МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Годишни награди на МБК „Слава“ 2020

    На 18.12.2020 г. в заседателната зала на АМВР, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, се проведе официалната церемония по връчване на Годишните награди на МБК „Слава“ за 2020 г. Бяха отличени най-изявените „Топ 10“ курсанти, завоювали призови места в състезания от календарите на СА-МВР и АУС „Академик“:

    1.Любомир Борисов – шампион с 5 златни медала индивидуално и 3 златни медала от щафети на Републиканско полицейско първенство по плуване.

    2.Дияна Котева – шампионка индивидуално, шампионка на двойки жени и І място отборно-жени от Републиканско полицейско първенство по тенис на маса.

    3.Габриела Димитрова – шампионка от Републиканско полицейско първенство по карате, шампионка от Национална полицейска купа „България“ по карате, бронзов медал от РП по карате, бронзов медал от НК по карате.

    4.Кристиян Анев – шампион от Национален университетски шампионат по джудо.

    5.Красимир Начев – шампион по карате отборно и сребърен медал индивидуално от Национална полицейска купа „България“, бронзов медал индивидуално от Републиканско полицейско първенство по карате, бронзов медал от НК по ПЛЗ, бронзов медал от Зонално първенство по ПЛЗ.

    6.Цветослава Маринова – 2 сребърни медала от Републиканско полицейско първенство по ориентиране.

    7.Виктория Николова – бронзов медал от Републиканско полицейско първенство по крос, ІV м. от Републиканско полицейско първенство по приложно ориентиране.

    8.Димитър Димитров – сребърен медал от Национален университетски шампионат по джудо, бронзов медал от Зонално първенство по ПЛЗ, V м. от Национален преглед по ПЛЗ.

    9.Виктор Крумов – сребърен медал от Национален университетски шампионат по джудо.

    10.Петър Дончев – бронзов медал от Национална полицейска купа „България“ по ПЛЗ, бронзов медал от Зонално първенство по ПЛЗ.

    Специални гости на мероприятието бяха ст. комисар проф. дн Любомир Тимчев – ректор на АМВР, комисар доц. д-р Руси Янев – зам.-ректор, ст. комисар Димитър Брайков – зам.-директор на ГДБОП и Силвия Карабойчева – началник сектор „Човешки ресурси и правно обслужване“ в АМВР, които връчиха част от наградите.

    От ръководството на клуба присъстваха Румен Григоров – зам.-председател, Радослав Марков – секретар, Людмила Кехайова и Марио Илиев – членове на УС, които също наградиха призьорите.

18 дек 2020

Национален университетски шампионат по джудо 2020

На 28.11.2020 г. в НСБ „Дианабад“ при спазване на всички противоепидемични мерки се проведе Националният университетски шампионат по джудо.

В първенството участие взе и отборът на МБК „Слава“ при Академия на МВР, съставен от курсанти във всички курсове на факултет „Полиция“.

За поредна година АМВР се представи отлично в студентското първенство като остана на 2-ро място след Национална спортна академия в комплексното класиране със спечелени 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Призьори от АМВР:

 • Кристиян Анев от 1 курс ППООР - 1 място в кат. 90 кг;

 • Димитър Димитров от 4 курс ППООР - 2 място в кат. 73 кг;

 • Виктор Крумов от 2 курс ППООР - 2 място в кат. 100 кг;

 • Антоан Георгиев от 4 курс ППООР - 3 място в кат. 100 кг

 • Лари Игнатов от 3 курс ГП - 5 място в кат. 90 кг

  Комплексно класиране:

  1. НСA

  2. АМВР

  3. УНСС

  3. Тракийски университет

  Треньор на отбора беше Радослав Марков – ст. преп. по ЛЗФП в кат. СПТ.

   

28 ное 2020

Национална купа „България“ по карате и ПЛЗ за служители на МВР 2020

На 21.10.2020 г. в гр. Банско се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР. В първенството с поименни покани участие взеха най-добрите състезатели и клубове от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината зонални състезания, националния преглед по ПЛЗ и републиканското първенство по карате. Състезателите от МБК „Слава“ – АМВР се представиха отлично, като завоюваха общо 6 медала (2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови) в индивидуалните дисциплини и първо място в „кумите – отборно“ в първенството по карате, и трето място в надпреварата по ПЛЗ.

