МВР

ОД Стара Загора

 

Новини

Звената „Български документи за самоличност“ при СДВР и ОДМВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за НС

Служителите ще работят и на 04 април 2021 г. от 08.30 до 19.30 часа; гражданите могат да подават искания за удостоверения до 19.00 часа

В седмицата преди 04 април 2021 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:
В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 02 април 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 30 март 2021 г. до 03 април 2021 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 04 април 2021 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч. В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът на 03.04.2021 г. (събота) и на 04.04.2021 г. (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР;
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;
В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 04 АПРИЛ 2021 Г.

01 апр 2021

Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора разкриха оранжерия за отглеждане на канабис

Операцията е проведена под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, двама мъже са привлечени като обвиняеми

Спецакцията е реализирана на 22 март т.г. от служители на ОДМВР-Стара Загора, под ръководството на прокуратурата. В хода на операцията е извършено претърсване на къща в село Опан. На адреса е открита оранжерия, обзаведена с всичко необходимо за отглеждането на засадените 160 растения, дали характерната реакция на канабис при извършения наркотест.
На място са задържани двама мъже - на 38 и 33 години, които са привлечени от районна прокуратура - Стара Загора като обвиняеми по чл.354а, ал.3, т.1, вр. чл.20, ал.2 и чл.354в, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.
Днес, 25 март 2021 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава. Предстои назначаването на химическа експертиза, която да даде заключение за процента на съдържанието на наркотичното вещество в растенията и в намерената окосена растителна маса, оставена за съхнене.

25 мар 2021

Мъж е задържан за 11 кражби от автомобили при операция на служители на ОДМВР – Стара Загора

Действията са осъществени под наблюдението на районната прокуратура; 26-годишният е привлечен като обвиняем, постановена му е мярка за задържане до 72 часа

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията против собствеността е проведена на 17 март от служители на ОДМВР – Стара Загора, под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък. В хода на действията е задържан 26-годишен мъж във връзка с извършени в периода 3-17 март 11 кражби на пари, вещи и документи от леки автомобили. За посегателствата са образувани досъдебни производства, които ще бъдат обединени. Задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195 ал.1 т.3 и т.7, вр. с чл.194 ал.1, вр. с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.
По досъдебното производство са проведени разпити на свидетели, изготвена е оценителна експертиза. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

19 мар 2021

Модерно оборудвана оранжерия за канабис разкриха полицаи от РУ – Казанлък

Операцията е проведена на територията на град Шипка под наблюдението на прокуратурата, задържан е 32-годишен мъж

      Полицейските действия са осъществени вчера, след придобита информация в РУ – Казанлък за отглеждане на марихуана в частен имот в град Шипка. При извършените претърсвания в жилището е установена високотехнологична лаборатория, изградена в пет от помещенията, оборудвани с вентилационна, овлажнителна, отоплителна и осветителна инсталация. Иззети са около 600 конопени растения с различна височина и съцветия, засети в саксии.
За срок до 24 часа е задържан 32-годишният собственик на къщата.
     По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък, към момента се извършват действия при условията на неотложност – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.
     Предстои в днешния ден мъжът да бъде привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от НК. Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.
     Подробности за разкритата нарколабооранжерия бяха съобщени днес от директора на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов и окръжния прокурор Дичо Атанасов.

09 мар 2021

Над 3000 литра гориво иззеха при спецоперация служители на ОДМВР – Стара Загора

За срок до 24 часа са задържани двама мъже, работата по досъдебното производство за кражба на гориво продължава под ръководството на районната прокуратура

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления против собствеността е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Стара Загора. В хода на действията, на главен път между селата. Ковачево (общ. Раднево) и Новоселец (общ. Нова Загора), за проверка били спрени два леки автомобила - "Рено", управлявано от 49-годишен от Стара Загора, и "Ауди", шофирано от 47-годишен от Нова Загора. В първата кола полицаите открили 4 пластмасови бутилки, всяка съдържаща около 10 л червена прозрачна течност с мирис на гориво, а във втората 23 бутилки с разпределени в тях общо 225 л подобна течност с мирис на гориво.

Последвали претърсвания на жилищни сгради и помощни помещения в Стара Загора и в Нова Загора, ползвани от двамата мъже. Намерени и иззети са още 255 пластмасови бутилки и 12 туби, съдържащи около 2745 л червена прозрачна течност с мирис на гориво. Общото количество на иззетото гориво е 3010 литра. Назначена е химическа експертиза, за да се установи произходът на горивото.

Започнато e разследване за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4 и т. 5 вр. чл. 194, ал. 1 от НК. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора.

05 мар 2021

Обявяване на конкурс за 1 (една) вакантна длъжност МЛАДШИ ЕКСПЕРТ (ОДМВР-Стара Загора) в отдел ,,Говорители на структури на МВР“ при дирекция ,,Пресцентър и връзки с обществеността“ - МВР

МИНИСТЕРСТВО НА
ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
София 1000, ул."Шести септември" № 29,
рег. № 8121р-3593, екз. № …..
26.02.2021 г.
ОБЯВЛЕНИЕ

