МВР

Пътна полиция

 

Световен ден за възпоминание на жертвите
от пътнотранспортни произшествия - 17 ноември 2019 г.

П
рез 2019 г. мотото е „Животът не е резервна част“ 

                                                                                                        ЖИВОТЪТ НЕ Е РЕЗЕРВНА ЧАСТ BG
Вярата прави хората по-добри. Кара ги да се обръщат към себе си и да намират верния път за запазване на собственото здраве и живот. А когато полагаш грижи за себе си, ставаш по-грижовен и към близките си, дори към непознатите.
На 17 ноември 2019 г. се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Министерството на вътрешните работи активно се включва в инициативите със светски и религиозен характер, организирани от религиозните общности в България и от други партньори. За „Пътна полиция“ е от особено значение да се организират събития с фокус към последиците от пътнотранспортните произшествия.

Със съдействието на дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет и на Националния съвет на религиозните общности в България в храмовете на официалните религии в седмицата от 11 до 17 ноември се провеждат служби за отдаване почит на жертвите на пътни инциденти и за отправяне на молитви за запазване живота на хората, които участват ежедневно в движението по пътищата.

От Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR – European Federation of Road Traffic Victims) на Република България е предоставен достъп до материалите за Световния ден и до европейското послание „Животът не е резервна част“. Всички материали може да се използват безплатно и свободно при условие, че не се променят или премахват съществуващите лога. 

Нека подкрепим пострадалите при пътни злополуки, както и семействата им и тези на загубилите живота си при катастрофи по пътищата на страната и извън нея.Нека сведем заедно глави пред мъката и болката на пострадалите при пътнотранспортни произшествия и нека разпространим своите послания сред близките си. 

В столицата Световният ден ще бъде отбелязан в неделя от 10:30 ч. в храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Организирайте свое събитие и се присъединете към нас.

Ако желаете, може да заявите своите събития тук.

Обръщение на министър Младен Маринов

Европейско послание „Животът не е резервна част“

 ЖИВОТЪТ НЕ Е РЕЗЕРВНА ЧАСТ (видео)

                                                      ЖИВОТЪТ НЕ Е РЕЗЕРВНА ЧАСТ 2 bg

 

Световен ден за възпоминание на жертвите
от пътнотранспортни произшествия - 18 ноември 2018 г.


Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи се отбелязва с молитви за успокоение на изгубените човешки души и за съхраняване живота на ранените в инциденти на пътя.

Пътна полиция за поредна година се присъединява към Националния съвет на религиозните общности в България и със своите партньори кани всички да посетят храмовете на своите вероизповедания, за да споделят всеобщата цел: да пазим живота си и този на другите, когато се движим по пътищата.

Молитвите ще бъдат отслужени:

-          в петък (16 ноември 2018 г.) – в храмовете на мюсюлманското изповедание

-          в събота (17 ноември 2018 г.) – в храмовете на еврейската общност

-          в неделя (18 ноември 2018 г.) – в християнските храмове


Обръщение на министъра на вътрешните работи Младен Маринов  

Призив от Българския Червен кръст