МВР

ОД Стара Загора

 

Новини

Изборният ден в област Стара Загора започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Стара Загора започна в 07:00 часа. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.
Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
ОДМВР-Стара Загора е предприела всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и спокойно протичане на изборния ден.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на e-mail [email protected]
В днешния ден звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР-Стара Загора ще работят извънредно със следното работно време: от 08.30 ч. до 19.30 ч.
11.07.2021 г.

11 юли 2021

„Приятели на две колела“

Викторина и състезание с велосипед

Събитието се осъществи в партньорство между Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, ОДМВР – Стара Загора и Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“ – Стара Загора на 8-ми юли 2021 г. в областния град.
То бе организирано в изпълнение на превантивната програма „Ваканция 2021“ на МКБППМН и по повод празника на МВР 5-ти юли.
Момичетата и момчетата участваха във викторина и отговаряха на въпроси, свързани с безопасността на движението.
Вторият етап на състезанието бе за майсторско управление на велосипед. Децата бяха разделени в две възрастови групи. В първата участваха момчета до 14 години, а във втората – от 14 до 18 –годишна възраст.
Участниците в надпреварата получиха награди.

08 юли 2021

Междинни резултати от предприетата на територията на ОДМВР-Стара Загора полицейска операция

За периода от 1 до 6 юли включително са проверени 129 лица, на които са съставени протоколи за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР. Образувани са 10 проверки по сигнали за купуване на гласове и едно досъдебно производство. Извършена е проверка на 15 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.
С цел предотвратяване на възможността за корпоративен вот са проверени 29 собственици на фирми.
В хода на полицейските действия са проверени 1600 МПС и 2300 лица. Установени са 11 - обявени за издирване, разкрити са и 18 други престъпления. Издадени са 320 предупредителни протокола.
Припомняме, че специализираната полицейска операция започна на 1 юли и ще продължи до 11 юли т.г.. В нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага ОДМВР – Стара Загора, участват и екипи на ГД „Жандармерия. Основната цел е противодействието на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица. Паралелно с това се извършват и проверки по отношение на гражданската регистрация.

07 юли 2021

48 служители от ОДМВР – Стара Загора са наградени във връзка с празника на МВР - 5-ти юли

Във връзка с празника на МВР – 5-ти юли за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи от директора на ОДМВР – Стара Загора са наградени 48 служители. 47 от тях са наградените с отличия „Писмена похвала“, един служител е награден с „Обявяване на благодарност с индивидуална парична награда“.
Отличията връчи директорът на ОДМВР–Стара Загора старши комисар Николай Колев на церемония, която се състоя в сградата на ОДМВР на 2-ри юли 2021 г. Гости бяха областния управител на Стара Загора, административните ръководители на съдилищата в Стара Загора, окръжния прокурор и районния прокурор.
„Вече 142 години професионалният път на много хора е включил в себе си върховенството на закона, защита правата и свободите на гражданите и тяхното имущество.
Да бъдеш служител на МВР е призвание и начин живот, свързан с поемането на отговорност, а често и рискове, с готовност да понесеш лишения и несгоди в името на доброто, правдата и опазването на обществения ред.
Уважаеми колеги, искам лично от мое име и от името на ръководството да Ви благодаря за усилията, които полагате и за резултатите, които постигате. Пожелавам Ви да намерите сили да работите така, че да оправдаем високите очаквания към нас от гражданите, да бъдем еталон за всеотдайност и принципност“ , каза в приветствието си директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Николай Колев.
Областният управител Иван Чолаков поздрави служителите на МВР по повод празника и пожела здраве и успехи на тях и семействата им.

02 юли 2021