МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Национална купа „България“ по карате и ПЛЗ за служители на МВР 2020

На 21.10.2020 г. в гр. Банско се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР. В първенството с поименни покани участие взеха най-добрите състезатели и клубове от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината зонални състезания, националния преглед по ПЛЗ и републиканското първенство по карате. Състезателите от МБК „Слава“ – АМВР се представиха отлично, като завоюваха общо 6 медала (2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови) в индивидуалните дисциплини и първо място в „кумите – отборно“ в първенството по карате, и трето място в надпреварата по ПЛЗ.

В състезанието по карате при жените Габриела Димитрова от ІV курс ППООР стана шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“. При мъжете Мартин Младжов от ІІ курс ПАБ на ф-т ПБЗН е шампион в дисциплината „кумите“, кат. +84 кг и бронзов медалист в „ката“. Красимир Начев от ІV курс ППООР стана вицешампион в „кумите“, кат. -84 кг. 

Отборът в състав: Мартин Младжов, Радослав Марков и Красимир Начев завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР Русе, ІІІ място – ОДМВР Пловдив и ОДМВР Бургас.

Отборът по „Полицейска лична защита“ в състав Красимир Начев и Петър Дончев от ІV курс на ф-т „Полиция“ извоюва бронзовите медали. Класиране ПЛЗ: І място – Русе 2, ІІ място – ОДМВР Смолян, ІІІ място – АМВР и Русе 1.

Съдии в първенството бяха Марио Илиев и Николай Николов – ст. преподаватели по ЛЗФП в АМВР. Силвия Карабойчева – началник-сектор „Човешки ресурси и правно обслужване“ беше технически секретар.

12 окт 2020

Участие на представителния отбор на факултет ПБЗН на 48 Републикански преглед по пожаро-приложен спорт

От 29 септември до 02 октомври 2020 г. в град Пловдив се проведе 48-мият Републикански преглед по пожаро-приложен спорт. Участие в него взеха представителните отбори на 28 регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ от цялата страна, както и отборът на Факултет ПБЗН при Академията на МВР в състав:

Курсант Тихомир Абаджиев – IV ВРБК;

Курсант Калоян Топалов – IV ВРБК;

Курсант Щерьо Щерев – IV ВРБК;

Курсант Асен Асенов – III ВРБК;

Курсант Методи Русков – III ВРБК;

Курсант Иван Балабанов – III ВРБК;

Курсант Ивайло Караджов – II ВРБК;

Курсант Даниел Пипонков – II ВРБК;

Курсант Симеон Спасов – II ВРБК;

Курсант Атанас Миков – II ВРБК.

Най-доброто класиране за отбора от АМВР бе постигнатo в колективната дисциплина "Пожарна щафета 4х100м с препятствия", където квартетът в състав: к-т Методи Русков, к-т Асен Асенов, к-т Калоян Топалов и к-т Щерьо Щерев постигна 68.08 сек и заслужи 6-то място.

В крайното комплексно класиране отборът на факултет ПБЗН при АМВР завърши на 9-то място от 29 отбора, с което се класира за предстоящото в края на месец октомври състезание за Купата на БФППС.

02 окт 2020

Републиканско първенство по спортно и приложно ориентиране и крос за служители на МВР

От 22 до 25 септември 2020 г. в КК „Св.Св. Константин и Елена“, гр. Варна се проведоха 51-во Републиканско първенство по спортно и приложно ориентиране и 12-то Републиканско първенство по крос за служители на МВР, в което участваха 116 спортисти от 16 дирекции. Състезателите от Академията на МВР се представиха отлично, като записаха следните призови класирания:

Доц. д-р Иван Видолов – декан на ф-т „Полиция“ се класира на 3 място в лекоатлетическия крос на 2 км, с време 8:07 мин. във възрастова група мъже над 45 год.

Марио Илиев – ст. преп. по ЛЗФП - 2 място в кроса на 2 км, с време 10:10 мин. (мъже над 55 год.)

Виктория Генова от ІІІ курс ППOОР - 2 място в кроса на 3 км, с време 12:56 мин. (жени до 45 год.)

Виктория Николова от ІІ курс ППOОР - 3 място в кроса на 3 км, с време 13:12 мин. и 4-то място в приложното ориентиране (жени до 45 год.)

Силвия Карабойчева – началник сектор „Човешки ресурси и правно обслужване“ - 6 място в кроса на 3 км, с време 14:54 мин.(жени до 45 год.)

Радослав Марков – ст. преп. по ЛЗФП - 6 място в кроса на 5 км с време 21:30 мин. (мъже до 45 год.)

Цветослава Маринова от І курс ППOОР - два сребърни медала в спортното и приложно ориентиране (жени до 45 год.)

Отборът на АМВР е шампион в комплексното класиране на кроса, а в комплексното класиране на ориентирането (спортно, приложно и щафети) се нареди на 5-та позиция.

