МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Турнир по стрелба с пистолет ,,Макаров''

От 02.09.2020 г. до 04.09.2020 г. за трета поредна година се проведе турнирът „8 март“ за жени – служители и военнослужещи от Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите за сигурност. Традиционно той се провежда през м. март, но тази година бе отложен за по-късен период, предвид създалата се извънредна епидемична обстановка. Турнирът се проведе в стрелкови комплекс „360 градуса“ в с. Войводиново и премина под патронажа на министъра на отбраната.

В турнира се включиха 26 състезателки от 13 отбора. Участие взеха представителните отбори на Академията на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР, дирекция „Жандармерия“ – МВР, служба „Военна полиция“ – МО, Военновъздушните сили, Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, Националната служба за охрана и Съвместното командване на специалните операции на Българската армия.

Отборите на Академията на МВР се представиха отлично, като в крайното класиране завоюваха следните призови места:

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК, и курсант  Вилиана Иванова Божкова – IV ВРК – четвърто място в отборното класиране;

• курсант Симона Иванова Славейкова – II ВРК, и курсант  Лора Александрова Иванова – II ВРК – седмо място в отборното класиране;

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК – седмо място в индивидуалното „бонус упражнение“;

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК – осмо място в индивидуалното класиране;

• курсант Вилиана Иванова Божкова – IV ВРК – девето място в индивидуалното класиране.

Победителките получиха грамоти, медали, купи и предметни награди.

Водач на отбора на АМВР беше старши преподавател Людмила Кехайова.

04 сеп 2020

Семинар по полицейска лична защита в АМВР

От 10 до 12.08.2020 г. в Академията на МВР се проведе семинар с главните инструктори по полицейска лична защита за актуализация на професионалната квалификация. В него участваха 32 главни инструктори от ОД на МВР в цялата страна: Бургас, Варна, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Сливен, Плевен; от ГДНП, СОБТ и др. Участие взеха и преподаватели от ЦСПП в Пазарджик, Варна и Казанлък. От АМВР в семинара беше включен Марио Илиев – ст. преп. по ЛЗФП в кат. СПТ, ф-т „Полиция“. Водещ беше шихан Тони Петров - VІІ дан, от ЦБПС. Ректорът на АМВР – проф. дн Любомир Тимчев, откри официално мероприятието. Участниците бяха поздравени и от доц. д-р Руси Янев – зам. ректор на АМВР.

Семинарът е по заповед на главния секретар на МВР и протече при спазване на всички противоепидемични мерки. Теоретичните занимания се провеждаха в аулата, която е с капацитет над 100 души, като участниците седяха през място, а практическите – в спорната зала, където за всеки участник бяха осигурени повече от задължителните 4 м2. Акцентът на семинара беше върху последните изменения в „Специализираната методика за подготовка по ПЛЗ на служителите в МВР“ от 2007 г., чиято последна актуализация е от 2014 г.

12 авг 2020

Зонално първенство по полицейска лична защита (ІІ зона)

На 15 и 16.07.2020 г. в гр. Кнежа се проведе Зоналното първенство по полицейска лична защита за ІІ зона. В състезанието участие взеха представители от спортните клубове при ОДМВР - Русе, ОДМВР - Плевен, ОДМВР - В. Търново и два отбора от АМВР (спортисти, провеждащи подготовката си в Централен полицейски карате и джу-джицу клуб – клон Кнежа). Първенството се състоя без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

На първо място се класира ОДМВР - Русе 1, на второ място е Русе 2, а на двете трети места са отборите на АМВР 1 и ОДМВР - В. Търново.

Отборът на АМВР 1, завоювал бронзовите отличия, бе в състав: Красимир Начев/Петър Дончев - курсанти от ІІІ курс на ф-т „Полиция“. Отборът на АМВР 2 в състав: Мартин Младжов от І курс на ф-т ПБЗН и Тони Наков от І курс на ф-т „Полиция“ се класира на пето място.

Водач на отборите беше Радослав Марков - ст. преп. по ЛЗФП в кат. СПТ, ф-т„Полиция“.

15 юли 2020

Безапелационно първо място за отбора на Академия на МВР в републиканско първенство по плуване за служители на МВР

От 15 до 17 юни 2020 година в НСБ „Спортпалас“, гр. Варна, се проведе републиканско първенство по плуване за служители на МВР. Участваха 65 плувци от 9 спортни клуба.

На първо място в отборното класиране се класира отборът на АМВР – МБК “Слава“ в състав:

 • Магдалена Бончева – ф-т „Полиция“;
 • Ванеса Хаджийска – ф-т ПБЗН;
 • Мария Савова – ф-т ПБЗН;
 • Златина Кирова – ф-т ПБЗН;
 • Красимир Драганов – ф-т ПБЗН;
 • Калоян Топалов – ф-т ПБЗН;
 • Тихомир Абаджиев – ф-т ПБЗН;
 • Цветослав Диковски – ф-т ПБЗН;
 • Жеко Михалев – ф-т „Полиция“;
 • Любомир Борисов – ф-т „Полиция“;
 • Ивайло Стоянов – ф-т „Полиция“;
 • Валентин Александров - ф-т „Полиция“.

Мъжката щафета в състав Драганов, Михалев, Борисов и Стоянов взе златен медал в дисциплините 4х50 м св. стил и 4х50 м съчетано плуване. В същите дисциплини със златно отличие завърши и женската щафета в състав Бончева, Савова, Кирова и Хаджийска.

Смесената щафета на отбора също се нареди на призовото първо място.

При жените в дисциплината 100 м св. стил на първо и второ място се класираха състезателките Магдалена Бончева и Ванеса Хаджийска. На 100 м бруст първа стана Златина Кирова, а втора – Мария Савова. В надпреварата при 50 м. свободен стил среброто взе Магдалена Бончева, а бронзовият медал отиде при Ванеса Хаджийска.

При мъжете в дисциплините 50 и 100 м кроул, 50 м бътерфлай, 50 м гръб и 100 м съчетано плуване златните медали взе Любомир Борисов. Красимир Драганов завоюва сребро в дисциплините 50 м бътерфлай, 50 и 100 м бруст и 100 м съчетано плуване.

15 юни 2020