МВР

ОД Ямбол

 

Новини

Засилен пътен контрол стартира на територията на страната

Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки пътни инциденти

 

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

18 юни 2019

Детски полицейски управления при ОДМВР Ямбол в състезателна игра „Лабиринт“

 

Състезателната игра „Лабиринт“ е организирана от ОДМВР Ямбол по повод 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Участие в надпреварата взеха представителни отбори от детските полицейски управления в областта. Участниците премериха сили в лабиринт със седем основни и седем допълнителни въпроса, по теми изучавани в рамките на програмата. Състезателите демонстрираха знания, умения, бързина, съобразителност и екипна работа в напрегнати ситуации. За да получат всеки от въпросите отборите посетиха РУ Ямбол, сектор БДС, специализиран автомобил -криминалистична лаборатория и медицинска служба. Зрителите проследиха  действията на  играчите от зала за  видеонаблюдение в ОДМВР - Ямбол.

В оспорваната надпревара на първо място се класира отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ гр. Елхово, който премина лабиринта за 7,32 мин. Второ място зае тимът на ОУ „Св.П. Хилендарски“ с.Роза, а на трето място отборът на СУ „Св.Кл.Охридски“– гр.Ямбол.  Наградите връчи комисар Евгени Христов, зам.-директор на ОДМВР – Ямбол. Той поздрави участниците в състезанието и им пожела здраве, силен дух, успехи и една весела и безопасна ваканция.

12 юни 2019

График за осъществяване на изнесен прием на граждани в малките и отдалечени населени места на територията на РУ - Тунджа, РУ - Елхово и РУ - Стралджа през месец юни 2019 г.

През месец юни 2019 г. по утвърдени графици от директора на ОДМВР – Ямбол, началниците на РУ - Тунджа, РУ -  Елхово и РУ - Стралджа ще  осъществят прием на граждани в малките и отдалечени населени места по общини както следва:

Община Тунджа:  на 07.06.2019 г. от 13:30 ч. в с. Търнава;

                                на 07.06.2019 г. от 15:00 ч. в с. Козарево;

                                на 13.06.2019 г. от 13:00 ч. в с. Робово;

                                на 13.06.2019 г. от 14:15 ч. в с.Сламино;

                                на 13.06.2019 г. от 15:30 ч. в с. Каравелово.

        

Община Елхово: на 06.06.2019 г. от 10:00 ч. в с. Вълча Поляна;

                              на 13.06.2019 г. от 10:00 ч. в с Жребино;

                              на 20.06.2019 г. от 10:00 ч. в с. Денница;

                              на 27.06.2019 г. от 10:00 ч. в с. Славейково.

 

Община Стралджа: на 13.06.2019 г. от 11:00 ч. в с. Саранско;

                                    на 20.06.2019 г. от 11:00 ч. в с. Иречеково;

                                    на 27.06.2019 г. от 11:00 ч. в с. Лозенец.

 

 

06 юни 2019

Ръководството на ОДМВР - Ямбол удостои с грамоти за доблест четирима ученика от областния град

 

Учениците са отличени по повод отговорните им и доблестни постъпки. На 21 май шестокласниците Ангел Христов от ПМГ „Атанас Радев“ и  Георги Колев от ОУ „П.Р.Славейков“  намерили дамска чанта с пари, личини документи и вещи. Двамата не се поколебали и веднага предали чантата на служители от РУ- Ямбол. Скоро собсвеничката била установена и получила изгубените си вещи. Дни по-късно на 30 май петокласниците  Мартин Недев и Пламен Костадинов от ОУ „П.Р.Славейков“  намерили мобилен телефон и побързали да го предадът на органите на МВР. Много скоро собственикът бил установен и изгубената вещ му била върната.   Днес пред съучениците им комисар Георги Кючуков връчи на четиримата грамоти от ръководството на ОДМВР – Ямбол за проявената висока гражданска отговорност и доблест. Пожелавайки им здраве и много успехи, началникът на отдел „Охранителна полиция“ подчерта, че постъпките на момчетата са достойни за уважение и пример за подражание от малки и големи.   

