МВР

ОД Ямбол

 

Новини

За издаването на български лични документи

Във връзка с изтичащия голям брой документи за самоличност през 2020г. и очаквания увеличен прием на заявления сектор „Български документи за

Във връзка с изтичащия голям брой документи за самоличност през 2020г. и очаквания увеличен прием на заявления сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ямбол напомня, че:

1. Заявление за подмяна на български лични документи може да се подаде преди изтичане на срока на документите.

2. Гражданите с постоянен адрес на територията на област Ямбол могат да подават заявление за лична карта или паспорт с обикновена услуга във всяко едно от звената:

- Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ямбол;
- Районно управление- Елхово;
- Районно управление- Стралджа.

3. Чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лична карта и паспорт.

Към 31.10.2019г., в гражданите с постоянен адрес на територията на Област Ямбол, има 738 изтекли лични карти, 9010 изтекли паспорта и 2045 изтекли свидетелства за управление на МПС. Документите с изтекъл срок са невалидни и следва да бъдат подменени.

 

 

26 ное 2019

Коледно издание 2019 на Националната благотворителна кампания на МВР

По традиция, изградена през последните 16 години, в навечерието на Коледа Министерството на вътрешните работи инициира набиране на средства във връзка с целогодишно провежданата Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Дарителската инициатива под патронажа на министъра на вътрешните работи бе създадена, за да донесе светлина в живота на поразително смела група деца, изпитали тежката промяна от загубата на родител.

Признателни сме на всички, които през годините с готовност застават до нас и безкористно ни подкрепят в мисията да съхраним паметта на полицаите и пожарникарите, загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг, и да бъдем опора за техните момичета и момчета.

Каузата ни не би имала успех без силата на медиите да ангажират и вдъхновят за добри дела. Вярваме, че с тяхна помощ апелът ни ще достигне до повече хора, за да претворим заедно великодушието в действие.

 

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

13 дек 2019

Водачите на служебни кучета при ОДМВР – Ямбол демонстрираха готовност за участие в Коледните и новогодишни охранителни мероприятия

Днес, директорът на ОДМВР-Ямбол старши комисар Калоян Милтенов, посети Питомника на областната дирекция и наблюдава планово занятие  на служебните кучета. В рамките  на занятието водачите и служебните кучета, извършващи патрулна дейност, представиха елементи от общата дресировка – послушание и защита на водача. Специализираните служебни кучета извършиха претърсване на терен и моторни превозни средства за наличие на наркотици и/или взривни вещества. Всяко от служебните кучета бе поощрено от водача си за добре свършената работа. С ежедневните тренировъчни дейности се затвърждават придобитите умения и кучетата се поддържат в работен режим.

Старши комисар Милтенов поздрави служителите за демонстрацията и за работата им и подчерта,  че добрите резултати изискват търпение и постоянство. 

На откритото занятие присъстваха и комисар Иван Русев - зам.-директор на ОДМВР – Ямбол, комисар Кючуков – началник отдел “Охранителна полиция“, комисар Ваня Щерева – началник отдел „Разследване“, както и кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

12 дек 2019

Работна среща на ръководството на ОДМВР-Ямбол и кмета на община Ямбол

На срещата директорът на  ОДМВР - Ямбол старши комисар Калоян Милтенов, комисар Иван Русев- зам.-директор на ОДМВР – Ямбол и кметът на община Ямбол Валентин Ревански обсъдени въпроси, касаещи съвместни дейности по охрана на обществения ред и сигурността на гражданите в областния град.

Акцентирано бе на навременната превенция и противодействието на конвенционалната престъпност  на територията на града. В тази връзка старши комисар Калоян Милтенов подчерта, че в рисковите райони се осигурява засилено полицейско присъствие. Обсъдена бе  организацията и реализирането на различни превантивни и охранителни дейности по време на предстоящите празници, с цел осигуряване на обществения ред и гарантиране сигурността на гражданите.
Старши комисар Милтенов и г-н Реванскиизказаха увереност, че Областната дирекция на МВР-Ямбол и община Ямбол ще продължат да работят съвместно за защита живота, здравето и имуществото на гражданите.

11 дек 2019

2791 пътни превозни средства са проверени по време на акция „Зима“ на територията на ОДМВР- Ямбол

2791 пътни превозни средства са проверени по време на акция „Зима“ на територията на ОДМВР- Ямбол, която приключи преди дни. По време на акцията са проведени 9 специализирани полицейски операции,  по трите кампании: „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ и „Безопасно шофиране през зимата“. Проврени са водачи на 1453 леки автомобили, 1237 товарни автомобили, 25 пътни превозни средства с животинска тяга, 13 мотоциклета, 17 мотопеда и 39 на селскостопанска техника.  Констатирани са 469 неизправности по превозните средства, от тях 247 са били по осветителните системи и сигнализацията, установени са 15 неизправности на устройства за измиване на предно стъкло, 23 за управление с разкъсани или износени гуми и други. По време на акцията са спрени от движение 4 пътни превозни средства. Съставени са 6 акта за установени административни нарушения, наложени са 463 глоби с фиш. Сред санкционираните с фиш са 3 велосипедисти, 10 водачи на превозни средства с животинска тяга и 89 пешеходци. Изготвени са 3 предписания до местни органи за подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъци на пътни настилки, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, като и трите са изпълнени. До АПИ за отстраняване на недостатъци на пътни настилки и сигнализация са изготвени шест предписания, към момента три от тях са изпълнени.

06 дек 2019

За безопасен студентски празник

В навечерието на празника студенти от всички учебни заведения планират почивки, свързани с пътувания до избраните хижи, хотели и други примамливи места в страната или извън нея. Тази година има възможност за комбиниране на студентски празник и с Никулден - 6 декември, което предполага по-ранно отпътуване към местата за купоните и връщане обратно в началото на работната седмица.

Очаква се  пътуванията в края на седмицата да започнат още в петък. В неделя, а и в понеделник много хора ще се отправят с автомобилите си обратно към работните си места, използвайки максимално времето за почивка извън големия град. Вече е зима. Температурите особено рано сутрин и късно вечер са ниски, има поледици, падат слани и мъгли. Усойните места в планините и в районите с пресечен релеф са опасни „климатични капани“ и за опитни, и за неопитни шофьори.

Зада бъде празникът незабравим, Пътна полиция съветва


05 дек 2019