22 сеп 2020

Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате

От 09 до 11.09.2019 г. в спортен комплекс „Aqua life“, к-с. Кранево, се проведе Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР. В състезанието с поименни покани участие взеха най-добрите състезатели от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината шест Зонални първенства. В тази изключително оспорвана надпревара състезателите от МБК „Слава“ към АМВР се представиха отлично като завоюваха 7 медала (3 златни, 4 бронзови) и второ място в крайното комплексно класиране, отстъпвайки само с 1 точка на отбора от ОДМВР – Русе.

В първенството по карате при мъжете курсант Мартин Младжов от 2 курс ПАБ на ф-т ПБЗН е републикански шампион в дисциплината „кумите“, кат. + 84 кг и с бронзов медал в дисциплината „ката“. Красимир Начев от 4 курс ППООР на ф-т „Полиция“ извоюва бронзов медал в дисциплината „кумите“, кат. - 84 кг. Отборът в състав: Мартин Младжов, Георги Брайков и Радослав Марков завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР  Ст. Загора, ІІІ място – ОДМВР - Пловдив и ОДМВР - Русе.

При жените Габриела Димитрова от 4 курс ППООР стана републиканска шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“.

В състезанието по полицейска лична защита Академията на МВР участва с три отбора. Отборът от ЦСПП - Варна, АМВР, в състав: Мариян Петров и Венелин Казаков - преподаватели по ЛЗФП, се класира на ІІІ място. Вторият отбор в състав: Христо Стоянов и Димитър Димитров от 4 курс на ф-т „Полиция“ отстъпи в репешажа за трето място и остана на пето място. Съдия в първенството и ръководител на отбора беше Марио Илиев - ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР. Класирането в дисциплината ПЛЗ е следното: І място – ОДМВР Русе 1, ІІ място – ОДМВР - Русе 2, ІІІ място – ЦСПП - Варна, АМВР и ОДМВР - Ст. Загора.

В крайното комплексно класиране за 2020 година на първо място е СК „Спартак“ към ОДМВР - Русе със 143 т., МБК „Слава“  – АМВР е на второ със 142 т., а на трето е СК „Верея 2006“ към ОДМВР - Ст. Загора с 95 т.

09 сеп 2020

Турнир по стрелба с пистолет ,,Макаров''

От 02.09.2020 г. до 04.09.2020 г. за трета поредна година се проведе турнирът „8 март“ за жени – служители и военнослужещи от Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите за сигурност. Традиционно той се провежда през м. март, но тази година бе отложен за по-късен период, предвид създалата се извънредна епидемична обстановка. Турнирът се проведе в стрелкови комплекс „360 градуса“ в с. Войводиново и премина под патронажа на министъра на отбраната.

В турнира се включиха 26 състезателки от 13 отбора. Участие взеха представителните отбори на Академията на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР, дирекция „Жандармерия“ – МВР, служба „Военна полиция“ – МО, Военновъздушните сили, Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, Националната служба за охрана и Съвместното командване на специалните операции на Българската армия.

Отборите на Академията на МВР се представиха отлично, като в крайното класиране завоюваха следните призови места:

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК, и курсант  Вилиана Иванова Божкова – IV ВРК – четвърто място в отборното класиране;

• курсант Симона Иванова Славейкова – II ВРК, и курсант  Лора Александрова Иванова – II ВРК – седмо място в отборното класиране;

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК – седмо място в индивидуалното „бонус упражнение“;

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК – осмо място в индивидуалното класиране;

• курсант Вилиана Иванова Божкова – IV ВРК – девето място в индивидуалното класиране.

Победителките получиха грамоти, медали, купи и предметни награди.

Водач на отбора на АМВР беше старши преподавател Людмила Кехайова.

04 сеп 2020

Семинар по полицейска лична защита в АМВР

От 10 до 12.08.2020 г. в Академията на МВР се проведе семинар с главните инструктори по полицейска лична защита за актуализация на професионалната квалификация. В него участваха 32 главни инструктори от ОД на МВР в цялата страна: Бургас, Варна, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Сливен, Плевен; от ГДНП, СОБТ и др. Участие взеха и преподаватели от ЦСПП в Пазарджик, Варна и Казанлък. От АМВР в семинара беше включен Марио Илиев – ст. преп. по ЛЗФП в кат. СПТ, ф-т „Полиция“. Водещ беше шихан Тони Петров - VІІ дан, от ЦБПС. Ректорът на АМВР – проф. дн Любомир Тимчев, откри официално мероприятието. Участниците бяха поздравени и от доц. д-р Руси Янев – зам. ректор на АМВР.

Семинарът е по заповед на главния секретар на МВР и протече при спазване на всички противоепидемични мерки. Теоретичните занимания се провеждаха в аулата, която е с капацитет над 100 души, като участниците седяха през място, а практическите – в спорната зала, където за всеки участник бяха осигурени повече от задължителните 4 м2. Акцентът на семинара беше върху последните изменения в „Специализираната методика за подготовка по ПЛЗ на служителите в МВР“ от 2007 г., чиято последна актуализация е от 2014 г.

12 авг 2020