03 юни 2019

График на планираните срещи на мобилните екипи от ОДМВР – Ямбол в малките населени места през месец юни 2019 г.

През месец юни 2019 г. по утвърден график от директора на ОДМВР- Ямбол мобилни екипи, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посетят малки населени места и проведат срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда, както следва:

На 11.06.2019 г.

от 09:30 часа в село Кирилово, общ. Елхово;
от 11:00 часа в село Трънково, общ. Елхово;
от 13:00 часа в село Изгрев, общ. Елхово;
от 14:30 часа в село Пчела, общ. Елхово.

На 18.06.2019 г. 

от 09:30 часа в село Болярско, общ. Тунджа;
от 11:00 часа в село Бояджик, общ. Тунджа;
от 13:00 часа в село Гълъбинци, общ. Тунджа;
от 14:30 часа в село Златаре, общ. Тунджа.

На 25.06.2019 г.

от 09:30 часа в село Лозенец, общ. Стралджа;
от 11:00 часа в село Атолово, общ. Стралджа;
от 13:00 часа в село Воденичане, общ. Стралджа;
от 14:30 часа в село Маленово, общ. Стралджа.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. При тези срещи  гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали за  закононарушения, за нарушения на обществения ред, за подготвяни и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

 

30 май 2019

С игри приключиха последните занятия по Националната програма „Работа на полицията в училищата“ в област Ямбол

 

Днес, по повод приключване на мероприятията от Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2018/2019 година петокласници от СУ „Св.Кл.Охридски“ – гр.Ямбол, ОУ „П.Р.Славейков“ – гр. Ямбол“, ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ –гр. Елхово и ОУ „Св.П. Хилендарски“ – с.Роза премериха сили в три състезателни игри. Инициативата  бе организирана от инспекторите в Детска педагогическа стая при РУ към ОДМВР- Ямбол с подкрепата на  МКБППМН при общините Ямбол, Тунджа и Елхово. В първата игра петокласниците показаха познания, решавайки тест с въпроси по теми изучавани в рамките на програмата.  Втората игра-пъзел провокира тяхната наблюдателност и концентрация, а при щафетното състезание учениците демонстрираха бързина, сила, прецизност и екипност в работата. В комплексното класиране на първо място се класира отборът на ОУ „Св.П. Хилендарски“ – с.Роза, на второ място е тимът на ОУ „П.Р.Славейков“ – гр. Ямбол“, а на трето място е отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Елхово.  За отлично представяне награда получи отборът на СУ „Св.Кл.Охридски“ – гр.Ямбол. Ръководството на ОДМВР- Ямбол награди с грамоти отборите, а всички участници получиха и награди от МКБППМН при общините в областта. На финала, в спортен дух всички си пожелаха до нови срещи  през следващата учебна година.

30 май 2019

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят и в деня на изборите за членове на Европейския парламент

Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас

  

Служителите на звената „Български документи за самоличност“  в СДВР и ОДМВР в страната ще работят на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

   1.  Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.;
    2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;

     3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26 МАЙ 2019 Г.

15 май 2019

График на планираните срещи на мобилните екипи от ОДМВР – Ямбол в малките населени места през месец май 2019 г.

През месец май 2019 г. по утвърден график от директора на ОДМВР- Ямбол мобилни екипи, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посетят малки населени места и проведат срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда, както следва:

На 09.05.2019 г.

от 09:30 часа в село Бояново, общ. Елхово;
от 11:30 часа в село Стройно, общ. Елхово;
от 14:00 часа в село Борисово, общ. Елхово. 

На 16.05.2019 г. 

от 09:30 часа в село Каменец, общ. Стралджа;
от 11:30 часа в село Поляна, общ. Стралджа;
от 14:00 часа в село Александрово, общ. Стралджа.

На 23.05.2019 г.

от 09:00 часа в село Скалица, общ. Тунджа;
от 10:30 часа в село Овчи кладенец, общ. Тунджа;
от 13:00 часа в село Генерал Тошево, общ. Тунджа;
от 14:30 часа в село Голям манастир, общ.Тунджа.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. При тези срещи  гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали за  закононарушения, за нарушения на обществения ред, за подготвяни и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

 

15 май 2019