МВР

ОД Ямбол

 

Новини

13 нелегални мигранти са задържани от служители на ОДМВР-Ямбол

 

На 13 февруари в хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на нелегалната миграция в землището на село Лалково са задържани 13 мъже,  с афганистански произход, трима от които непълнолетни. В хода на образуваното досъдебно производство се проверява съпричастността на жител на Елхово, за който има данни, че е трябвало да ги превози към вътрешността на страната. В рамките на проведените незабавни оперативно-издирвателни  действия е установен и задържан мъж от Бургас, за когото се  предполага, че е координирал действията по извозването на мигрантите. Процесуално -следствени  действия по случая продължават под надзора Районна прокуратура – Елхово.

Полицейската операция е реализирана във взаимодействие между служители от ГДНП, ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Бургас.

15 фев 2019

ВНИМАНИЕ ИЗМАМНИЦИ!

НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ И НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ!

  

Най-често използваната към момента схема за телефонните измами е „оказване на съдействие на полицията при задържане на измамници“. Измамата има няколко стъпки, които маже да се променят в зависимост от случая.  Обикновено на домашния телефон се обажда се непознат мъж. Непознатият се представя за служител на реда с фамилия и иска да му бъде оказано съдействие за задържането на група измамници. Същият задава въпроси и събира лични  данни за гражданина с когото разговаря. Следва ново обаждане при което измамниците уж се пробват с познати сценарии за измами, отправят и заплахи. Така въведен вече в заблуждение гражданина получава указания от мнимия служител как да съдейства, като събере и изхвърли през прозорец или тераса на жилището си всичките си пари и ценности.

Уважаеми съграждани,

НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ И НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ!

Уверяваме Ви, че служителите на реда никога и по никакъв повод не търсят съдействие по телефона с настояване за даване на пари или ценности.

В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които Ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не предоставяйте лични и данни на свои близки по телефона!

Помнете: Измамниците използват различни сценарии, променят тактиката си, но винаги ИСКАТ  ПАРИ, което е сигурен знак за измама.

 

При подобни случаи, опитайте веднага да се свържете с близките си, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото Районно управление на МВР.

24 яну 2019

ОДМВР – Ямбол стартира кампания за превенция на агресията сред младежите под надслов “Спри агресията! Ти избираш!”

Инициативата се реализира с подкрепата на Областна администрация – Ямбол, Регионално управление на образованието – Ямбол, МКБППМН при общините в областта и ръководствата на учебните заведения

 

Днес, в присъствието на над 300 ученици и представители на училищните ръководства, областния управител на обл. Ямбол, началника на РУО – Ямбол, представители на МКБППМН към общините в областта, директорът на ОДМВР – Ямбол  старши комисар Генчо Иванов обяви началото на кампанията, която ще продължи три месеца. Той представи основната цел на кампанията и мероприятията, които ще се изпълнят за постигането й. Целта на инициативата е да се насочи вниманието на младите хора към проблеми, свързани с различните форми и прояви на агресивно поведение, както и да се предложат конкретни мерки за тяхното решение. Да се повиши информираността на младежите за проблемните причини, използвани за оправдание при негативни прояви и да получат насоки за това, как да реагират и как да потърсят помощ, ако са участници или свидетели на такива случаи.  Основната целева група са 13-15- годишните младежи и девойки. За популяризирането и реализацията на инициативата са изготвени плакати, които ще бъдат поставени на общодостъпно място в учебните заведения и в класните стаи на учениците.  Изготвени са два видеоклипа, съдържащи кратки сцени с послание по темата, изиграни от младежка театрална група “Палечко”. Създадена е и Фейсбук страница “Спри агресията - ти избираш”, на която ще се качва информация за хода на инициативата, както и за доблестни прояви на млади хора. Планирани са дискусии с учениците от седми и осми клас в областта. Старши комисар Генчо Иванов подчерта, че агресията не води до нищо добро, а изборът да бъдем добри или лоши е единствено в нашите ръце.

Областният управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов приветства инициативата на областната дирекция на МВР, като обеляза, че за агресията сред младите хора трябва да се говори. Той изрази убедеността си, че всеки млад човек има избор как да постъпи  „Изборът е наш. Изборът е ваш. Да изберете доброто.“

При откриването на  кампанията младежите от театрална група ”Палечко” при читалище „Съгласие 1862“ представиха двете сцени, по които са заснети видеоклиповете за кампанията. Двама ученици от ПТГ “Иван Райнов” - Ямбол демонстрираха музикална надпревара, а девойки от група “Ъндърграунд юнивърс” поздравиха присъстващите с танц и призоваха “Спри агресията! Ти избираш!”

23 окт 2018

График за осъществяване на изнесен прием на граждани в малките и отдалечени населени места на територията на РУ - Тунджа, РУ - Елхово и РУ - Стралджа през месец февруари 2019 г.

През месец февруари 2019 г. по утвърдени графици от директора на ОДМВР – Ямбол, началниците на РУ - Тунджа, РУ -  Елхово и РУ - Стралджа ще  осъществят прием на граждани в малките и отдалечени населени места по общини както следва:

Община Тунджа:  на 07.02.2019г. от 13:30ч. в с. Бояджик;

                                на 07.02.2019г. от 15:00ч. в с. Роза;

                                на 14.02.2019г. от 13:30ч. в с. Скалица;

                                на 21.02.2019г. от 13:30ч. в с. Генерал Тошево.

        

Община Елхово: на 07.02.2019г. от 10:00ч. в с Трънково;

                              на 14.02.2019г. от 10:00ч. в с Раздел;

                              на 21.02.2019г. от 10:00ч. в с. Горска Поляна;

                              на 28.02.2019г. от 10:00ч. в с. Ситово.

