МВР

ОД Велико Търново

 

Новини

Призив

 
 УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им.
До края 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяната на приблизително 13 458 лични карти, 6 921 паспорта и на 7 312 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани.
В тази връзка жителите на област Велико Търново могат да подменят документите си за самоличност и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Жителите на област Велико Търново могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, подмяна на СУМПС и дубликат на СУМПС, преди изтичане на срока им на валидност във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област Велико Търново.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.
ОДМВР – Велико Търново може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

Благодарим Ви за разбирането!

04 юни 2020

Ученици подариха на търновските огнеборци саморъчно изработено пано

Петокласници от ОУ „П. Р. Славейков“ във В. Търново гостуваха вчера на великотърновските огнеборци. Те се запознаха с работата на пожарникарите и спасителите и разгледаха техниката, която използват в ежедневието си. Момчетата и момичетата наблюдаваха с интерес и специално подготвена за тях демонстрация с пожарна техника. Изключително забавно се оказа включването им в демонстрация за гасене на пожар с водна струя.

В края на гостуването си в знак на благодарност за съвместната работа малчуганите подариха на директора на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев специално керамично пано. Изделието е било изработено по време на участието им в проекта „Академия за спорт и превенция 2021 г.“ под надслов „Бедата в моите очи“, под ръководството на техния класен ръководител и преподавател по изобразително изкуство Гергана Пенова. За усърдието си учениците получиха грамота от Мариела Тодорова, представител на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ с. Балван, по чиято инициатива бе създаден проекта.

02_n


28 апр 2021

Мерки, с цел предотвратяване на инциденти и нарушения по време на великденските празници

В навечерието на най- светлите християнски празници – Възкресение Христово и Гергьовден в ОДМВР – В. Търново са предвидени редица мероприятия, които да гарантират реда и спокойствието на гости и жителите на областта. По традиция в празничните и съпътстващите ги почивни дни масово се посещават църковните храмове в цялата област. Почивните дни се характеризират и с интензивен трафик на превозни средства по пътищата от републиканската пътна мрежа и входно- изходните пътища на големите населени места.

За обезпечаване на обществения ред, сигурността, пожарната безопасност и защита на населението, осъществяването на контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки по време на предстоящите празници и свързаните с тях почивни дни, както и за повишаване безопасността на движението по пътищата в ОДМВР – В. Търново са предприети следните мерки:

Проведени са срещи с отговорници на обекти на Българската Православна църква и е проверена организацията при провеждане на църковните богослужения в условията на моментната епидемична обстановка в страната.

Създадена е необходимата организация за опазване на обществения ред преди, по време и след празниците в районите на автогари и Ж.П гари. С цел осъществяване на превантивна дейност, касаеща въведената противоепидемична обстановка в страната са взети мерки да не се допуска масово събиране на граждани на определени места, тържища, на които се продават домашни животни и големи търговски обекти.

По отношение на безопасното предвижване по пътищата се предвижда засилено полицейско присъствие в районите с натоварен трафик. При проверките ще се следи за шофиране, след употреба на алкохол или наркотични вещества и неправоспособност. Операциите включват малките населени места и участъците с натоварен трафик.

На 29.04.2021 г. за времето от 14:00 часа до 21:00 часа, на 30.04.2021 г. за времето от 10:00 часа до 16:00 часа, на 04.05.2021 г. за времето от 14:00 часа до 21:00 часа, на 09.05.2021 г. за времето от 14:00 часа до 20:00 часа по пътищата първи клас и в районите на участъци, с концентрация на ПТП, както и на пътните възли, кръстовищата и участъците, с временна организация за безопасност на движението, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на транспортния поток, ще се осигури видимо присъствие с готовност за регулиране, подпомагане и контрол на движението от звената, осъществяващи контрол на пътното движение.


28 апр 2021

2281 нарушения са заснети по време на едноседмична специализирана операция за контрол на скоростните режими

Общо 2281 нарушения са заснети на територията на ОДМВР – В. Търново по време на специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими, която се проведе в периода 19-25 април. Акцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol.
1426 от нарушенията са установени в населено място и 855 извън населени места. Превишенията са засечени с три мобилни и една стационарно-преносима камера.
Рекордно превишение на скоростта е засечено на пътя София – Варна, в района на разклона за с. Пушево. Лек автомобил е преминал със скорост от 144 км/ч. при разрешени 60 км/ч., наложена му е глоба в размер на 850 лв. Още в първия ден на операцията в същата отсечка е засечен друг сериозен нарушител. Лек автомобил е преминал от там със 126 км/ч. при разрешени 60 км/ч. Превишението е 66 км. и е извършено в условията на повторност. Наложена е глоба в размер на 1500 лв. 


26 апр 2021

776 санкционирани водачи и пешеходци по време на операция „Пешеходец“

Специализирана полицейска операция, чийто акцент бе нарушения на правилата за движение от страна на пешеходци и водачи, отнемащи предимство на пешеходни пътеки  се проведе на територията на ОДМВР – В. Търново, в периода 19-23 април 2021 г. В хода на операцията са съставени общо 129 акта и са наложени 647 глоби по фиш, от тях 14 акта и 176 глоби по фиш на пешеходци и водачи, отнемащи предимство на пешеходни пътеки.
От началото на годината до 22 април включително на територията на областта са регистрирани 12 произшествия с участието на пешеходци, при които са пострадали 12 граждани, загинали - няма. През същия период на миналата година произшествията са били също 12, с един загинал и 11 ранени. Най-малкият пострадал пешеходец тази година е на13г. най – възрастният е на 84г.Средната възраст на пострадалите е 58 години.
В хода на едноседмичната операция са образувани и три бързи производства срещу водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол над 1,2 промила.
В цялата страна, включително и на територията на ОДМВР- В. Търново е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режим. Тя ще продължи до 25 април.
Служителите на Пътна полиция и екипите, осъществяващи контрол на пътното движение на територията на ОДМВР – В. Търново следят ежедневно за спазване на правилата за безопасност и ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. 


23 апр 2021

Подкрепа за децата на загинали и пострадали служители на МВР

Участващите в благотворителната кампания на министерството 89 деца получиха по 400 лева за Великден; на шест от тях, завършващи средното си образование, бяха преведени и по 800 лева  

Каузата да дарим грижа и внимание на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари продължава да ни обединява, независимо от трудностите, пред които обществото ни се изправя през последната година. Благородните жестове в дни на изпитания отново осигуриха възможност за предоставяне на финансова подкрепа на децата, споделящи обща съдба.
Със средствата, набрани в рамките на благотворителната кампания на МВР, 89 деца бяха подпомогнати с по 400 лева по повод Великденските празници. По традиция, част от финансовите средства бяха заделени и за завършващите средното си образование – през 2021 г. шестима зрелостници, момичета и момчета от София, Плевен, Пловдив и Сливен, получиха по 800 лева.
Благодарим на хората, засвидетелствали своята подкрепа с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си. Със своята безкористност те превръщат загрижеността в действие.
Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
Благодарение на  дарителите, които ни подкрепиха през изминалата 2020 година, участващите в благотворителната кампания на министерството деца получиха по 1000 лева за Коледа. По случай пролетните празници за тях бяха осигурени по 300 лева, а на зрелостниците бяха преведени по 700 лева. Същата сума получиха и всички деца за началото на учебната 2020/2021 година.
1866_square_previewb0dc96452d0742b99407e6df631b259a-24290b0a5e0da4db1a413b30cc27e60a0[1]


23 апр 2021