МВР

Пътна полиция

 

Световен ден за възпоминание на жертвите
от пътнотранспортни произшествия - 21 ноември 2021 г.

И през 2021 г. мотото е „ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ!“ 

                                                          (REMEMBER! SUPPORT! ACT!)                                                                                             

На 21 ноември 2021 година България отново се присъединява към събитията, които са в подкрепа на пострадалите при пътнотранспортни произшествия, както и на техните роднини и близки.
В световен мащаб акцентът продължава да е поставен върху паметта за фаталните събития, но и към силата на помощта и съпричастността, изразени с действия и вяра.
Днешният призив звучи оптимистично, нека се разпространява:

Ние НЕ искаме животът ни да е спомен за жертвите, а искаме да го живеем ЗАЕДНО!
                                             BG-banner-low-speed-21

Министерството на вътрешните работи приканва обществеността да подкрепи Деня за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшестивя при спазване на въведените мерки за ограничаване разпространението на COVID.
Нека всеки споделя своите послания, а пред страданието и болката на пострадалите при пътнотранспортни инциденти нека бъдем смирени.

Обръщение на министър Бойко Рашков към обществеността.

От Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR – European Federation of Road Traffic Victims) е предоставен достъп до материалите за Световния ден, като всички те може да се използват безплатно и свободно при условие, че не се променят или премахват съществуващите лога. 

Благодарим на всички, които се отнасят с уважение и почит към паметта на загиналите при пътнотранспортни произшествия и подкрепят техните семейства, и към онези, които са пострадали при пътни катастрофи и се възстановяват от преживените травми.

В Главна дирекция "Национална полиция" е получено писмо от председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Ивайло Денчев с потвърждение за включване на агенцията в отбелязването на Световния ден. На знаците с променливо съдържание, монтирани по републиканската пътна мрежа, през целия ден се изписват текстът "21 ноември - Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия" и посланията "Шофирай безопасно, бъди разумен!", "Безопасността е най-важна", "Високата скорост убива". В YouTube-канала на агенцията е публикувано видео с основните послания на инициативата през 2021 г. "Помним! Подкрепяме! Действаме!" 

BG-WDR-2021-low-speed-POSTER-child-theme-1                    BG-WDR-2021-low-speed-POSTER-child-theme-1-african-child

BG-WDR-2021-low-speed-POSTER-child-theme-2                      BG-WDR-2021-low-speed-POSTER-child-theme-2-african-child

BG-WDR-2021-low-speed-POSTER-child-without-theme                   BG-WDR-2021-low-speed-POSTER-child-without-theme-african-child


Постери (.pdf)