 

Община Стралджа: на 07.02.2019г. от 11:00ч. в с. Маленово;

                                   на 13.02.2019г. от 14:00ч. в с. Чарда;

                                   на 21.02.2019г. от 11:00ч. в с. Недялско;

                                   на 28.02.2019г. от 11:00ч. в с. Александрово.

 

06 фев 2019

Специализирани полицейски операции по спазване на правилата за движение от пешеходците

От 4 до 15 февруари в цялата страна се проеждат специализирани полицейски операции, при които контролните органи ще следят за пешеходци, които пресичат неправилно и за водачи, които не спазват изискването да спрат на пешеходна пътека. 
За територията обслужвана от ОДМВР - Ямбол специализирани полицейски операции  по тази линия ще се  провеждат ежемесечно. 
Местата за контрол ще се определят съгласно ежемесечни анализи на пешеходната аварийност в региона. Полицейски екипи ще бъдат разположени в районите на потенциално опасни пешеходни пътеки и такива с интензивно пешеходно движение, както и на места, на които се наблюдава неправилно и рисково пресичане на пътните/уличните платна от пешеходци. Акцентът на контролната дейност ще бъде върху нерегламентираните места, в които се извършва пресичане от възрастни пешеходци, придружаващи деца или в присъствието на деца. 
 В хода на ежедневната контролна дейност полицейските служители ще следят и за състоянието на пътищата/ улиците и техните принадлежности - състояние на настилките, вертикалната сигнализация, маркировка, видимост на пешеходните пътеки, осветяване, пешеходни ограждения и други нормативни изисквания. При констатирани проблеми ще бъдат изготвяни сигнални писма, на основание чл. 165, ал. 1, т. 3 от Закона за движението по пътищата.

През януари  2019 г. на територията на област Ямбол са настъпили 29  ПТП, при които е загинал един и са ранени 14 души. Три от пътните произшествия са с пешеходци, едно от тях е по вина на пешеходеца.   За същия период на 2018 г. са станали  общо 24 ПТП, при които са пострадали 6 души.

06 фев 2019

График на планираните срещи на мобилните екипи от ОДМВР – Ямбол в малките населени места през месец февруари 2019 г.

През месец февруари 2019 г. по утвърден график от директора на ОДМВР- Ямбол мобилни екипи, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посетят малки населени места и проведат срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда, както следва:

На 07.02.2019 г.

от 09:30 часа в село Крумово, общ. Тунджа;
от 11:30 часа в село Голям манастир, общ. Тунджа;
от 14:00 часа в село Малък манастир, общ. Елхово. 

На 12.02.2019 г. 

от 09:30 часа в село Попово, общ. Болярово;
от 11:30 часа в село Дъбово, общ. Болярово;
от 14:00 часа в село Стефан Караджово, общ. Болярово.

На 19.02.2019 г.

от 09:00 часа в село Дражево, общ. Тунджа;
от 10:30 часа в село Кабиле, общ. Тунджа;
от 13:00 часа в село Хаджи Димитрово, общ. Тунджа;
от 14:30 часа в село Безмер, общ.Тунджа.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. При тези срещи  гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали за  закононарушения, за нарушения на обществения ред, за подготвяни и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

 

01 фев 2019

График на планираните срещи на мобилните екипи от ОДМВР - Ямбол в малките населени места през месец януари 2019г.

През месец януари 2019 г. по утвърден график от директора на ОДМВР- Ямбол мобилни екипи, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посетят малки населени места и проведат срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда, както следва:

 На 15.01.2019 г.

от 09:30 часа в село Добрич, общ. Елхово;
от 11:30 часа в село Маломирово, общ. Елхово;
от 14:00 часа в село Чернозем, общ. Елхово. 

На 22.01.2019 г. 

от 09:30 часа в село Воденичане, общ. Стралджа;
от 11:30 часа в село Палаузово, общ. Стралджа;
от 14:00 часа в село Маленово, общ. Стралджа.

На 29.01.2019 г.

от 09:00 часа в село Чарган, общ. Тунджа;
от 10:30 часа в село Могила, общ. Тунджа;
от 13:00 часа в село Чарда, общ. Стралджа;
от 14:30 часа в село Джинот, общ.Стралджа.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. При тези срещи  гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали за  закононарушения, за нарушения на обществения ред, за подготвяни и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

16 яну 2019

График за осъществяване на изнесен прием на граждани в малките и отдалечени населени места на територията на РУ - Тунджа, РУ - Елхово и РУ - Стралджа през месец януари 2019 г.

През месец януари 2019 г. по утвърдени графици от директора на ОДМВР – Ямбол, началниците на РУ - Тунджа, РУ -  Елхово и РУ - Стралджа ще  осъществят прием на граждани в малките и отдалечени населени места по общини както следва:

Община Тунджа:  на 10.01.2019г. от 13:30ч. в с. Хаджидимитрово;

                                на 10.01.2019г. от 15:00ч. в с. Завой;

                                на 17.01.2019г. от 13:30ч. в с. Веселиново;

                                на 31.01.2019г. от 13:30ч. в с. Тенево;

                                на 31.01.2019г. от 15:00ч. в с. Ханово.

 

Община Елхово: на 10.01.2019г. от 10:00ч. в с. Изгрев;

                             на 17.01.2019г. от 10:00ч. в с. Гранитово;

                             на 24.01.2019г. от 10:00ч. в с. Голямо Крушево;

                             на 31.01.2019г. от 10:00ч. в с. Иглика.

 

Община Стралджа: на 17.01.2019г. от 11:00ч. в с. Тамарино;

                                   на 24.01.2019г. от 11:00ч. в с. Воденичане;

                                   на 31.01.2019г. от 11:00ч. в с. Лозенец.

 

10 яну 2019