МВР

ОД Ямбол

 

Новини

„Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“

Традиционната акция на полицията ще продължи до 31 октомври

Ежегодно, през месеците септември и октомври, пътните полицаи провеждат акция под надслов „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ с цел ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и намаляване на предпоставките за пътни произшествия с ученици.
Тази година дните от 23 до 29 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност. Датата 28 септември е определена за Ден на превенцията. 
Във връзка със сигурността на децата при откриването и през цялата  учебна 2019/2020 г. от ръководството на ОДМВР Ямбол са реализирани и ще се  изпълняват множество мероприятия за недопускане нарушения на обществения ред и други инциденти, които биха помрачили празника и ежедневието на учениците. Създадена е организация при провеждане на тържествата на 16 септември, полицейски служители да следят за обезпечаване на обществения ред и сигурността в районите на всички училища и детски градини в Ямболска област, а пътни полицаи ще осъществяват засилен контрол за осигуряване на безопасно движение.

Проведени са работни срещи с ръководствата на детски и учебни заведения, с представители на местната власт и частните охранителни фирми, на които са обсъдени мерки за физическа защита, начините на охрана, пропускателния режим. Съгласувани са начините за бърза  връзка, както и  механизмите за взаимодействие и общите задачи, свързани с безопасността на децата през учебната година.
Извършени са проверки и са дадени указания към управителите на търговски обекти, намиращи се в близост до учебни и детски заведения за недопускане продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица. Полицейски екипи ще следят за недопускане разпространението на наркотични вещества в районите на детските градини и училищата.

Предстои служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Ямбол и експерти от Регионалното управление на образованието –Ямбол  да изготвят графици за провеждане на беседи по пътна безопасност с деца и ученици от учебните заведения в региона.  
Ще продължат проверките в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца. 

13 сеп 2019

График за осъществяване на изнесен прием на граждани в малките и отдалечени населени места на територията на РУ – Тунджа и РУ - Елхово през месец септември 2019 г.

През месец септември 2019 г. по утвърдени графици от директора на ОДМВР – Ямбол, началниците на РУ – Тунджа и РУ -  Елхово ще  осъществят прием на граждани в малките и отдалечени населени места по общини както следва:

Община Тунджа:  на 12.09.2019 г. от 13:00 ч. в с. Генерал Инзово;

                                на 12.09.2019 г. от 14:30 ч. в с. Видинци;

                                на 12.09.2019 г. от 16:00 ч. в с. Крумово;

                                на 19.09.2019 г. от 13:30 ч. в с. Роза;

                                на 19.09.2019 г. от 15:00 ч. в с. Миладиновци.

                                    

Община Елхово: на 05.09.2019 г. от 10:00 ч. в с. Бояново;

                              на 12.09.2019 г. от 10:00 ч. в с. Маломирово;

                              на 19.09.2019 г. от 10:00 ч. в с. Крайново;

                              на 26.09.2019 г. от 10:00 ч. в с. Мамарчево.

 

09 сеп 2019

В ОДМВР – Ямбол са предприети необходимите мерки за нормалното предвижване по пътищата на областта през предстоящите празнични и почивни дни

        На 5, 6 и 8 септември е  предвидено засилено полицейско присъствие по пътищата от Републиканската пътна мрежа преминаващи през територията на  област Ямбол. В планираните мероприятия за ограничаване пътния травматизъм на обслужваната територия ще бъдат включени сили и средства на сектор „Пътна полиция“ и Районните управления. Предвидени са специализирани полицейски операции, насочени срещу шофирането, след употреба на алкохол и наркотични вещества, правоспособност и спазване на правилата за движение на ППС. Те ще се провеждат, както по пътищата, така и в малките населени места. През последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще бъдат насочени към подпомагане на трафика по пътищата в региона. 

        От 12,00 до 20,00 ч. на 5 септември и от 14,00 ч. до 20,00 ч на 8 септември, ще се изпълнява и заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура“ за спирането на тежкотоварните автомобили над 12 тона движещи се по автомагистрала „Тракия“, участъка обслужван от ОДМВР - Ямбол.

05 сеп 2019

График на планираните срещи на мобилните екипи от ОДМВР – Ямбол в малките населени места през месец септември 2019 г.

През месец септември 2019 г. по утвърден график от директора на ОДМВР- Ямбол мобилни екипи, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посетят малки населени места и проведат срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда, както следва:

На 19.09.2019 г.

от 09:30 часа в село Иречеково, общ. Стралджа ;
от 11:00 часа в село Недялско, общ. Стралджа;
от 13:00 часа в село Първенец, общ. Стралджа;
от 14:30 часа в село Правдино, общ. Стралджа.

На 26.09.2019 г. 

от 09:30 часа в село Добрич, общ. Елхово;
от 11:00 часа в село Попово, общ. Болярово;
от 13:00 часа в село Златиница, общ. Болярово;
от 14:30 часа в село Маломирово, общ.Елхово.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. При тези срещи  гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали за  закононарушения, за нарушения на обществения ред, за подготвяни и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

 

02 сеп 2019

График на планираните срещи на мобилните екипи от ОДМВР – Ямбол в малките населени места през месец август 2019 г.

През месец август  2019 г. по утвърден график от директора на ОДМВР- Ямбол мобилни екипи, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посетят малки населени места и проведат срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда, както следва:

На 08.08.2019 г.

от 09:30 часа в село Козарево, общ. Тунджа ;
от 11:00 часа в село Челник, общ. Тунджа;
от 13:00 часа в село Люлин, общ. Стралджа;
от 14:30 часа в село Войника, общ. Стралджа.

На 15.08.2019 г. 

от 09:30 часа в село Ботево, общ. Тунджа;
от 11:00 часа в село Меден кладенец, общ. Тунджа;
от 13:00 часа в село Савино, общ. Тунджа;
от 14:30 часа в село Межда, общ.Тунджа.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. При тези срещи  гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали за  закононарушения, за нарушения на обществения ред, за подготвяни и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

 

30 юли 2019

При проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия служители от РУ Ямбол задържаха извършителите на два грабежа и опит за грабеж. ​

Двама непълнолетни са задържани за грабеж в търговски обект.
На 28 юли в полицията е постъпил сигнал, че около 11:30 двама младежи са влезли в хранителен магазин, изблъскали и ограничили възможността за движение на касиерката, след което са отнели около 50 лева оборотни пари. В хода на работата извършителите са задържани часове след осъществяване на деянието. Работата по случаите продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ямбол.


На 28 юли в РУ-Ямбол е постъпил сигнал, че на ул. „Кап. Петко войвода“ в Ямбол, чрез употреба на физическа сила неизвестен мъж е направил опит да  издърпа дамска чанта на 66-годишна жена. Деянието не е довършено по независещи от извършителя причини.
В хода на работата е задържан двадесет годишен местен жител, криминално проявен. Установено е, че същият около 21:50ч., на ул. „Странджа“ в областния град, чрез употреба на физическа сила е издърпал дамската чанта на друга възрастна жена със сумата от 180 лева. Работата по случаите продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ямбол.

 

 

30 юли 2019