На основание чл. 10а, ал. 2 от Закона за държавния служител (ЗДСл), чл. 14, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл) и заповед № 8121К-4046/25.02.2021 г. на министъра на вътрешните работи в качеството си на орган по назначаване, обявява конкурс за 1 (една) вакантна длъжност
МЛАДШИ ЕКСПЕРТ (ОДМВР-Стара Загора)
в отдел ,,Говорители на структури на МВР“ при дирекция ,,Пресцентър и връзки с обществеността“ - МВР, длъжностно ниво 11, съгласно Класификатора на длъжностите в администрацията, наименование на длъжностното ниво: експертно ниво 7.
I. Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността:
1. Образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър по…“;
2. Професионален опит – не се изисква и/или минимален ранг V младши;
3. Област на висшето образование - съгласно ПМС 125/24.06.2002 г.;
4. Професионално направление - съгласно ПМС 125/24.06.2002 г.;
5. Кандидатите да отговарят на изискванията на чл. 7 от Закона за държавния служител.
II. Начин за провеждане на конкурса:
- Практически изпит;
- Интервю.
III. Необходимите документи, място и срок на подаването им:
1. Писмено заявление за участие в конкурса по образец съгласно Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от НПКПМДСл;
2. Декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл - по образец;
3. Копие от документ за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителни квалификации. Когато дипломата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на диплома не се прилага;
4. Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит;
5. Други документи, свързани с изискванията за заемането на длъжността.
Кандидатите следва да имат предвид обстоятелствата посочени в чл. 7, ал. 2 от ЗДСл.
Подаване на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник. Документите може да се подават и по електронен път на електронен адрес: [email protected], като в този случай заявлението и декларацията следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис. Срокът за подаване на документите е 10 (десет) дневен от публикуване на обявлението за конкурса, на адрес: гр. София, ул. "Шести септември" № 29, приемна на Министерството на вътрешните работи, всеки работен ден от 10:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 16:00 ч., телефон за справки и допълнителна информация - 02/982 2042 и 02/982 2 3686.
IV. Описание на длъжността, съгласно длъжностната характеристика:
- организира и координира изпълнението на информационната политика на ПВО на територията на съответната областна дирекция;
- осъществява комуникацията на областната дирекция с медиите, държавните институции, местната власт, неправителствения сектор и др.;
- поддържа ежедневна връзка с ДПВО, информира за работата на областната дирекция във връзка с противодействието на престъпността, опазване на обществения ред и при възникнали проблеми в отразяването на работата й;
- информира ръководството на ДПВО и съответната областна дирекция за постъпили заявки за осигуряване на събеседници по актуални теми;
- изготвя съобщения за събития с голям обществен отзвук, свързани с работата на областната дирекция и ги предоставя на медиите, съгласувано с ДПВО;
- поддържа контакти с представители на медиите по въпроси, свързани с актуалния информационен поток и работата на областната дирекция;
- осъществява връзка с дежурната част на областната дирекция и районните управления за събиране на допълнителна и точна информация за събития с голям обществен интерес и я изпращат своевременно в ДПВО;
- изготвя ежедневен бюлетин за дейността на ОДМВР и го предоставят на медиите по подходящ начин;
- поддържа рубриките, свързани с преките им задължения и отговорности, в интернет страницата на областната дирекция;
- организира публичните изяви на ръководството на областната дирекция пред медиите и обществеността и ги отразяват в съответната интернет страница;
- подготвя служителите за представянето на определени случаи пред медиите;
- подготвя и организира брифинги и пресконференции с представители на средствата за масово осведомяване;
- организира медиите и своевременно изпраща информация и снимков материал в ДПВО при посещения на представители на ръководството на МВР на територията на областната дирекция;
- участва в подготовката и отпечатването на информационни материали, свързани с работата на ОДМВР.
V. Граници (от-до) на заплатата, определена за длъжността за степен 1 - от 650 лв. до 1600 лв., съгласно Наредба за заплатите на служителите в държавната администрация.
При назначаване на кандидата спечелил конкурса, се определя основна месечна заплата по Приложение 1 към Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация и съгласно Вътрешните правила за заплатите в МВР.
VІ. Брой работни места, за които е обявен конкурс за длъжността: 1 бр.
VIІ. Списъци и други съобщения във връзка с конкурса да бъдат обявявани на електронната страница на дирекция „Човешки ресурси” – МВР – в интернет и интранет.

МИНИСТЪР: ……П………….

01 мар 2021

Министър Терзийски на работни срещи с полицаите в Казанлък, Мъглиж и Раднево

     Благодаря за добрата работа. Пожелавам Ви здраве и подкрепа от семействата Ви - поздрави министър Христо Терзийски колегите си от структури на територията на ОДМВР-Стара Загора. Той посети районните полицейски управления в Казанлък и Раднево и полицейския участък в Мъглиж. Работните срещи министърът проведе заедно с директора на областната дирекция старши комисар Стоян Стоянов.
      Пандемията от COVID-19 се превърна в постоянна тема – заради допълнителните ни отговорности по контрол на спазването на противоепидемичните мерки, както и заради ежедневния мониторинг на нивата на заболеваемост сред състава. Ръководството на Медицинския институт на МВР създаде много добра организация и вече започна по график ваксинирането на изразилите желание служители. Изготвен е и план, според който мобилни екипи ще започнат имунизации в областните дирекции в страната. Институтът е подготвен отлично със специалисти, медикаменти и апаратура, за да окаже професионална помощ на Вас и близките Ви, ако това се наложи – увери министър Терзийски.
     Безопасността на движението по пътищата е постоянен приоритет за МВР. Резултатите за предходната година са окуражаващи – с чувствително намаление на броя на загиналите и пострадалите при катастрофи. Трябва да затвърдим тази позитивна тенденция – отбеляза още министърът.
     По време на срещите бяха обсъдени техническото, материално и кадрово осигуряване, полагането и заплащането на извънредния труд, спецификите на криминогенната обстановка на обслужваната територия и други организационни въпроси.
      В Казанлък министърът посети и Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР. Тук заедно с ръководството коментира базата, учебните планове и възможностите, които дава центърът за първоначално обучение и допълнителна квалификация на служителите.

17 фев 2021