2021