МВР

Пътна полиция

 

НАЦИОНАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦА, ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ


Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, връчи финансова помощ за лечение и рехабилитация на деца, пострадали при пътни инциденти през 2018 г. 

На 12 декември 2018 г. в София Националният фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, подкрепи 9 от подпомогнатите общо 69 семейства от цялата страна. Средствата са разпределени според степента на нараняванията на децата, станали жертва на пътни инциденти в периода от април до септември тази година.
На специално организирана церемония в столичното езиково училище „Дорис Тенеди“ заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, председателят на Управителния съвет на Българския Червен кръст академик Христо Григоров, д-р х.к., заместник-генералният директор на хуманитарната организация д-р Надежда Тодоровска, началникът на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Росен Рапчев, секретарят на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата Алекси Кесяков, управителят на училището-домакин Теодора Димитрова и ученици от гимназията връчиха финансови средства и подаръци и изразиха своята морална подкрепа към деветте деца от София на възраст от 4 до 15 години.

Всяко от пострадалите деца и някои от родителите споделиха преживяванията си, дадоха своите препоръки за безопасно поведение на пътя и пожелаха на всички весели празници без пътни инциденти. 

Официалното обръщение на „Пътна полиция“, поднесено от инспектор Мария Ботева, може да прочетете  тук.

Кратка статистика за пострадалите деца от 01 април до 30 септември 2018 г.

На 9 деца от София, които са тежко ранени в катастрофи на пътя, беше връчена финансова помощ от постъпилите през последните 6 месеца финансови средства във фонда, който се управлява от Българския Червен кръст и е учреден през 2005 г. от БЧК, Министерството на вътрешните работи – „Пътна полиция“, Съюза на българските автомобилисти“ и други организации, а днес се подкрепя от много нови членове, приятели, доброволци. 

Членовете на Консултативния съвет към Националния фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП, пожелават весела КОЛЕДА на всички участнци в движението по пътищата!БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ
ПРОВЕДЕ КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ДЕЦА, ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

Със специално изработен клип Българският Червен кръст призова обществото да дари 1 лев в помощ при лечението и възстановяването на деца, които са станали жертва на пътнотранспортни инциденти.
Видеоклип "Дари 1 лев със СМС на кратък номер 1255" се завъртя през септември 2018 г. в повечето телевизионни канали и се излъчи в метрото в столичния град, за да привлече вниманието и да потърси състрадателността на българина към участта на тези деца.

Към кампанията

Дарителската кампания е част от инициативите, които целят набирането на средства по специално учредения преди повече от 13 години Фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия (по повод 1 юни - Деня на детето, през 2005 г.).

Това по всяко време може да направи всеки, съпричастен към страданията на децата, жертви на катастрофи. Помощта може да е еднократна, а може да е чрез доброволно заявяване на ежемесечно дарение чрез удържане на сума дори в минимален размер от трудовото възнаграждение .

Сметка на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП:
IBAN - BG 64 UNCR 7630 1077 1341 33
BIC - UNCRBGSF 

През годините от Фонда са провеждани различни инициативи за набиране на средства. Една от тях беше и откриването на изложба с готови картини и направата на рисунки от възрастни и деца. Картините, рисунките и картичките бяха продадени на търг, а с постъпилите във Фонда средства бяха подпомогнати пострадали при ПТП деца.

За Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП


Продадена на търг рисунка от възрастни за подпомагане лечението на пострадали при ПТП деца   Рисунка, участвала в търг за набиране на средства за деца, пострадали при ПТП    Едно от 665 деца, подкрепени от Фонда