В състезанието по карате при жените Габриела Димитрова от ІV курс ППООР стана шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“. При мъжете Мартин Младжов от ІІ курс ПАБ на ф-т ПБЗН е шампион в дисциплината „кумите“, кат. +84 кг и бронзов медалист в „ката“. Красимир Начев от ІV курс ППООР стана вицешампион в „кумите“, кат. -84 кг. 

Отборът в състав: Мартин Младжов, Радослав Марков и Красимир Начев завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР Русе, ІІІ място – ОДМВР Пловдив и ОДМВР Бургас.

Отборът по „Полицейска лична защита“ в състав Красимир Начев и Петър Дончев от ІV курс на ф-т „Полиция“ извоюва бронзовите медали. Класиране ПЛЗ: І място – Русе 2, ІІ място – ОДМВР Смолян, ІІІ място – АМВР и Русе 1.

Съдии в първенството бяха Марио Илиев и Николай Николов – ст. преподаватели по ЛЗФП в АМВР. Силвия Карабойчева – началник-сектор „Човешки ресурси и правно обслужване“ беше технически секретар.

12 окт 2020

Участие на представителния отбор на факултет ПБЗН на 48 Републикански преглед по пожаро-приложен спорт

От 29 септември до 02 октомври 2020 г. в град Пловдив се проведе 48-мият Републикански преглед по пожаро-приложен спорт. Участие в него взеха представителните отбори на 28 регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ от цялата страна, както и отборът на Факултет ПБЗН при Академията на МВР в състав:

Курсант Тихомир Абаджиев – IV ВРБК;

Курсант Калоян Топалов – IV ВРБК;

Курсант Щерьо Щерев – IV ВРБК;

Курсант Асен Асенов – III ВРБК;

Курсант Методи Русков – III ВРБК;

Курсант Иван Балабанов – III ВРБК;

Курсант Ивайло Караджов – II ВРБК;

Курсант Даниел Пипонков – II ВРБК;

Курсант Симеон Спасов – II ВРБК;

Курсант Атанас Миков – II ВРБК.

Най-доброто класиране за отбора от АМВР бе постигнатo в колективната дисциплина "Пожарна щафета 4х100м с препятствия", където квартетът в състав: к-т Методи Русков, к-т Асен Асенов, к-т Калоян Топалов и к-т Щерьо Щерев постигна 68.08 сек и заслужи 6-то място.

В крайното комплексно класиране отборът на факултет ПБЗН при АМВР завърши на 9-то място от 29 отбора, с което се класира за предстоящото в края на месец октомври състезание за Купата на БФППС.

02 окт 2020

Републиканско първенство по спортно и приложно ориентиране и крос за служители на МВР

От 22 до 25 септември 2020 г. в КК „Св.Св. Константин и Елена“, гр. Варна се проведоха 51-во Републиканско първенство по спортно и приложно ориентиране и 12-то Републиканско първенство по крос за служители на МВР, в което участваха 116 спортисти от 16 дирекции. Състезателите от Академията на МВР се представиха отлично, като записаха следните призови класирания:

Доц. д-р Иван Видолов – декан на ф-т „Полиция“ се класира на 3 място в лекоатлетическия крос на 2 км, с време 8:07 мин. във възрастова група мъже над 45 год.

Марио Илиев – ст. преп. по ЛЗФП - 2 място в кроса на 2 км, с време 10:10 мин. (мъже над 55 год.)

Виктория Генова от ІІІ курс ППOОР - 2 място в кроса на 3 км, с време 12:56 мин. (жени до 45 год.)

Виктория Николова от ІІ курс ППOОР - 3 място в кроса на 3 км, с време 13:12 мин. и 4-то място в приложното ориентиране (жени до 45 год.)

Силвия Карабойчева – началник сектор „Човешки ресурси и правно обслужване“ - 6 място в кроса на 3 км, с време 14:54 мин.(жени до 45 год.)

Радослав Марков – ст. преп. по ЛЗФП - 6 място в кроса на 5 км с време 21:30 мин. (мъже до 45 год.)

Цветослава Маринова от І курс ППOОР - два сребърни медала в спортното и приложно ориентиране (жени до 45 год.)

Отборът на АМВР е шампион в комплексното класиране на кроса, а в комплексното класиране на ориентирането (спортно, приложно и щафети) се нареди на 5-та позиция.

22 сеп 2020

Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате

От 09 до 11.09.2019 г. в спортен комплекс „Aqua life“, к-с. Кранево, се проведе Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР. В състезанието с поименни покани участие взеха най-добрите състезатели от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината шест Зонални първенства. В тази изключително оспорвана надпревара състезателите от МБК „Слава“ към АМВР се представиха отлично като завоюваха 7 медала (3 златни, 4 бронзови) и второ място в крайното комплексно класиране, отстъпвайки само с 1 точка на отбора от ОДМВР – Русе.

В първенството по карате при мъжете курсант Мартин Младжов от 2 курс ПАБ на ф-т ПБЗН е републикански шампион в дисциплината „кумите“, кат. + 84 кг и с бронзов медал в дисциплината „ката“. Красимир Начев от 4 курс ППООР на ф-т „Полиция“ извоюва бронзов медал в дисциплината „кумите“, кат. - 84 кг. Отборът в състав: Мартин Младжов, Георги Брайков и Радослав Марков завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР  Ст. Загора, ІІІ място – ОДМВР - Пловдив и ОДМВР - Русе.

При жените Габриела Димитрова от 4 курс ППООР стана републиканска шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“.

В състезанието по полицейска лична защита Академията на МВР участва с три отбора. Отборът от ЦСПП - Варна, АМВР, в състав: Мариян Петров и Венелин Казаков - преподаватели по ЛЗФП, се класира на ІІІ място. Вторият отбор в състав: Христо Стоянов и Димитър Димитров от 4 курс на ф-т „Полиция“ отстъпи в репешажа за трето място и остана на пето място. Съдия в първенството и ръководител на отбора беше Марио Илиев - ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР. Класирането в дисциплината ПЛЗ е следното: І място – ОДМВР Русе 1, ІІ място – ОДМВР - Русе 2, ІІІ място – ЦСПП - Варна, АМВР и ОДМВР - Ст. Загора.

В крайното комплексно класиране за 2020 година на първо място е СК „Спартак“ към ОДМВР - Русе със 143 т., МБК „Слава“  – АМВР е на второ със 142 т., а на трето е СК „Верея 2006“ към ОДМВР - Ст. Загора с 95 т.

09 сеп 2020

Турнир по стрелба с пистолет ,,Макаров''

От 02.09.2020 г. до 04.09.2020 г. за трета поредна година се проведе турнирът „8 март“ за жени – служители и военнослужещи от Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите за сигурност. Традиционно той се провежда през м. март, но тази година бе отложен за по-късен период, предвид създалата се извънредна епидемична обстановка. Турнирът се проведе в стрелкови комплекс „360 градуса“ в с. Войводиново и премина под патронажа на министъра на отбраната.

В турнира се включиха 26 състезателки от 13 отбора. Участие взеха представителните отбори на Академията на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР, дирекция „Жандармерия“ – МВР, служба „Военна полиция“ – МО, Военновъздушните сили, Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, Националната служба за охрана и Съвместното командване на специалните операции на Българската армия.

Отборите на Академията на МВР се представиха отлично, като в крайното класиране завоюваха следните призови места:

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК, и курсант  Вилиана Иванова Божкова – IV ВРК – четвърто място в отборното класиране;

• курсант Симона Иванова Славейкова – II ВРК, и курсант  Лора Александрова Иванова – II ВРК – седмо място в отборното класиране;

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК – седмо място в индивидуалното „бонус упражнение“;

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК – осмо място в индивидуалното класиране;

• курсант Вилиана Иванова Божкова – IV ВРК – девето място в индивидуалното класиране.

Победителките получиха грамоти, медали, купи и предметни награди.

Водач на отбора на АМВР беше старши преподавател Людмила Кехайова.

04 сеп 2020